נזיר יהודי?

tkhri

New member
נזיר יהודי?

לא מזמן שמעתי את הביטוי המוזר "נזיר יהודי". עכשיו למה זה מוזר? כי עד היום הייתי בטוח שנזירים יש רק לגויים ולא יהודים(נוצרים,הודים,סינים וכו'). בנוסף שמעתי שהם צריכים לגדל שער ארוך שזה עוד דבר מוזר מכוון שרוב מוחץ של הדתיים/חרדים שראיתי היו עם שער קצר(למה באמת? יש חובה לגבר להיות עם שער קצר?). השמח לקבל מידע על זרם זה,אם קיים,ביהדות

יש מושג של נזיר בהלכה היהודית

יש למעשה כמה סוגים של נזיר המוגדרים בהלכה, אבל אני אסביר רק "סתם נזיר" כל בן אדם מסיבה השמורה אצלו רשאי לעשות "נדר" שיהיה נזיר. אם הוא לא מפרש אחרת תקופת הנזירות היא 30 יום שבהן אסור לו לגלח שום שיער בגוף, אסור לו לשתות שום יין או אפילו לאכול ענבים, ואסור לו להטמא. אחרי תקופת הנזירות יש פרוצדורה די מורכבת ואכמ"ל.

tkhri

New member
יש לך כל מני קישורים לתת לי בנושא?

משהו יותר מפורט?

היום לא נוזרים!

כי אין בית המקדש. ואי אפשר לצאת מזה בלי קרבן. וגם אי אפשר לאדם לשמור עצמו בטהרה.

לפני כ-30 שנים...

היה יהודי צדיק ותלמיד חכם בירושלים שהיה גר ברחוב עמוס (באותו בנין של הרמ"ד סאלוויציק) שהיה מכונה "הנזיר". אני לא יודע בדיוק אם הוא באמת עשה נזירות. בודאי לא נזירות סתם, אולי נזירות שמשון. הוא דרך אגב אבא של הרב שר ישוב כהן, הרב הראשי של העיר חיפה והיה חותנו של הרב שלמה גורן זצ"ל שהיה הרב הראשי בצה"ל ואז בעיר תל-אביב ואז רב הראשי לישראל.

למעלה