נזכרתי עכשיו במשהו

meandmeandme

New member
נזכרתי עכשיו במשהו

אני זוכר שלפני כמה שנים כשקארתי את הביוגרפיה של ג'נטל ג'יינט באתר מתקדם היה קטע שדיבר על ניסיונות של אומנים לחכות את ג'נטל ג'יינט ומיד אחריו קטע שהסביר שבגלל שג'נטל ג'יינט המציאו לעצמם מערכת של מודוסים אף פעם לא יהיה ניתן לחכות אותם לחלוטין. מישהו יכול להרחיב בנושא אולי?

יניבש16

New member
וריאציות של סולמות

למשל- בסולם מינורי המרווחים בין התוים הם טון-חצי טון-טון-טון-חצי טון-טון-טון ויש וריאציה של הסולם הזה שנקראת מודוס "פריגי" שבה המרווחים הם חצי טון-טון-טון-טון-חצי טון-טון-טון. אפשר לשחק עם זה כמה שרוצים...

HelterSkelter1

New member
נסה ב Progressive Ears

שם יש סיכוי טוב שייתנו לך תשובה: http://www.progressiveears.com

cut2

New member
לדעתי זה לא ממש נכון

ג'יג'י (הייתי חייב) משתמשים במערכת הרמונית מעניינת למדי, אבל אני לא מוצא אותה חריגה בצורה קיצונית מדברים אחרים שהאוזן המערבית שלי מכירה. בסך הכל יש שם הרבה סולם מוגדל, מיקסולידי, לידי מדי פעם, ודי הרבה פנטטוני. וגם אם הם "המציאו מערכת הרמונית משל עצמם", עדיין אפשר לחקות אותם, פשוט קודם צריך לנתח את זה כמו שצריך. לדעתי מה שבאמת ייחודי להם וקשה לחיקוי זה קודם כל העיבודים, שביחס לפרוג הם הכי "מוסיקה קאמרית" שיש, אולי, וגם הביצוע, שלוקה בטכניות מסויימת, אשר לעיתים היא שובת לב ולעיתים מרגיזה קצת. מבחינת הרמוניה, זו של "קרוב לקצה" הרבה יותר מורכבת, למשל.

למעלה