וואו, פתחת פה נושא יפה מאד
עדיף שאני לא אתחיל, כי אני אובססיבית, ברמה שצריכה לשלוט באספנות ובתחקירנות ובנושאי עניין.
בוא רק נגיד שיש לי ארכיון מטורף, שאני מקווה מתישהו לשבת עליו לסדר אותו למיין אותו, ואולי להעלות לאינטרנט. עכשיו זה דברים שיהיו חסרים.
בעניין מטבעות, יש לי איזה קטע שאני לא בחרתי להיות אספנית, אבל איכשהו העולם מזמן לי כל פעם במקום הכי לא צפוי בעולם שאני מתכופפת ורואה מטבע, מארץ הכי שונה מזו שאני נמצאת בה. אז זה אוסף שלא אני שולטת בו, הוא שולט בי. מה שמזמנים לי מהשמיים נכנס לאוסף.
לא מזמן מישהו שאני לא מכירה החליט לתת לי איזה מטבע שיש לו כבר המון זמן, שהוא מצא איפשהו, והוא המון שנים מנסה להבין מה זה ומה החשיבות שלו, והיתה לו תחושה שהוא רוצה לתת לי את המטבע.
ומה..? נכנסתי לתחקיר, ובסופו של דבר מצאתי את התשובה ממש במקרה. זה מטבע עותמני (כרגע לא זוכרת איזה סוג) משנת 20, משמע השנה האחרונה של האימפריה. ומזה נכנסתי לקרוא על האימפריה העות'מנית, ואני כבר די הרבה זמן בזה.
חוץ ממילין דברים אחרים כמובן
זה מדהים אותי שאחנו כמעט לא יודעים כלום על ההיסטוריה הממש קרובה של האזור שלנו. התקופה העותמנית מרתקת ממש, וזה דברים שעוד חיים בתוכנו ובינינו. למשל סביל אבו נבוט בקריית שלום. ולאחרונה הגעתי לאיזו פינה בעיר העתיקה ביפו שלא הייתי בה, והיה שם איזה מבנה די חרב והיה כתוב שזה אחד השערים, שנבנו ע"י אבו נבוט - ואני והוא כבר "ידידים" - שלום-שלום.
הוא לא היה איש נחמד - כפי שהכינוי מרמז.
המטבע אגב לא שווה כלום כמעט, אבל הוא פתח לי צוהר. ובזה ערכו, לא?
אשמח אם תשתף ותחלוק על האוספים שלך, זה מעניין אותי, בעיקר הרקע ההיסטורי.
למשל מה זה מדליה של אברהם ושרה?
רק אם בא לך כמובן.