נזר הבריאה...

אם לדעתך דיונים הם סזיפיים

אז מה המטרה בלפתוח פורום לפילוסופיה? פילוסופיה במהותה היא לקחת נושא לא מוגדר ולפתח אותו מעבר לרגיל כדי ללמוד עליו משהו חדש. אני לא רוצה שכל אחד יבוא ויגיד "האלוהים שלי הוא גרביים", אני לא רוצה הצהרות קונקרטיות, אני בסך הכל רוצה קצת ביטוי של הלכי מחשבה...

אז בקיצור

אתה אומר מה שאני אומר שאין טעם לדבר על אמונה מוגדרת, אלא לפתח דיון בנושא.. אז למה לא מתפתח פה שום דיון? סיזיפית, אגב, זאת כשעושים משהו מפרך ללא מטרה. המילה היא על שמו של סיזיפוס, אשר גנב את האש מגן האלים, ונענש על ידי זה שהוא ישאר בטרטרוס עד שיצליח להניח סלע עגול על פסגת הר. שנה תמימה היה לוקח לו כל פעם לדחוף את הסלע עד הפסגה, ותוך שעה הוא כבר הדרדר מטה.

נזר הבריאה...

אני לא מאמין באלוהים, לא כריבון שקבע חוקיות מסויימת, ובטח שלא במובן הביבלי של המילה. אז במה אני מאמין? אני מאמין בצירופי מקרים, אני מאמין שיש למישור הנוכחי חשיבות מסויימת, ושיש הרבה מעבר אליו, אבל אני לא מאמין שיש כוח עליון שיצר את הכל כמות שהוא. איני מאמין שהאדם נוצר על פי צלם, שכן הוכח שהאדם השתנה במהלך השנים. איני מאמין שהעתיד יציב כמו העבר. איני מאמין שכל מהלך שאני עושה הוא מחושב. אני רק מאמין שיש משהו שקשור להכל, אני לא יודע אם הדבר הוא כוח מחושב, תבוני, או בלתי מרוסן. אף אחד לא יודע, אנשים רק מנחשים. ניחושים חסרי שחר פרט למחשבות וסילופים פילוספיים לוקי קרקע מוצקה. הכל מחשבות – אמונה בחלקן, אי-אמונה בחלקן.

neko

New member
יש דבר אחד שמשותף להכל -

הכל נתפס ע"י התודעה שלך, שבנוייה לקשר בין הדברים.

שן דג

New member
האם אתה מאמין בצירופי מקרים?

אתה אומר שכל מה שקרה:מעמד הר סיני שמובא אליך בעדות מפורטת מפי מליוני אנשים כפי שעבר מאב לבן,וכן קריעת הים, כל יציאת מצרים, וכל הרצף של השופטים, הנביאים והמלכים, שני בתי המקדש שאת שרידיהם אתה יכול לראות עד היום. העם הוגלה בדיוק כפי שתואר לפני כן. ועכשיו, (בצירוף מקרים מדהים) חזר למדינתו אחרי 2000 שנה. בשום מקום לא קרה דבר שמתקרב לזה. הארץ היתה שוממה בדיוק כפי שתואר בפרשת "כי תבוא", עד שבאנו, והיא מיד החלה לפרוח. את השממה הזאת מתארים כל ההיסטוריונים שביקרו פה. האחרון שכתב על זה היה מרק טווין, רק לפני 100 שנה. אתה יכול לקרוא. הספרייה פתוחה לכולם.ועוד אינסוף צירופי מקרים מעין אלו. אתה לא רוצה להאמין? נניח. אבל לך עם זה עד הסוף. נלך צעד אחד הלאה? אתה יודע איך מוכיחים טענה במתמטיקה? לא יעזור לך להוכיח מליון מקרים, אתה צריך להוכיח שזה תמיד כך.זוהי הטענה שלך, נכון? קח, בבקשה, את הטלויזיה שלך לקומה שמינית הרם אותה אל מעל לכביש, ועזוב אותה. -למה? -למה לא? - כי הטלויזיה תיהרס? - מי אמר שהיא תיהרס? - היא תיפול ותישבר. - מי אמר לך שהיא תיפול? - תמיד זה ככה. מליון פעם ניסיתי. כבר אמרנו שכך לא מוכיחים דברים. האם לא אלו טענותיך? לך איתן עד הסוף. לך עם האמת שלך. בדוק את העניין באופן אובייקטיווי ושקול. תוכל לטעון מה שתרצה. אבל הטיעון של "צירוף מקרים" לא מתקבל(במידה שאינך מעוניין "לעזוב" את הטליויזיה שלך מעל לכביש בגובה 8 קומות). היה אמיתי עם עצמך, ולא תרגיש תמיד הרגשת חיסרון.כך בכל עניין בחיים. בהצלחה!

בעיה קלה בהבנה

של החלוקה בין הרבדים... הדיון המדובר לא כולל את הטלויזיה שלי, אלא את קיומו של ריבון עליון ותו... משום מה לא קיבלתי תגובה עניינית אחת אלא, ושים לב לדברי בזהירות, את הטענה המגוחכת שאם עפם תיארו את הר סיני, והיום גילו שהוא עדיין שם, אז יש אלוהים. על כל פנים, מה שאני מנסה להעביר בהודעה שלי או את העובדה הפשוטה שאל אף הר סיני עדיין אין שום ריבונות מוחלטת שאפשר להשען עליה בשיא הביטחון שהיא שם (יש אמרה ישנה שאומרת שלחרדים קוראים חרדים כי הם חרדים שיום אחד הקיר שמחזיק אותם מעל הצוק יתברר כאשליה). שוב, אני לא פוסל, אבל אני גם לא לוקח כמובן מאליו, ואני רק רואה מה גודל צדקתי כשאנשים מנסים להוכיח לי את קיומו של אלוהים כשהם מראים לי הר שאלוהים כביכול היה בו וטוענים ש"הרי אם ההר באמת קיים, אז לבטח גם האל קיים". ובנימה אחרת, ענה לי, האם האופי של הפורום הלך לעזזל? פעם כשהייתי כותב פה הודעה היתה זוכה להתייחסות אמיתית, ולדיון מלא, היום היא זוכה רק לסילוף, ולניסיון להוכיח לי ההפך (למרות שככל שזה נוגע לפילוסופיה, אין באמת דבר כזה להוכיח). אני לא מבין מה קרה שהפך את הפורום הזה לחלוטין על יוצרותיו, אבל אני ממליץ בחום שתעבורו כמה עמודים אחורה, עדיף לאזור עמודים 3 עד 30, ותראו איך הפורום הזה היה אמור להיות.

שן דג

New member
וכך בדיוק עניתי לך

מהטענה הזו עניתי לך אין שום הוכחה, לאף מדען בעולם שקיים כח משיכה. אבל בכל זאת אנחנו לוקחים את זה כנכון בצורה מוחלטת על סמך ניסויים רבים מאד שעשינו. כך גם העם שלנו, אולי אתה לא תוכל להוכיח את זה בצורה מוחלטת, לפי שאם זה היה דבר ברור לחלוטין לא היתה לנו בחירה חופשית (אחד העקרונות החשובים ביהדות), ועצם האמונה שלך היא הניסיון. עם כל זאת אינך יכול שלא להאמין במידה שאתה אמיתי עם עצמך, כשם שאינך סומך על שאין הוכחה לקיומו של כח המשיכה. אין לך ברירה אלא לבטוח בצירוף המקרים. הכי חשוב שתהיה אמיתי עם עצמך כפי שציינתי.

מאוד קל להשוות את חוקי הפיסיקה

לחוקי הנפש. אבל השוואה קלוקלת היא, כי חוקי הפיסיקה גלובאליסטיים, וחוקי הנפש אינדיבידואליסטיים, ובאמירה הזאת אני בעצם מבטל כל טיעון שהצגת עד עכשיו. אגב, יש הוכחה לכוח המשיכה, היא הולכת בערך כך:
m1*m2 F=k----- r^2​

שן דג

New member
מה הוכחת מפה?

אתה נתת נוסחא. כן, אני לומד פיזיקה. זאת נוסחא ולא הוכחה. יכול להיות שמחר יבוא מישהו שיגיד שהנוסחא הזו נכונה רק במקרים מסוימים. בקשר לנפש- יש לכל הנפשות חוקים קבועים. מטרות משותפות. מה שמשתנה זה הנטיות שלהן, הדרך הייחודית(האינדיווידואלית כלשונך) שלהן להגיע את המטרה. הנפש טהורה כמו חוקי הפיזיקה, ובשניהם אנו רואים רק את קצה הקרחון

הנפש לא טהורה כמו חוקי הפיסיקה

כי לנפש אין אכסיומות... הנפש אינה דבר מוחלט, והיא, שלא כמו בפיסיקה, מוצאת לכל כלל יוצאים מן הכלל, ברמות כאלה, שבעצם כל נפש חורגת לפחות על כלל אחד... אם הנפש היתה טהורה כמו הפיסיקה, אז לא היו כל כך הרבה סטירות, ואפילו לא הוחכה מוצקת אחת. אך כל זה בטל ואינו תקף לנושא הראשוני, הוא האלוהות, מאיפה ולמה?

שן דג

New member
אתה תוקף את שאינך בוטח בו

אתה מתייחס לפיזיקה מנקודת מבט של אדם, ואצל אדם יש אקסיומות, דברים שקיבלנו אותם כאילו הם הוכחו. למשל:כח המשיכה.אבל באמת- יש להם הוכחה ומקור אמיתי. אותו דבר הנפש- לה יש חלקים שאנחנו לא מכירים, ואנחנו רק מניחים את נכונותם בכל מצב, עד שיוכח אחרת. ולא, לא סטיתי מהנושא. הנפש היא חלק מהאלוקות. שניהם תודעה שאין לה גבולות חומריים. אלא, שהאלוקות אינסופית ואין לה שום גבול, ולנו, לבני האדם, יש גבולות "רוחניים".

אני לא מקבל את זה

לבני אדם אין גבולות רוחניים פרט לגבולות שהם מציבים לעצמם...

neko

New member
חזרת העם למדינתו היא צרוף מקרים?

הרי העם חזר למדינתו בגלל הכתובים, אז זה לא בדיוק צרוף מקרים. כל דבר שיקרה, תמיד יהיה אפשר למצוא "תכלית" לכך שהוא קרה. תמיד אפשר גם לא. תלוי בך.

ailag

New member
אקסיומות! ../images/Emo13.gif

בשביל זה יש לנו את האקסיומות. גם המתמטיקה מבוססת כולה על אקסיומות וחבל"ז אם נגלה שאחת לא נכונה. תורות שלמות יתנפצו להן כמו טלויזיה על מדרכה. האקסיומה של המדע היא ההמשכיות - החוקים שלנו פועלים תמיד ובכל מקום. למשל, החוק שגוף שיש לו מסה, כמו כדור הארץ, מושך גוף אחר עם מסה, כמו הטלויזיה, בתאוצה מסויימת. זה מבוסס על אקסיומות של המדע. גם עניין המתקף (למה הטלויזיה תשבר כשתגיע לרצפה) בנוי על האקסיומות. תמיד תמצא את הפילוסוף שיוכיח שהטלויזיה לא קיימת, ואת הפיזיקאי שיטען שזו לא אותה טלויזיה. לפי החוקים של הפיזיקה הקלאסית (כלומר, ניוטון בלי כל הפיתוחים של המאה ה20) היא תתנפץ. יכול להיות שלא! יכול להיות שרגע לפני הניפוץ מישהו יגיד "פוס משחק! תודה, הייתם גדולים, עכשיו אתם יכולים ללכת הביתה". בהחלט ייתכן. האקסיומות אומרות שלא. ואם נוכיח שהן לא נכונות.. חבל"ז. אני רואה שפיתחתם את הנושא עוד, אבל כבר כתבתי את הטקסט פה.. אז בואו נפתח את הנושא גם לכיוון הזה.

seeyou

New member
אתה מאמין בצירופי מקרים?../images/Emo150.gif

זכותך להאמין בכל דבר!!! בעולם המטאפיזי אין מוסג של "צירופי מקרים" פיזיקה-כימיה נותנות תשובות לחלק מהתופעות לחלק שלא מבינים אין הסבר!! למה? מאחר ומוח שלנו הוא מוגבל!!! זה נכון שבין בעלי חיים אנו-בני אדם-בדרך העליון של התפתחום אך מצד שני הוא לא מפותח מספיק להבין איך אפשר לייצר משהו מכלום! זאת הסיבה של בריחה לדת-אשר מספקת את התשובה! כל מהמדענים נמנעים מלענות על השאלה הבסיסית וקופצים לשלב של "מפץ הגדול" אז מי יצר את המפץ? ומי ייצר את מי שייצר.....

למעלה