נחום

נחום

זה היה לפני כ-20 שנה שנחום למד אותי להכין קפה אמיתי. נחום הוא ידיד נפשי, שהיה ואיננו עוד; ופעם אספר לכם עליו. היום אספר לכם על הקפה שנחום לימד אותי להכין. זה קרה בהר חריף, בחורף גשום וקר. בהר חריף יש את הנוף היפה בעולם, ואני בטוח שזה המקום שבו הופיע ונעלם הנסיך הקטן. אני בטוח כי רואים משם את הכוכב ההוא. איזה לילות ארוכים עברנו שם בסיורים ארבעתנו... נחום ואני... ועוד שניים. תמיד נחום ואני ועוד שניים. ובאמצע הסיור, הרבה לפנות בוקר, הינו יורדים ארבעתנו מהרכב, ונחום היה מוציא את ערכת הפלא. ערכת הפלא קראתי לה. היה שם אמגזית, פינג`ן קטן ומרופט, ארבע כוסות קטנים, מאלה שקנינו בטונות באל-עריש ונצמאות אצלי במטבח עד היום, קופסה עם קפה שחור וקופסה עם סוכר. ממש ערכת פלא.... בתנועות מדודות היה נחום מייצב את האמגזית על החול, ומודד מהג`ריקן המטונף 4 כוסות מים ועוד. בדיוק ארבע כוסות ועוד רבע. כל כוס היתה נשפכת בעדינות לתוך הפינג`ן, והיה מציב אותו על האש. על אש נמוכה כמובן. ואז, בחרדת קודש, היה נחום מפזר על פני שטח המים 4 כפיות גדושות מאוד של קפה, כך שהיה נוצר הר של קפה מעל המים. לא לערבב!!! אסור לערבב. אחר כך היה מזר על הר הקפה 5 כפיות סוכר. לאט לאט.... שמשקל הסוכר ישקיע את גושי הקפה... נחום היה מקפיד שהסוכר יפול גרגיר גרגיר על הקפה. אני הייתי מסתכל מוקסם. השניים האחרים , כמובן, בינתיים נרדמו למרגלות הרכב.... ואז.... בלי לערבב (אף פעם לא לערבב) היה מגביר טיפה את האש ומביא את השיקוי כמעט לרתיחה. בלי לערבב!! ומבלי שממש ירתח. עד ששכבה קטיפתית היתה עולה למעלה ומאיימת לגלוש. לשכבה הקטיפתית הזו, לקצף הזה, נחום היה קורא באיזה שם שמעולם לא הצלחתי לבטא, ושנשכח לי במהלך השנים (אתה רז, בטח זוכר את השם). ואז... או אז, היה נחום אוסף את הקצף עם כפית, ומפזר אותו שווה ושווה ובעדינות עילאית בתוך ארבע הכוסות. בלי לערבב את הקפה!!! וכשנגמר הקצף, היה מוזג את הקפה קצת בכל כוס, תוך כדי שהיה שומר שהשכבה הקטיפתית, הקצף, יוותר למעלה. השניים ישנו, אז לכל אחד מאיתנו היו שני סיבובי קפה.... ואיזה שיחות. שם היינו מתקנים את כל עוולות העולם. שם היינו מדברים על אהבה. שם היינו מעלים זכרונות, ונזכרים בזיונים, מנתחים ספרים, מדברים על סרטים ושרים בלחש. שם היינו מחפשים את עקבותיו של הנסיך הקטן. למה נזכרתי בזה דווקא עכשיו? כי הקפה עוד מעט גולש... סקסופון

אמממממ עד לפה מריחים את הקפה

תזהר שלא יגלוש אחר כך אתה צריך לנקות חחחח קפה אמיתי וקרואסון כמו שאני מבטיחה כל בוקר בהזדמנות הראשונה שלנו.... אוהבת אותך מלאך שרון

loveyou4

New member
סקסופון?...נחום מחייך עכשיו...

יקירי, איני זוכר את שם הקצף הקטיפתי שאתה מתכוון אליו...אך הג`יף עם המאג וה-0.5 עם הכסא המופנה לאחור, ליד מטע הדובדבנים, עם כולות הינשופים, כשהעיניים בוהות לתוך הלהבה הכחולה, הניחוח.......אוףףף........הניחוח המהביל של הקפה הרותח שמחמם את הלב והנשמה....אם הגעגועים הביתה....הרעות... כן...היו זמנים...מה עם נחום אני לא יודע...מכל מקום...האיש שמח. רז

הקצין

New member
זכרונות

סקסו ידידי אלו ימים שלא הרבה מכירים ו/או זוכרים . ימים חמים ולילות קרים וחלקם סביב הסיורים . ריחות הקפה ועם הרבה דיבורים . ימים יפים עם הרבה נוסטלגיה ( וגם קצת געגועים ) קצין וג`נטלמן

למעלה