נחירות וזוגיות

7נתי7

New member
נחירות וזוגיות../images/Emo1.gif

התברכתי בבעל מקסים.אוהב,תומך מפרגן. ונוחר. אבל ממש נוחר. הלילות שלי ממש קשים. לעיתים לא מספיק שאהפוך אותו או אתקע לו מרפק. אני הולכת לישון בסלון. גם ככה הלילות התחילת חודש שביעי לא משהוא,אבל זה פשוט מטריף אותי. אני אוהבת אותו מאד אבל בלילה מסוגלת לחנוק אותו עם כרית........ להוסיף לזוגיות זה לא ואני מרגישה כעס עצום עליו. ובסוף עוד יש לו טענות שאני מפריעה לו לישון........ תגידו שזה לא באשמתו,נכון ולא נכון. יש מה לעשות. להוריד במשקל,לבדוק ממה נגרמות הנחיורת אבל הוא איןלו זמן לכלום,לא הולך לבדוק ואני עייפה. ואני כבר חושבת מה יהיה עם התינוק. אם הוא ישן אז אבא שלו ינחר.....ומתי אני אשן?? ולא,לא התרגלתי אחרי ארבע וחצי שנים וזה הולך ומחמיר. עניין של תקופות. ככל שיותר עייף יותר נוחר ואני משתגעת. מתסכל מישהיא כאן התנסתה או עוברת לילות דומים??

דומה כן זה לא

גם נושי נוחר שיהיה לי בריא, אבל ברגע שאני הופכת אותו, בועטת בו, או שורקת (משהוא אמר לי פעם שזה עוזר), הוא מפסיק ואז אני נרדמת, אחרי שאני נרדמת שינחר כמה שהוא רוצה. אני ישנה. אבל אצלך המצב הרבה יותר רועש, אולי תקנו מדבקות לנחירות, שמים אותן על האף וזה אמור לעזור. אני לא ניסיתי כי אצלי זה לא עד כדי כך אבל שווה לנסות. ראיתי כאלה בסופרפארם, ובטח יש בעוד מקומות. חוץ מזה אולי שיעשה בדיקה, את יודעת שעם הגיל זה גובר? ואולי תשימי אותו ואת התינוק ביחד באותו החדר

בעיה בעייתית

גם שלי סובל מעודף משקל ולא רוצה לעשות עם זה כלום. למזלי הוא לא נוחר מה אני יגיד לך - הברירה היחידה אטמי אוזניים ואם זה לא עוזר תשירי לו באוזן וכשהוא יגיד שזה מפריע, אז תגידי לו......

ענתי 10

New member
תשימי אטמים!

אטמי אוזניים נגד רעש - אלה הצהובים (כמו ספוג). עולה 1.50 ש"ח בסופר-פארם (מבקשים בבית מרקחת). כל אחד מספיק לי לחודש בערך. זה מה שאני עושה מאז ומעולם אחרי שהכרתי אותו.

אשת מים

New member
ענין מוכר לכל אחת מאיתנו ..מסתבר

1.נסי להוסיף לו עוד כרית . שישן גבוה יותר . 2.שימי לב האם הנחירות הולכות וגוברות לאחר אוכל מסוים למשל לאחר אכילת בשר בקר.יש אומרים שבקר גורם לנחירות . ואם כן הורידי את זה לגמרי מהתפריט היומי שלו. 3.כמו שיעצו לך יש מדבקות נגד נחירות .עוזר לפעמים. 4.כשיולד התינוק בשעה טובה זאת הזדמנות להכניס מיטה או ספה נפתחת הביתה לחדרו של התינוק בתירוץ של מנוחה או שינה ליד התינוק במשך היום.או בזמן הנקה .ואז אם הוא נוחר את עוברת לישון במיטה הזאת . נכון שזה קצת בעיתי מבחינת הזוגיות בהמשך אבל אולי אז הוא ילך לבדוק מה הבעיה ויבוא לקראתך כי תהיי חסרה לו במיטה .

כנראה זו צרת רבים ../images/Emo13.gif

אצלי אין לו עודף משקל אבל יש נחירות. ועם השנים זה מחריף. אבל לא ניסיתי אפילו לחשוב על טיפול או משהו. אם אני מתעוררת, אז יש את חדר האורחים. עוברת ולא שוברת אפילו את השינה שלי. לא עושה מזה עניין ולא כועסת. ולתינוק שלך זה לא יפריע, הם ישנים בכל מצב. אבל אם לך זה מפריע ואין לך אלטרנטיבה כמו שאני מצאתי אז בהחלט חייבים למצוא פתרון. כל אחד חייב לישון טוב. ואם תגלי פתרון פלא, אשמח לקרוא עליו...

habubnik

New member
גם אצלי המצב הוא כזה

זוגי עלה במשקל הרבה, ועם המשקל עלו הדציבלים. לי גם ככה יש הפרעות שינה, ועד שאני מצליחה לישון, הוא תמיד מעיר אותי. בד"כ אני תוקעת לו מרפקים, דוחפת אותו, מנענעת אותו עד שהוא מסתובב לצד ומפסיק. אחרי כמה זמן הסימפוניה חוזרת. אני מאוד מאוד סובלת מזה. הצלחתי פעם אחת לגרור אותו לרופא, הרופא אמר שהכל תרופות סבתא והאופציה הכי נכונה היא לרדת במשקל. מאז העניין סגור. הוא לא מתכוון להוריד במשקל, ואני לא ישנה. אולי תשלחי את בעלך לישון עם הילד באותו חדר? הם יעשו אחד לשני השכמות ואת תוכלי לישון?

maybesure

New member
הגן הפגום

כך זה נראה מתוך כל השירשור, גם גברי פגום בנוסף לעוד כמה שיש להם כמו חוסר רגישות, חסר באינטואיציה שנשים התברכו בה.. ברקורד הזוגי שלי בעל נוחר חבל"ז עם התקפי דום נשימה. מזל שאני תמיד הולכת לישון אחרונה, ולא פעם פשוט ניערתי אותו כשנפסקה הנשימה. הוא לא סובל מעודף משקל, אף שמתהדר כמו רוב בני גילו בכרס קטנה. כבר לפני שנים הוא נבדק והתגלה אצלו פגם במחיצת האף, אבל שנים הוא דחה ניתוח מ"חוסר זמן", "סדרי עדיפויות" בקיצור קוראים לזה "פחד!" לילה אחד בהתקף דום נשימה שלו ניערתי אותו והשבעתי אותו שזו הפעם האחרונה שאני מעירה אותו, ואם בא לו למות-בזמנו החופשי, לי אין בעיה. זה הריץ אותו לניתוח. אמנם עדיין נוחר, אבל תדירות פחותה, רעש פחות בהרבה.שיפור ניכר, ובעיקר חשוב לבריאות כי עם דום נשימה לא משחקים. רוב האנשים חוזרים לנשום מיידי בעצמם, אבל יכולה לקרות תאונה שלא מחזירים נשימה, וזה נזק מוחי או לא עלינו מוות. וגם כמובן הוא עצמו מדווח שמרגיש בשעות העירנות שיפור ניכר בנשימה! שנינו איננו מעשנים כבר 20 שנים. לי יש הפרעות נשימה לעיתים רחוקות כתוצאה מאסטמה ובעיות סינוסים, אבל אף פעם לא השתוויתי לנחירות ההן שלו! לדעתי חובה להבדק ולטפל במידת האפשר, כי מעבר לאי הנוחות הסביבתית עשוי להיות נזק לו עצמו. עכשיו תני לו לקרוא את זה, ותחליטו יחד איך מטפלים.

s h i r k u s h

New member
אצלי זה אבא שלי נוחר ../images/Emo1.gif

אני בחדר ליד החדר של ההורים ו... אלוהים... פעם בקושי הצלחתי להירדם בגלל זה... עכשיו לימדתי את עצמי להתעלם...
אני יודעת שיש מדבקות מיוחדות וגם כדורים נגד נחירות, אולי שווה לנסות את זה. מאחלת לך שינה נעימה בכל יום ללא נחירות

Tully Is Here

New member
אוף, עוד פעם אני חריגה???

אז לא, שלי לא נוחר מאז שהוא הפסיק לעשן. הציעו לך את כל הפתרונות שאני מכירה או שמעתי עליהם. אולי תנסי להקליט אותו ולתת לו לשמוע בעצמו איך הוא נשמע ומה הוא עושה לך?? עזבי שזה ענייני בריאות וכאלה, תחשבי קצת על עצמך עכשיו. המצב שלך (וסליחה שאני מדכאת אותך) יילך ויחמיר, יש לך עוד שלושה חודשים שבהם תוכלי לישון פחות ופחות (אני בתחילת שמיני ולא מפסיקה להתהפך) וכשיגיע הילד, בטח כבר שמעת שאין בכלל מה לחשוב על שינה, רמת העייפות תעלה ואיתה רמת העצבים ואת תצטרכי כל דקה פנויה לנוח, אז אלא אם כן באמת לא אכפת לך לעבור חדר לכמה חודשים, תנדנדי לו כמה שאת יכולה שייעשה משהו לפתור את הבעיה. מקווה שיהיו לך לילות שקטים.

7נתי7

New member
גברים,גברים,גברים

ניסיתי הכל,פרט להקלטה שאני באמת שוקלת בימים האחרונים. המדבקות עזרו ליומיים,הופכת אותו ולא תמיד זה עוזר,את השריקה הוא לא שומע,אטמי אוזניים לא באים בחשבון בגלל רגישות איומה באוזניים. הוא גם מפסיק לנשום מידי פעם ולעיתים מזה אני מתעוררת. הפחד שלי הוא שכשהתינוק יולד ב"ה וישן,אז אני במקום לישון איתו אתעורר מהנחירות...... מחפשת עכשיו כורסא שתהיה נוחה לחדר של התינוק ונראה לי שאבדוק את מצב השינה שלה... חשבתי שהתינוק יהיה איתי בחדר אבל נראה לי שאני אהיה איתו בחדר שלו... אין לי מקום למיטה ממש אז אסתפק בכורסא. שמתן לב שאף גברבר לא התיחס כאן???

kartisia

New member
עוד פתרון, רציני למדי - C-PAP.

אם הנחירה היא רק סימפטום להפסקות נשימה בשינה, זה משהו שכדאי לטפל בו. זה לא מסוכן רק בהיבט של הפסקת הנשימה עצמה, אלא גם במובן שההתעוררויות הבלתי פוסקות לא מאפשרות לאדם להגיע לשנת חלימה, ויש לזה השלכות. כדאי ללכת לרופא, צריך לעשות כמה בדיקות (כולל לבלות לילה מחובר למוניטורים במרפאת שינה), ובסוף אפשר לקבל C-PAP. זה אולי נראה קצת מפחיד ברגע הראשון, אבל זה ממש לא וזה משפר את איכות השינה בצורה דרסטית (ויותר חשוב, לא צריך פתרון ניתוחי). זה מין צינור שמרכיבים על האף (וריאציה סולידית על מסיכת חמצן) ומזרים אויר ישירות לאף בקצב שתואם בדיוק את נתוני המטופל. אין הפסקות נשימה כי יש זרימת אויר רצופה, ואין נחירות.

7נתי7

New member
ניסיתי,שכנעתי,תחננתי,אאין מצב

הבעל הזה שלי לא מוכן לכלום. לפחות הוא מפצה על זה כשהוא ער.....

רוית ב

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifסליחה שאני צוחקת......

היה לי פעם חבר שהיה מסתובב לתוך האוזן שלי ונוחר כמו חמור עם אסטמה.... הייתי ישנה בכלל לאהזיז לי... אבל עם הגיל זה נהיה יותר ויות רמפריעה כנראה. נתי הוא חייב ללכת לבדוק את זה יש לזה טיפול נהדר (ניתוחי אגב) תקרת הלוע צונחת או משהו כזה ויש המון אנשים עם בעיות כאלו . אולי תצטרכי לנטוש את חדר השינה לתקופה ממושכת עד שיסכים אם זה ממש ממש מפריע לך ואני מאמינה לך שזה מפריע לך..... בעחלי אוהב ונוחר... הסרת אותי. תטפלו בזה זו בעיה שקל לפתור רק קצת שיתוף פעולה.

polegra

New member
דעה מהצד השני.....

חברי היקר שיחיה סובל כבר 5 שנים את הנחירות שלי....בתור שמנה אסמטית שנושמת רק מפה אני נוחרת...לפעמים רק חירחורים לא מזיקים ולפעמים מעירה את עצמי מעוצמת הרעש.... לרוב הוא מעיר לי...מדגדג...לפעמים כשלא מצליח פשוט צועק...וישר מושיט לי את הונטולין... זה מעצבן זה מפריע לי לישון וזה לא הכי נעים.... הצעתי לו פקקים והוא לא מוכן לשמוע על זה...מה שכן גילינו שבאם הוא מחבק אותי כשאני מתחילה לנחור הוא פשוט מלטף אותי קצת וזה אוטומטית מעיר אותי אבל מעיר נחמד ואזי אני חוזרת להרדם יותר רגועה ולרוב גם פחות נוחרת... ולהפתעתי מצאתי את עצמי פתאום קמה מהנחירות שלו.....כבר אמרו שבני זוג הופכים להיות דומים לאחר כמה שנים...לא? :) ואז אני מעירה ואני מדגדגת... מה שכן למזלי כרגע אנחנו לא חיים יחד וישנים יחד רק בסופ"ש ותמיד ימי ראשון אני כל כך שמנה להרדם במיטה שלי בשקט והוא ישן ביום ראשון כמו תינוק... :) טלי

קראתי פעם על בעיית דום הנשימה

ומאז אני בודקת שאצלנו זה לא קורה. אם היה קורה לא הייתי מוותרת לו ודואגת לבדוק אפשרות לטיפול. הקטע של הצינורית נשמע מעניין...

SemSh

New member
הצילו מפלצת !!!!! :)

שלום בנות......... כן כן אני אחד הגברים הנוראים והמפלצתיים שנוחרים אישתי היקרה משתמשת באטמי אוזניים שנים (הרבה לפני שהכירה אותי) למרות שזה לא ממש עוזר כאשר אני מצונן (שזה בערך 80% מהשנה) אז היא פשוט בועתת בי כדי שאני יתוררץ בכל מקרה תודה על כך העצות כולם נרשמו ויעברו לשלבי ניסוי מתקדמים.

אכן בעיה שמדירה שינה מענינו... :--(

אין לי פתרון של קסם.... אבל - מה דעתך ללמוד אספרנטו בלילות?
או לנצל את הזמן למשהו מועיל עד שממש ממש תתעייפי

למעלה