נחיתה באילת

Donatelo

New member
נחיתה באילת

מישהו יודע למה בנחיתה באילת (מסלול 3 גישת LOC) כאשר מפעילים טייס אוטומטי עם APPR Hold במצב מסויים מתכבה מחזיק הגובה והמטוס מתחיל לרדת למרות שאין GS במסלול?

LLEM

New member
באמת מוזר...

ניסיתי עם Cessna 172 והוא אכן עוקב אחרי GS (שלכאורה אין), אבל כשניסיתי עם הבואינג הוא שמר רק על ציר מסלול ולא על GS. אבל בכל מקרה הטייס האוטומטי המשיך לעקוב עד למסלול (הוא לא כבה באמצע). אתה טס הרבה ב-KingAir? אם כן, יש לי שאלה בקשר אליו...

Donatelo

New member
היי

אתה יכול לשאול ואני אנסה לענות. בכלל יש לי בעייה עם נחיתות ויז'ואליות גם מבחינת גובה וגם מבחינת הכיוון. הרגישות של הסטיק בברירת מחדל רעה מאוד וקשה להתכוון עם המסלול כשאין LOCALIZER.

רן 56

New member
אולי מהסיבה שזה LOC ולא ILS

ולכן אין GS אלה רק כיוון למסלול. ולכן אתה לא יכול להפעיל את ה APP בנחיתה כי אין מה שיכוון אותו. מקווה שזה פתר לכם את התעלומה. ניפגש באילת. רן.

רן 56

New member
../images/Emo5.gif כניראה הרעב השפיע עלי

אתה אומר שהוא עוקב אחרי GS ???? לא יצא לי לטוס שם עם קלים, אני אבדוק את זה יותר מאוחר. איזה FS אתה טס ? רן.

LLEM

New member
הבעייה שלי עם ה-KingAir

היא שכשהמצערת במצב סרק המטוס מסיע מהר ויכול להגיע ל-40 קשר (!!!) מהירות הסעה אלא אם אני אלחץ על הבלמים כל שנייה. האם יש דרך כלשהי להוריד לו את הסל"ד או שאני מפספס איזה כפתור או ידית איפשהו? בקשר לרגישות, אתה תמיד יכול לשנות אותה בהתאם לרצונות שלך. אני אישית שם אותה במקסימום כדי שהתמרון בנחיתה יהיה הכי טוב. אין ספק שצריך לפתח "רגישות" מסויימת בידיים - מה שאומר שצריך להמשיך ולהתאמן...

Donatelo

New member
תשובה

אתה בטוח שהמצערת במצב סרק? אולי הג'ויסטיק לא מכויל טוב? נסה f1 דבר ראשון. בעיקרון המטוס הזה באמת עושה בעיות, לעתים הוא גם נוסע כאשר אתה נמצא עם בלמי חנייה, לפחות הדגם של הפלייט. תבדוק שה prop sync לא דולק כשאתה על הקרקע, ותנסה גם לשחק עם ה feather של הפרופ'. אני לא טייס כל כך ותיק על המטוס הזה אז אני לא יכול להתחייב.. אני רק אומר לך את הקונפיגורציה שלי.. בכל מקרה לי יש גם בעיות עם המטוס הזה בעיקר לאור העובדה שבמהירות נסיעה רגילה 25 קשר בערך הוא נוסע ישר ואין בעייה, אולם במהירות גבוהה יותר, בריצה, הוא נוטה לצדדים בצורה חדה מאוד למרות שאין נגיעה בסטיק.

LLEM

New member
זה באמת הג'ויסטיק כנראה...

בדקתי כל מה שאמרת. הכל על המצב הכי נמוך. איך שביטלתי את הג'ויסטיק פתאום ראיתי נפילה בשעונים של ה-Torque שאני לא כל כך יודע מה הכוונה (אני מכיר את התופעה ולמרות זאת זה לא מתחבר לי פה, אבל יש לי הרגשה שזה לחץ הסעפת במקרה הזה), אבל במצב כזה בלי הג'ויסטיק המטוס לא מתקדם ולא בונה מהירות בסל"ד סרק. איך שהחזרתי את הג'ויסטיק למצב פעיל המטוס התחיל להתקדם (והמצערת עדיין בסרק). זה לא נראה לי הגיוני שהג'ויסטיק לא מכוייל כי ב כ ל המטוסים האחרים אין בעייה כזאת. משהו לא מסתדר לי. יש לך מושג? ואם כבר מדברים, מה עושה בכלל ה-prop sync?

Donatelo

New member
אמממ

תנסה לכייל אותו שוב אף פעם לא יזיק. אין לי מושג מה עושה ה prop sync רק שלפי מסמכי ה checklists שברשותי יש להפעיל אותו רק עם התחלת הטיפוס לגובה השיוט.

LLEM

New member
לגבי פיינל 03

ניסיתי הפעם עם ה-KingAir ולא היתה לי בעייה עם הטייס האוטומטי, אבל הוא שמר רק על ציר מסלול בלי GS. כנראה רק למטוסים מסויימים יש את האפשרות לשמור GS באילת ב-03 למרות שאין (אם אני לא טועה זה היה הבואינג או הססנה). דרך אגב, הקטע עם המצערת הסתדר. כיילתי אותו כמו שצריך ועכשיו הוא לא מסיע כמו מטורף, ובסרק הוא לא מסיע בכלל. אבל עדיין יש בעייה קטנה: ברגע שאתה מזיז קצת קדימה את המצערת, הסל"ד קופץ יותר מדי (יחסית לכמות שהזזת) - זה רק בהתחלה (סל"ד נמוך), אבל עם קצת משחקים במצערת אין צורך בהפעלת הבלמים כל רגע. בכל מקרה תודה רבה על העזרה!

Donatelo

New member
אממ עד כמה שזה יצחיק

עכשיו יש לי בדיוק את אותה הבעייה והמצערת לא מתכיילת עד הסוף והמטוס טס גם עם סרק.... אני חושב שהבעיות על המטוס הזה עוברות בירושה. כמו כן הוא רגיש מאוד וכל הזזה הכי קטנה למרות שאין לי sensitive גדול הוא פשוט עף.

LLEM

New member
אל תכייל אותו דרך תוכנה

את הכיול עדיף לעשות דרך הסימולטור עצמו. צריך להכנס ל-Settings בסימולטור ושם "מתחבא" לו ה-Null Zone של המצערת. צריך להוריד אותו עד הסוף (בהנחה שמשתמשים ב-Advanced Settings).

Donatelo

New member
בוודאי

בוודאי שאני מכייל כמו שאמרתי אבל עוד לפני הסימולטור במסך הכיול עצמו ה axis המדובר לא יורד עד הסוף. ולא משנה כמה פעמים אני מכייל. אגב יש לך המלצה ל sensitives של שני האחרים?

LLEM

New member
כמו שאמרתי קודם...

אני אישית שם הכל על מקסימום רגישות כדי לקבל מקסימום ריאליזם. מה זאת אומרת "מסך הכיול עצמו לפני הסימולטור"? נראה לי שאתה מדבר על התוכנה שבאה עם הג'ויסטיק וזה לא מה שהתכוונתי. אני מתכוון לכיול שאתה עושה בסימולטור. זה לא הגיוני שהוא לא יורד עד הסוף. אם זה באמת ככה נראה לי שכדאי שתתקין את הסימולטור או את הג'ויסטיק שוב. למרבה הפלא הכיול בסימולטור הוא יותר "דומיננטי" מהכיול דרך התוכנה של הג'ויסטיק. אצלי בתוכנה של הג'ויסטיק ה-Dead Zone שלו באמצע הוא גדול מאוד - לעומת זאת בסימולטור עצמו עשיתי Dead Zone קטן מאוד והוא זה שמשפיע על הג'ויסטיק במשחק.

למעלה