נחיתה בנתבג

למיטב הבנתי

(מצאתי רק מעט חומר על כך) הפקח יגיד לך את הנוסח: "Cleared to land runway 12, circle to land runway 30". אין בחירה; על כולם להיות בטוחים מה הם מאשרים ועל מה יקבלו תשובה. שלב השאלה בא לפני כן. במשפט הנ"ל, אנו מבצעים גישה על מסלול כלשהו, 12 (לצורך העניין ILS12), ולכן האישור לנחיתה הוא כביכול עליו, אך בזמני החופשי (בהתאם לראות) אבצע הקפה ואנחת על 30. הגישה עצמה היא למסלול 12, אך כאשר הושגה הראות המתאימה, אני אקיף ואנחת על 30. כשקיבלתי אישור כזה, אין פה דו משמעות; הכוונה היא שקיבלתי אישור להמשיך בגישה על 12 ולהמשיך הקפה עצמאית ל-30 כשהראות מושגת.

YHS

New member
ותמיד

בפיינל, במקרה זה לאחר ביצוע הקפה ל 30, אתה נוחת רק לאחר "Clear to land runway 30"

נכון מאוד.

תשובה קצת יותר מוסמכת, לאחר בירור. אני מקבל אישור גישת ILS ומעבר להקפת ראיה 30, שהיא למעשה ה-Circle to land. כמובן שזה בתנאי שמתקיימת מינימת הראות להקפת ראייה. הנוסח הוא כזה בד"כ: "clear ILS 12, circle to land 30". בד"כ פקח APP יגיד לי דבר כזה, ולכן בעם הרוח יעביר אותי למגדל. אם מדובר באותו פקח, הוא לרוב יבקש ממני לדווח עם הרוח או פיינל. בכל מקרה, במצב הזה הוא אישר לי את הגישה, אך לא את הנחיתה, כך שללא אישור נוסף ממנו או מהמגדל של clear to land 30, שלרוב בגישות מסוג זה מתקבלות בפיינל מתקדם בשלב קרוב לנגיעה, אסור לי לנחות.

YHS

New member
אה,

כמו שאמרתי , ואתה הרחבת....

למעלה