נזק לטווח ארוך?

asimen1

New member
נזק לטווח ארוך?

שלום! אני חדש בעניין ועדיין לא חוויתי חלומות צלולים ולא ניסיתי למרות שהנושא מסקרן ביותר. הסיבה שאני לא משתמש בשיטות הידועות להגברת החלומות הצלולים מחשש שזה יכול לגרום נזק למוח ולנפש. ככל שידוע לי חלומות נוצרו ונועדו כדי לפתור בעיות בתת-מודע ולהרגיע את הנפש, השאלה היא... אם משחקים עם החלומות ומשנים אותם לפי הרצון שלנו בניגוד לכוונות של המוח והתת-מודע הבעיות נשארות "לא פתורות" ולכן יכול לגרום לנזק נפשי, אולי לא בימים הראשונים אבל לאחר מספר שבועות סביר להניח שהבנאדם יהפוך לעצבני או לא יציב, מחקרים מראים שבנאדם שלא ישן לא רק עייף פיזית אלא גם מעורער נפשית ולחוץ. האם לשליטה בחלומות צלולים לתקופה ארוכה ורציפה יש השפעה דומה?? תשובות לנושא והערות יתקבלו בברכה. אסף. [email protected]

roger4x4

New member
אני לא מאמין שזה יקרה

אני לא בטוח למה, אבל אני פשוט לא מאמין. אבל אם תראה מישהו כזה אז תגיד לא לחצלל עוד פעם אחת ושייפתור את הבעיות שלו בחלום (כי זה עוד אחד מהדברים הכי טובים בחלום צלול).

שמע זה כמו שאתה חולם חלום....-

רגיל.. אתה יושן.. רק שפשוט יש לך חלום צלול.. זה לא צריך לפגוע בשום דבר זה טבעי בדיוק כמו חלום..

silverhawk

New member
תשובה

תראה, זה נכון שהמוח מתפקד בצורה מעט שונה בזמן החלום הצלול לעומת חלום רגיל (מבחינת הגלים הפעילים), אך אין בכך שום סכנה. חלום צלול זוהי תופעה טבעית לחלוטין אשר הייתה קיימת מאז ומתמיד, ולמעשה מרבית האנשים חולמים חלום צלול לפחות פעם במהלך חייהם. בנוסף, הזמן בו אתה מחצלל הינו אפסי לעומת זמן החלימה הכללי. בקיצור, אין לך מה לדאוג.
ברוך הבא לפורום.

למעלה