נחיתה בנתבג

אבירן171

New member
העלאת תמונת מקור

צירפתי תמונה של המקור שלקחתי את המידע ממנו לגבי הסימולטור. העיגול האדום מסמן את המקום שבו אמור להיות רשום בו התדר. אם מישהו מסתכל בדפיות מבצעיות, זה לא בעיה שלי, זה אומר שאני צודק והוא צודק. אני טענתי שלא מופיע התדר בסימולטור והוא טען שזה קיים. אנא שימו לב להבדל הקטן שקיים. בברכה, אבירן..

avi8tor

New member
סתם נראה לי לא הגיוני שאין, אז בדקתי.

הפעלתי את גירסה 9.1 מספר ה- BUILD הוא 40901.01 , כדי לבדוק את התמונה שצירפת, וראה זה פלא, התמונה שקיבלתי דומה, אך שונהי. צירפתי אותה כמובן, וניתן לזהות בה את תדר ה ILS . למה התמונה שלך שונה ? כל אחד והשערותיו עימו, החל מגירסה לא נכונה, וכלה בסיבות אחרות.

עריכה פשוטה ב"צייר" ../images/Emo3.gif

כנראה שמישהו נואש להוכיח שהוא לא תמיד טועה ...

YHS

New member
איני יודע את האמת

אבל כדאי לבדוק את גרסאות הסימולטור, כי במקום אחד כתוב שהמסלול מבטון ובמקום השני אספלט.

אבירן171

New member
בקשר לעריכה בצייר

בצייר אין את רמת ומספרי הצבע הדרוש על מנת למחק בצורה שהצבע יהיה אותו הדבר. בפוטושופ זה עוד אפשרי, איכשהו, אבל בצייר אין סיכוי. ואני לא ערכתי!!! בברכה, אבירן..

אגב,

במציאות ה-CRS הוא 119 ולא 118 כפי שמופיע בסימולטור. היכן ניתן לשנות זאת, והאם יש גם לשנות במאגרי נתונים של מחשבי טיסה, כגון זה של PMDG, או שמא במקרה הספציפי הזה בלבד הוא שואב את התדר וה-CRS מהנתונים של הסימולטור? בקיצור, איך אפשר לשנות הן ב-PMDG והן בסימולטור עצמו את ה-CRS כך שיהיה 119 ולא 118? ידוע שבפועל זה לא משנה, אך זה מציק מעט בעין. תודה.

RLFD

New member
ב PMDG הוא משתמש ב 119 לא?

אני זוכר שבנחיתות על 12 עם ה 737 הוא נתן לי לשים CRS של 119 ואם זה היה 118 הוא לא התייצב על ה LLZ

jan777

New member
הבנתי,תודל לכולכם,עזרתם לי מאוד-

אז אני חייב למחוק את טרמינל 3 מהסינרי כדי שנפקח יפנה אותי לנחיתה על 12? את זה עדיין לא הבנתי ומישהו יכול לתת לי קישור לתוסף לא מצאתי אותו. תודה!

RLFD

New member
אני פעם טסתי עם GPS טיסת IFR

מאיפשהו לבן גוריון... כשהגעתי לבן גוריון, בגלל שזאת הייתה טסת IFR מסתבר שיכלתי לבחור איזה גישה אני רוצה..(הוא נתן לי, אבל הייתה לי אפשרות ל Choose another rwy for landing) והיה שם ILS 26 ILS 12 ועוד כמה שאני לא זוכר..) ככה שאפשרי שאתה תחליט בעצמך מה אתה רוצה לעשות...

jan777

New member
מה ז"א טיסת IFR

עשיתי טיסה רגילה עם מוצא ויעד וכשהגעתי לנחיתה היה כתוב משהו עם IFR לבחור באפשרות הזו או פשוט זה משהו שצריך להגדיר מלכתכילה? לך יש את התוסף של טרמינל 3? אולי בגלל שאין לך זה עבד לא? תודה

LLEM

New member
הכוונה היא

שלא תהיה לך אפשרות לבחור מסלול אחר לנחיתה חוץ מהמסלול שקיבלת מהפקח בטיסות VFR אלא רק בטיסות IFR, מאחר שה- Circle to Land הוא מתוך דפיות מכשירים. לגבי ה- IFR שהיה כתוב לך: תלוי תחת אילו כללים טסת. אם טסת תחת VFR - אז יש לך אופציה לבחור להגשת תוכנית IFR באוויר. אם טסת תחת IFR - אז יש לך אופציה לבטל IFR במהלך הטיסה ולעבור ל- VFR.

LLEM

New member
לא בדיוק

זה נכון שבטיסות IFR ניתן להחליט על נחיתה במסלול אחר, אך זו לא בדיוק הכוונה בסימולטור (כאשר אין בשדה מסלולים מקבילים כדוגמת LLBG). העניין הוא שבגישות מכשירים מסוימות יש תמרון שנקרא "Circle to Land" (ואני מניח שזה מה שהפקח אמר לך בקשר, כשביקשת את הגישה). אם זה המירשה שקיבלת מהפקח, הכוונה היא שאתה תמשיך בגישת המכשירים למסלול המקורי שקיבלת, ובגובה מסוים (כאשר יש קשר עין עם המסלול) אתה מבצע הקפה לנחיתה על המסלול האחר. האמת היא שאף פעם לא ניסיתי זאת, ואני אשמח לדעת אם הפקח באמת אישר לך את הנחיתה במסלול הנגדי. אם למשל אתה רוצה לנחות על 30 ולא על 12, אתה מבקש זאת מהפקח, ואז הוא אמור לומר: Cleared to land runway 12, circle to land runway 30

RLFD

New member
זה היה ממש פעם כשלא הבנתי הרבה

עכשיו אני מבין הרבה יותר ואני לא חושב דווקא שהוא נתן לי CIRCLE TO LAND אלא ממש ILS12 מלא אפשר לנסות לעשות טיסה מלרנקה לארץ ע"י ה GPS ולבדוק מה הפקח יתן ואם ניתן להחליף מסלול (מאז שאני טס ב PMDG ו LDS וכל אלה לא כל כך ניסיתי "לחזור למקורות" ולטוס עם פאנלים מבוססים דיפולטי...) ואגב הסירקל טו לאנד אני שונע המון בניוארק שמגיעים לנחיתה ל 22R והמגדל נותן להם אישור נחיתה על 29 ו CIRCLE TO LAND,אני צריך לנסות את זה פעם..

YHS

New member
למיטב הבנתי

אם הפקח אומר Cleared to land runway 12, circle to land runway 30 , אתה רשאי לנחות על 12, והפקח מיידע אותך לגבי אפשרות על 30. אין זה אומר שאתה רשאי לנחות על 30, אלא להודיע לפקח שאכן אתה נכנס לתהליך הקפה ואת האישור הסופי ( Cleared to land runway 30) תקבל כמקובל.

jan777

New member
מישהו בכל זאת יודע

כיצד להוריד את התוסף שבעזרתו יפנו אותי בנתבג לשאר המסלולים? תודה.

למעלה