נזכרתי

לסועד שבוע טוב פירוש ,

שבוע טוב לכל הקראים, מע'זה אני חושבת ( חנות יוקרתית.) סיגורטה, ( כמו עשקת חבילה קומפליט ) הכל ביחד, סועד תקני אותי אם אני טועה, שבוע טוב לך ולכל עם ישראל , בריאות ואושר,

lmns

New member
דורי, איזה זכרונות אתה מביא לנו.

הייתי הולכת לחנויות אלה עם אמא שלי, הדודות שלי, סבתא שלי. מעניין אם הן קיימות. ההרס בבגדד עצום. מתי באת לארץ שאתה זוכר עד כדי כך? סייח, באתא הייתה ה-חנות שהיינו קונים ממנה נעליים - אניחושבת בעיקר לילדים. כשהייתי בפראג ראיתי סניף שלהם וזה הזכיר לי נשכחות. סייח ובנת אלראפידיין (ג' הכינוי שלך ארוך - אוףףףף!!), ריברס וכל מי שהיה איתנו בבגדד עד שנות השבעים - אתם זוכרים את הפרסומת לבאתא בטלויזיה העירקית? חושבת שכללה אנשים רבים שאומרים את השם באתא בהיגוי שונה ובין היתר היה מישהו שאמר באתה Bate - בתור ילדים צחקנו על זה מאוד. (זכרון ילדות קטן).

קנאדר באתא- קונדרה ברבים-פרסומת

למנס הפרסומת היתה מתוחכמת ופנתה לקהל רב ומגוון על ידי כך שנאמרה המילה באתא בלהגים שונים. צחקנו על BATE כי הכוונה היתה ללהג הכורדי. איזו גזענות ולעג היו נגד הכורדים... ודוקא הם עם אציל מתורבת ונעים הליכות.

DORIY1

New member
זכרונות

עלינו ב- 1950 . לפי מס' סידורי 1371 ז"א ממש בהתחלה וכל הזכרונות עדיין טריים כאילו זה היה אתמול . אתם זוכרים את " פארק אלסעדון "بارك السعدون כמה שהיה גדול ומטופח . ? איפה ישנם עוד זכרונות כמו הזכרונות ההם ?

DORIY1

New member
חרם

לא רק באתא סגרה את סניפיה בארץ בגלל החרם הערבי אל גם חברת "של "SHELL לדלק .

lmns

New member
נכון, ג'-זכרתי במעומעם את הפרסומת

בלהגים שונים. דורי, אני זוכרת את פארק אל-סעדון ואני זוכרת גם שרכבתי על סוס שם. אל תבקש פרטים, כי אני לא יודעת אם היו שם סוסים באופן קבוע או רק בחגים. דרך אגב אתם זוכרים שבחגים המוסלמים היו במקומות רבים בעיר כמו לונה פארק קטן ושערות סבתא ודוכנים שונים גם של קבב. המוסלמים היו יוצאים לבלות בהמוניהם לבושים בבגדי חג - בעיקר צבעוניים. אני זוכרת את הצבעוניות של האירועים. לגבי החרם הערבי - זה בא לידי ביטוי בעירק אחרי מלחמת ששת הימים. הפסיקו להביא סרטים אמריקאים. גם קוקה קולה כבר לא ייבאו ועוד מוצרי אמריקאים. ואפרופו חרם - מה זה: רמינו בחיירם. זה הולך בדרך כלל כך: כסחו ורמינו בחיירם.

DORIY1

New member
חרם

חרם = להחרים מישהו = לנדות אותו = להתרחק ממנו גם בערבית וגם בעברית אותה מילה حرامאסור = פסול .يا حرام =כמה חבל ? החרם הערבי על ישראל לא התחיל בששת הימים אלא כבר ב-48 .בששת הימים הוסיפו את שלושת הלאווים המפורסמים لا سلام مع اسرائيل וכו'

שלושת הלאווים נקבעו בועידת חרטום

בשנת 1970. הועידה כונסה בעקבות תוצאות מלחמת 67. יהודה

למעלה