נזירים - עזרה, דחוף.

נזירים - עזרה, דחוף.

שלום לכולם אני תלמיד י'ב בתיכון בהרצליה. השנה אנחנו מציגים מחזה יפאני שנקרא רשומון. אחת הדמויות המופיעות (והדמות שאני ישחק) היא נזיר. בשלב הראשון של העבודה הויזואלית על הדמות שלי אספתי תמונות של נזירים בדוהיסטים אבל מצאתי שתי תמונות שונות לגמרי של נזירים שונים. שלחתי לכם את הקישורים לתמונות אם מישהו יוכל לעזור לי אני מאוד ישמח

כדי לראות את התמונה למעלה...

תלחצו למעלה על- לצפיה בתמונה בגודל מלא.

לעניות דעתי

התמונה הראשונה היא של נזיר בודהיסטי טיבטי, בעוד שהתמונה השניה היא ללא ספק של נזיר זן יפני.

לא הוספתי את הקישור הנכון

אני מוסיף שוב את הקישור השני. אם תסתכלי תוכלי לראות תמונות של הנזירים בכתום בעיר קיוטו (ככה רשום). אני מניח שיש פה אנשים שהיו ביפאן? ראיתם נזירים?

GnomeBubble

New member
עד כמה שאני יודע

גם ביפן יש כמה תת-זרמים של בודהיזם, אבל יותר מזה שהבודהיזם היפני משתייך למהאיאנה והאמונה ב"אדמה הטהורה" חזקה (משותפת לכל הזרמים?)

אם כך

יתכן שהנזירים ה"צבעוניים" הם בעצם כוהנים בודהיסטים? על כל פנים אני בטוחה שנזיר זן נראה כמו בצילום השני שצירפת להודעה הראשונה שלך. איזה סוג של נזיר מופע ב"ראשומון" שאתם מציגים?

GnomeBubble

New member
אפשר להסתכל בסרט של אקירה

קורוסאווה ולראות, אבל אין שם צבע אז קצת בעייה...

אולי זה זה?

זה לא נראה כתום גם בשחור לבן...

אז זהו

אז בסרט רשומון יש איזה נזיר שלבוש בבגדים מרופטים (לפי מה שהמורה שלי אמרה, אני עוד לא ראיתי את זה) אבל היא אמרה לי שהיא לא הולכת להעתיק את זה אחד לאחד. במחזה שאנחנו מציגים רשום רק שהוא נזיר בודהיסטי ולא יותר. בקשר לזה שאמרת שההוא שבתמונה הראשונה הוא נזיר בודהיסטי אני לא בטוח. באתר בעברית של שגרירות יפן ומשרד החינוך יש תמונה שונה של נזירי זן. יכול להיות שאלה בשחור הם כהנים או משהו כזה?

זה לא נראה כתום

אבל זה גם יכול להיות חום ככה... לפי מה שהבנתי יש לגלימות האלה כמה צבעים...

בתמונה הראשונה

הנזיר הלבוש בשחור הוא נזיר בודהיסטי. גרתי במקדש זן ביפן - זה מה שלבשו הנזירים. גם בתמונה שצירפת עכשיו - תמונה של נזירי זן יושבים בזנדו (אולם מדיטציה) ומתרגלים זאזן (מדיטצית זן) - הם לובשים גלימה שחורה מעל כותונת לבנה (מעין חלוק). זה בערך אותו לבוש כמו בתמונה הראשונה, אם כי שם הגלימה השחורה עשויה מחומר שונה במקצת.

טעות (זו השעה... ../images/Emo1.gif) צ"ל התמונה

השניה שצירפת להודעה הראשונה שלך, לא התמונה הראשונה (שבה רואים נזיר כתום).

דנה

את תוכלי לשלוח לי לאי מייל תמונות של נזירים בודהיסטים מהטיול שלך בבקשה?

עכשיו אני מבולבל לגמרי

היה רשום באתר שהנזיר עם הגלימה השחורה והחלק העליון הזה זה נזיר בודהיסטי מהאסכולה המאוחרת של הבודהיזם?? מישהו יכול להפנות אותי למישהו שמאוד מבין בזה?

GnomeBubble

New member
נראה לי

(ושוב מדובר בהנחה מלומדת) שיש כמה זרמים/אסכולות של בודהיזם ביפן, וזן הוא רק אחד מהם. אגב, אני לא יודע אם יש נזירים בודהיסטים שלובשים כתום ביפן (עד עכשיו לא יצא לי לראות נזיר בודהיסטי לבוש כתום ביפן) למרות שגלימות כתומות זה סימן הכר מובהק של נזירים בודהיסטים ברוב המדינות במזרח הרחוק. בקשר לנזיר מראשומון, אני לא יודע אם בכלל מצויין לאיזה זרם הוא משתייך. עד כמה שאני זוכר הסיפור מתרחש בתקופת היאן ונראה לי שהזן בודהיזם היה כבר קיים בתקופה הזאת, אבל זה לא הייתה האסכולה הראשונה שהגיעה ליפן, וכנראה שהיו באותה תקופה לא מעט כתות של נזירים. בכל אופן, הסיבה שהצעתי לך להסתכל בסרט ראשומון היא כי אני מניח שאקירה קורוסאווה עשה כבר את המחקר המתאים והשחזור שלו אמין. הסרט הוא בשחור-לבן וגם איכות התמונה לא מדהימה, אבל ממה שאני יכול לראות הבגדים של הנזיר הם די פשוטים.

למעלה