נזיד

נזיד

נזיד הוא ארוחה מלאה בקערת מרק. ואפשר להכין נזידים בהרכבים שונים של קטניות ודגנים. אני נמשכתי אל זה מן הנזיד הראשון שלמדתי עליו בספר בראשית, ולא ראיתי כמותו בבית. "האדום האדום הזה" מוזר, כשמבשלים עדשים כתומות הן מאבדות צבע. אם כך, כיצד צבע יעקוב את נזיד העדשים שלו באדום בהעדר עגבניות ופלפלים? גם הפפריקה בודאי לא היתה מוכרת. אולי בגזר? בדלעת אדומה? יכול להיות טעים מאד.

יוכי68

New member
כנרת, שאלה מענינת, אני יודעת שבתקופה

ההיא היו צובעים את הבדים בצבעים שבאים מן הטבע ככל הנראה מן הצומח ולכן אין סיבה לא להשתמש בהם גם לצביעת המרק. שנית, ייתכן והעדשים היו מסוג אחר. ולמה את חושבת שלא היו אז עגבניות ופלפלים? אשמח לדעת יותר. לדעתי נזיד טוב מורכב מכמה שיותר ירקות, דלעת למשל מסמיכה את המרק וזה מצוין.

עד כמה שידוע לי

משפחת הירקות הסולניים: תפו"ד , פלפל, עגבניה, חציל הגיעו לאזור הזה רק לאחר גילוי אמריקה, מן האמריקות. ועד היום עוד מגיעים משם מאכלים חדשים שמתקבלים כאן כבני בית. אגוז ברזיל, קינואה, וכנראה גם שעועית לימה. את הבדים צבעו בחלזונות שנאספו בחוף הים . זה לא כשר. אבל אולי חוקי הכשרות לא היו מוכרים ליעקוב.

יוכי68

New member
כנרת, על פי הידוע לי החלזון

נועד לצבוע את פתיל התכלת , והיו צבעים נוספים אז מלבד הכחול. מענין לבדוק את הענין לעומקו.

למעלה