נחוצה ישועה

נחוצה ישועה

מייד עם כניסתי לאינטרנט פורצים ונפתחים אתרים, תמיד אותם האתרים, בלי רצוני. מחקתי את כל הקבצים בתיקיית COOKIES למעט קובץ אחד שלא נמחק : INDEX והתירץ לאי מחיקתו הוא שהוא כרגע פעיל. מה מה עושים? 1000 תודות מראש

o a k y

New member
זה בסדר, INDEX.DAT לא אמור להימחק..

לגבי האתרים... תתקיני Ad-Aware והיא תדאג להעיף את האתרים מהמחשב שלך בביטחה. תלכי לקישורים של פורום מחשבים ואינטרנט (99) כנסי להודעות מעניינות (משהו כזה) ויש שם לינק להודעה שכתבתי שמסבירה איך לפעול עם Ad-Aware.

ביקרת באתרי סקס או Warez ?

זה מה שקורה שם - מכסים אותך בחלונות, לא נותנים לך לנשום. החזק Alt והקש מהר הרבה פעמים על F4 עד שכל החלונות האלה ייסגרו. אחר כך בדוק אם לא דחפו לך בינתיים תוכנות בשם Pleasure או HotVideo וגם קיצורי דרך תחת אותו שם. בדוק ב-Program Files אם לא יצרו לך תיקיה בשם Dialer ובתוכה תוכנות. אתה לא זקוק בכלל לתיקיה זו - מחק אותה כולה, כולל כל מה שבפנים. תסיר את כל קיצורי הדרך אל התוכנות האלה גם משולחן העבודה, גם מרשימת "תוכניות" שבהתחל". בדוק ב-MSCOnfig ותוריד את ה-V בשורה שמוזכרות תוכנות אלה. בדוק בתיקיית "הפעלה" שבין תיקיות של "תוכניות" אם לא נכנס גם לשם קיצור דרך. בפעם הבאה תיכנס רק לאתרים יותר "צימחונים".

אתה מזכיר לי את אמא שלי

היא תמיד אומרת לי לא ללכת לרחוב החלונות את כל הפעולות שציינת, ביצעתי. אפילו שאני מוריד ה V דרך ה MSCONFIG, חלקם חוזרים לשם אחרי ההפעלה. טוב, טוב, טוב, עוד פעם לא אגיע לשם, אבל מה עושים עכשיו?

ממה שאני מבין...

אינני בטוח... הבעיה שאת מציגה היא של חלונות קופצים- ובכן אלו בדר"כ pop-up, ובכדי למנוע את גישתם למחשב יש מספר תוכנות! כרגע אינני זוכר את הקישורים!

uzi2

Active member
כמה הצעות

1) נסה להכנס למחשב במצב safe mode, ובמצב safe mode להכנס ל- msconfig ולהסיר את ה- V. 2) תסתכל פשוט ב- Add/Remove programs. לפעמים פשוט התוכנות הנבזיות שמות את עצמן שם עם אפשרות להסירן משם. 3) ללא שום קשר, תוכנה כזאת עלולה להיות סוס טרויאני או תוכנה פרזיטית אחרת. אם AdAware לא זיהה/לא הסיר אותה, נסה את SpybotSD, שגם מומלץ להחזיר לצד AdAware: http://security.kolla.de 4) אם לא עוזר, מומלץ להתקין איזו תוכנת אנטיטרויאן כגון (אפילו באופן זמני) TheCleaner של http://www.moosoft.com אפילו רק לצורך ניקוי לד פעמי. בכל מקרה, בין אם ההנחיות עזרו ובין אם לא, אני ממליץ לחזור הנה לאחר שניסית את הדרכים או שהסרת את הפרזיט/טרויאן לצורך המלצות לשיפור אבטחת המחשב (כדי למנוע השנות של התופעה).

uzi2 אתה ה א ח ד .

תודה תודה. תשובה מושכלת ומובנית ויעילה . מה שאצלך כל כך פשוט, בסעיף 2, עבד אצלי מצויין. הגם שהכנתי בכוננות את ה אנטיטרויאן, אחכה להנחייה שלך איך לשפר האבטחה. תודה תודה.

uzi2

Active member
אם זה באמת

תוכנה שהושתלה אבל עם אפשרות להסרה דרך add/remove programs, אז אני מניח שפשוט מה שקרה זה שתוכנה (עדיין נבזית) הציעה את עצמה ללא הסברים רבים באתר מסויים (תופעה שקרויה bulk downloads) ושבטעות לחצת על OK ("אישור") על שאלה של הדפדפן בלי לקרוא עד הסוף מה הדפדפן בעצם מבקש. זה קורה או כאשר הדפדפן משגר יותר מדי שאילתות עד שעונים באופן אוטומטי בלי לקרוא עד הסוף, או כאשר אנשים שלא יודעים טוב אנגלית חושבים שאם הדפדפן מבקש רשות אז צריך לסמוך עליו ולענות על "כן". כלל הברזל הוא שאם לא מבינים עד הסוף מה בדיוק הדפדפן מבקש רשות תמיד עדיף לענות ב- "לא" (אן "cancel").

מתברר שלא היא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בלילה לא נפתח אף חלון. קמתי בבוקר, הפעלתי את המחשב, וטראאאח: כל החלונות נפתחו שוב. הרצתי את התוכנות שהמלצת עליהן, כולל האנטיטרויאני, , כלום. הפרובלמה בעיצומה !!!

uzi2

Active member
התוכנה חזרה ל- Add/Remove programs?

אם היא חזרה, אז אולי בעזרת שם התוכנה ניתן יהיה לדלות מגוגל או ממקורות אחרים יותר אינפורמציה על התוכנה/האתר ודרך פעולתם.

למעלה