נזכרתי בשאלה נוספת-

• פותח הנושא ofnik
  • פורסם בתאריך

ofnik

New member
נזכרתי בשאלה נוספת-

(על הונקל-לא קיבלתי שום קישור
) ידוע לי שיש חברה ישראלית המפתחת/משווקת מעיל מיגון מתנפח אוויר בעקרון של כריות אוויר-למעשה עבדתי על האתר שלהם-אך בינתיים פוטרתי ואני לא זוכר את כתובת האתר-מישהו מכיר?? וחוצמזה בעקבות התאונה שלי שנגרמה עקב התנגשות בילד טיפש בסוברו של אבא, שלא עצר בעצור-התנגשתי ב40קמש בצד של הסוברו-עפתי וחבטתי בכתף (שנפרקה)באוטו וחזרתי לשבת על האופנוע שנשאר עומד-חברתי(לשעבר) הועפה באוויר שברה את הברך(עם קביים עד היום)-לסיכום למה לא לרתום את הרוכבים עם חגורת בטיחות כמו באוטו ושתוכל לזהות את מצב האופנוע-ובדינמיקה של תאונה כמו שלי-תרסן את המכה כך שהרוכבים לא יועפו מהאופנוע -ולאחר בלימת ההתנגשות עצמה-תשתחרר אוטומטית- אני מבין שזה בגלל שיש מקרים שכן עדיף לעוף מהאופנוע-אבל ניתן ע"י מע´ חיישנים+מחשב לדעת מה מצב האופנוע-ומאיזה כיוון באה המכה והאם להפעיל או לנתק את חגורת הבטיחות... מה דעתכם?

TheFinalCut

New member
חס ושלום, כרפס וחסה!

1. זה רע רע רע להקשר לאופנוע, שמעתי על מספיק מקרים שהאופנוע המשיך לתהום אבל הרוכב נעצר הרבה לפני השפה או בכלל עף בזווית אחרת לגמרי. בגלל משקלו וצורתו האופנוע תמיד יעוף רחוק מהרוכב כאשר השתיים על הקרקע. 2. כשאתה קשור לאופנוע יש הרבה יותר סיכוי שתמצא אותו עליך מוחץ אותך כמה פעמים במהלך החלקה שכוללת התגלגלויות. פגיעה מהאופנוע יכולה להרוג אותך בקלות - מדובר על 180 ק"ג בממוצע של מתכת. 3. כמו שאמרת, יש הרבה מצבים ש"עדיף לעוף מהאופנוע" - דהיינו, לעזוב את האופנוע כדי להמנע ממצב מסויים, כשאתה יודע שלא תספיק לבלום בזמן. במצב כזה יוזמים החלקה או קופצים מהכלי, אבל מה הטעם אם אתה קשור לאופנוע שימשיך בדיוק למחוז הסכנה? ולסיכום, ה"חגורת הצלה" עליה דיברת פותחה ע"י מרחב-AAP מארצנו, אבל הפטנט נמכר לדיינז והם ימשיכו בייצור בעוד AAP ימשיכו בפיתוח ושכלול המערכת, כמו גם לקבל כסף על ההמצאה כמובן. מדובר בצ´יפ שיושב על המערכת ומתקשר עם צ´יפ שיושב על האופנוע, אם זכור לי היטב איפשהו על המזלג הקדמי למעלה או בראש המנוע, וכאשר הרוכב עבר התנתק מהאופנוע והתקבל מרחק מסוים בין שתי הצ´יפים, החגורה נכנסת לפעולה. הגז מתנפח בשבריר שנייה ומגן על הכתפיים, הצוואר וכל בית החזה של ה"עונד". כרגע זה האלמנט היחיד, אבל ב-AAP חושבים רק כבר על השלב הבא: להפעיל את החגורה כשהאופנוע בזווית בלתי אפשרית (התקנת מד זווית כלשהו על המזלג), גם אם הרוכב אינו מנותק מהאופנוע למשל.

למעלה