נזכרתי

נזכרתי ../images/Emo141.gif

נזכרתי עכשיו שבבגדאד היתה חנות נעליים בשם באתא, ואימי ז"ל, היתה קונה לי רק משם. האם אתם זוכרים כזה דבר. האם החנות הזו היתה קיימת לפני 1950 ??????? האם זה המפעל הכי יוקרתי לנעליים שהכרנו בבגדאד ????????? מעניין האם היה להם סניף בבצרה ????? הסמל שלהם נדמה לי היה סמל של פיל. מעניין אם החברה הזו באתא היא חברה עולמית או רק עיראקית ?????? אשמח להזכר יחד איתכם. באהבה ממני,

נעלי באטה היו גם בחיפה עד שנות ה-.

50. זוהי חברה צ'כית במקורה שקיימת עד היום, ושעברה גלגולים רבים עקב מה"ע II. שבת שלום, יהודה

נעלי בתה, אח שלי עבד אצלהם בעירק

יש להם סניף גם בפיליפינים, וקרובי משפחה של בעלי ניהלו אותו..

DORIY1

New member
באתא

באתא העולמית היו לה גם סניפים בארץ עד שנות החמישים למשל ברח' יפו בירושלים עד החרם הערבי ואז נאלצו לסגור

לדורי ../images/Emo141.gif

האם אתה זוכר את החנות של באתא בבגדאד ?????? אז בסוף שנות הארבעים ???????? תודה.

DORIY1

New member
באתא סניף בגדד

זה היה ברח' הראשי אלרשיד شارع الرشيد קרוב ל "אורוזדי בק " אבל לפני " חסו איכוואן " بالقرب من اوروزدى بك ولكن قبل المغازه " حسو اخوان " שכחתי מה זה " מג'אזה " ? כנראה שזה חנות גדולה כמו כל בו שיש בו מח' לבגדים , מח' לנעליים וכו'

afikiminfo

New member
מגזה = חנות בצרפתית

ישנם הרבה שמות צרפתיים לבנות ממוצא עיראקי. שבת שלום אלי

סועד

New member
לאפיקים שלום. האם מתכוון אתה למר'זה

כי ידוע לי שהמילה הנ"ל משמעה חלון ראווה.

lmns

New member
סועד, מע'זה זה חנות -גדולה בדרך כלל

חלון ראווה זה ג'מח'אנה. יש מילים לועזיות רבות בשפה העירקית היהודית למשל - סיגורטה (מי יודע מה זה?), מסוגר.

ללמנס, בתורכיה ראיתי סיגורתה, ראיתי

הרבה, בזמן האחרון למדתי הרבה מילים חדשות שבכלל לא היו ידועות לי, למשל מע'זה, כלוש, גבילה, והמדהים הוא שאני לא מצליח למצוא את המקור שלהם לא בערבית ולא בעברית. למשל סיגורתה וזנגין ודונדרמה אני יודע שזה בא מתורכית, מעניין אם גם ביימבאע', ומע'זה, ואולי אפילו קאזוע' זה בא מתוכית. דרך אגב, ידידה שלי סיפר לי כי " חיא סז" הכוונה ללא בושה זה גם בתורכית, את מכירה אותה, היא היתה גרה לידכם בבתאווין שם, באהבה ממני,

lmns

New member
סייח,יש מילים שעברו "שינוי" ושובשו

קלוש - ערדליים - מאנגלית _galoshes , ראה תשובה בשרשור הקודם. סיגורתה - ביטוח וגם אחריות לדעתי זה בא מ- security. אתה יודע מה זה צ'ופ? אחרי שתפענח אתה או אחרים מחברי הפורום אסביר ממה זה הגיע (למיטב הבנתי כמובן). בתורכיה שמעת את המילה מאווי? תכלת. יש גם אדב-סז.

סועד

New member
מאווי זה צבע סגול. יש וורד מאווי

פרחי הסיגליות. היו מכינים מהם תה להרגעת כאבי בטן. אדב-סיז זה אחד שאין לו בושת פנים. בברכה סועד.

DORIY1

New member
מאווי

נדמה לי שהצבע " מאווי" זה כחול בהיר ולא סגול , כי הסגול זה "בנפשה" بنفشه ומהפרח הזה עושים גם משקה בנפשה ולמה הוא נקרא כך ? אולי משום שהוא משיב נפש כשמו כן הוא גם בערבית וגם בעברית . ישנו שיר של זכריה אחמד "ליה יא בנפסג ليه يا بنفسج بتبهج

DORIY1

New member
תיקון

השיר "ליה יא בנפסג' " שר אותא הזמר צאלח עבד אלחיי صالح عبد الحى ולא זכרייה אחמד כפי שצויין בטעות

DORIY1

New member
מאווי

אף פעם לא הבנתי למה קוראים לטופי פירות "עלצ' מאווי" ?

למעלה