נזק של התרופות

נזק של התרופות

האם נתקלתם בנזקים ממשיים של התרופות הפסיכיאטריות? אני מתכוונת לנזקים בכבד למשל שגורמות תרופות שנלקחות לאורך שנים, או תופעות אחרות?

ל ו ל י ת

New member
תשובה לשיריתה

אתייחס לתרופה לדוגמא ששמה הלופרידול או בשם דומה: הלידול. ההלופרידול היא תרופה מה"דור הישן" שמשמשת (או בעיקר שימשה) לעזרה לאנשים הסובלים מסכיזופרניה בין היתר. אנשים הנוטלים תרופה זו עלולים לסבול מתופעות לוואי שחלקן אינן הפיכות. דוגמא אחת היא בעיה בתנועה, הגוף הופך להיות די כבר, את יכולה לראות בעיקר בבתי חולים אך לא רק אנשים שהולכים מאד מאד לאט. יש אנשים שסובלים מרעד. לעיתים זה עובר עם הזמן וקשור רק בהסתגלות לתרופה ולעיתים לא. תופעת לוואי נוספת שהינה בעייתית (ואני בכוונה לא שמה כאן מונחים מקצועיים) היא שהפה או נכון יותר החלק של הלחי הצמוד לפה מקבל נפיחות כמו מין פה של "שפן". זה משהו בעייתי, לא תמיד קורה ולא תמיד עובר. יש גם בעיה עם הלשון שיכולה להיות בתנועה לא רצונית דבר שנראה כלפי חוץ. התופעות הללו לא תמיד קורות. בעבר לא היתה ברירה ואנשים שסובלים מסכיזופרניה או ממצבים אחרים (תלוי במצב כמובן ולפי קביעת רופא) היו מקבלים תרופה זו. לא היתה ממש ברירה. זה היה מחיר יחסית קטן לשלם עבור הקלה על הסימפטומים של הסכיזופרניה. לצד ההלידול אנשים היו מקבלים לרוב תרופה נוספת שמטרתה לעזור במניעה/הקלה על תופעות הלוואי. כיום: לשמחתנו יצא לשוק לפני שנים לא רבות מה שקרוי תרופות דור חדש. בינהן: ריספרדל ואחרות. מה שבעיקר חשוב לנו כמשפחות לדעת זה שהתופעות לוואי בתרופות אלה פחות קשות ויותר מועטות. מצד שני לריספרדל יש תופעת לוואי של עליה עצומה בתיאבון והשמנה שמתרחשות בחלק מהאנשים הנוטלים אותו. חשוב לציין גם שלא כל מי שסובל מסכיזופרניה יתאימו לו את אותה תרופה כמו לאיש אחר. הרבה פעמים צריך לנסות ולראות מה עוזר לאותו אדם. לעיתים אחרי תקופה מחליפים תרופוה שבעבר עזרה במשך זמן ארוך. ולסיון קישור לדוגמא - מאמר על תופעות הלוואי של ההלידול. עם מינוחים רפואיים למי שזה מאד חשוב.

ל ו ל י ת

New member
שיריתה רק עכשיו הבנתי שלא הבנתי נכו

ן את שאלתך שאלת על בעיות בכבד. ועניתי לך על תופעות לוואי בכללי. מבטיחה לחפש לך תשובה.

ל ו ל י ת

New member
האם את שואלת על תרופה מסויימת<?

אגב להרבה תרופות יש תופעות לוואי והן דורשות בדיקת תפקודי כבד כמו תרופות לאקנה (פצעי בגרות) וכאלה. לגבי שאלתך אם שאלת על ריספרדל אז קחי קישור.

תודה לולית

אני אשמח אם תתני לי גם מידע לגבי פגיעה בכבד או בעוד איברים. אנחנו עשינו לה בדיקת תפקודי כבד לפני כחצי שנה בערך ולפני שנה וחצי . אני חושבת שצריך עוד פעם. נורא מפחיד אותי הנזק הזה שהתרופה גורמת בטווח הארוך.

ל ו ל י ת

New member
אני עדיין "בערפל" שיריתה

על איזו תרופה את שואלת? האם ידוע לך שהתרופה שאת שואלת יש לה תופעות לווואי שכאלה הקשורות בכבד? אנא האירי את עיני ואת עיני הצופים בנו...

אני מדברת על נזק מצטבר שנגרם

כתוצאה מלקיחת תרופות במשך שנים רבות. הבת שלי לוקחת ריספרדל כבר שנתיים וחצי, בכמות די גדולה בשבילה. אין תופעות לואי למעט הרעב, אבל אני חוששת לאיברים הפנימיים שאני לא יודעת מה קורה איתם.

nutmeg

New member
היי שיריתה

"נזק מצטבר" זו אמירה מאוד כוללנית. בכלל בכל מצב כרוני המצריך נטילת תרופות לאורך כל החיים שוקלים כל עניין לגופו. את היתרונות והחסרונות של התרופה מול היתרונות והחסרונות שבאי נטילתה. חשבי על כך שיכול להיות גם "נזק מצטבר" מכך שאדם אינו מאוזן תרופתית ועושה התקף פסיכוטי אחר התקף פסיכוטי אחר התקף פסיכוטי ללא תרופות הרגעה. אני לא מכירה תרופה שאין לה תופעות לוואי - אפילו אקמול. אבל גם למחלות לכשעצמן יש "תופעות לוואי", לא? באמת שיש לשקול כל עניין לגופו ובשביל זה יש רופאים.

למעלה