נו, מה דעתכם על זה?

Sophalin

New member
אוי מחקו את זה

זה בעצם היה קישור לשיחת טלפון למכללה האקדמאית ק. אונו.
הוא שאל כמה עולה המסלול למשפטים ונענה 30600 ש"ח
הוא בירר על מלגות ושאלו אותו במה הוא עובד
אז הוא אמר שהוא לא עובד - שהוא חרדי
אז היא אמרה לו שלחרדים יש מסלול מיוחד שעולה 21000 ש"ח במקום
והוא יכול לקבל מלגות בנוסף

זה צץ גם אצלי והספקתי לראות

אכן מקומם ולא ברור למה החרדים מקבלים הנחה כזו.

deathcaster

New member
אז אני אסביר מדוע

הקריה האקדמית אונו (השם הרשמי של המכללה) היא מכללה פרטית בניגוד למכללות ציבוריות שאמורות לתת דין וחשבון

מכללה זו היא היחידה והראשונה שהתאימה את עצמה לדרישות הציבור החרדי, הסטודנטים החרדים לומדים בקמפוסים נפרדים באור יהודה ובירושלים.
הקמפוסים החרדים מתוקצבים ע"י כספים פרטיים מתרומות הקהילה החרדית (בעיקר ע"י נדבנים חרדים שלרוב שומרים על עילום שם) והם גם מתקצבים את מפעל המלגות שמאפשר שכר לימוד מוזל לחרדים.

כל עוד המכללה היא פרטית, אני לא רואה עם זה שום בעיה. מה גם שבאוניברסיטאות ומכללות ציבוריות יש מלגות לקהלים מאוד ספציפיים (ערבים/דרוזים/עולים מאתיופיה וכד') ואף אחד לא מלין על כך.
אין לי בעיה עם זה שחרדים מממנים את לימודיהם של חרדים אחרים, נהפוך הוא, אני מברך על כך... כל עוד זה לא יוצא מכיסו של משלם המיסים- קרי כולנו, כולל אני ואתם.
הלוואי שיהיו עוד כמה צדיקים עשירים שיממנו את החרדים לא רק בלימודים אקדמיים אלא יממנו אותם במקורות פיננסיים שיחליפו את כל מה שאני מממן אותם במס ההכנסה שאני משלם (וזה הרבה).

אם כך, אז סבבה. לפחות מקרה אחד שבו הם לא

תופסים טרמפ על שאר האוכלוסיה.

Sophalin

New member
השאלה היא אם זה באמת המצב

האם באמת המלגות הללו שמאפשרות מסלול לכל חרדי בהנחה של 30% באמת מתוקצבות מתרומות כאלה או שמה שכ"ל של משתתף "רגיל אמור להיות נניח 24000 ש"ח ובעצם הוא משלם עוד 6000 עבור החרדים.

בוא נגיד שאני מקבל את דבריך מחמת הספק בלבד.

לאונידס

Active member
אם מדובר על מלגות אז מצויין אבל

במקומות בהם אני למדתי היה כתוב סכום דמי הלימוד המלא ואז ממנו הופחתה המלגה.
לא היה שכר לימוד אחד לצברים ושכר לימוד אחר לעולים מאתיופיה, היה שכר לימוד אחד לכולם ונניח לעולה מאתיופיה היתה רשומה המלגה כחלק מתשלום שכר הלימוד.
מין קטע כזה שבא להסדיר:
אפליה לא עניינית, תאר לך מחיר שונה למכונת כביסה לפי מוצא או אדיקות דתית, גם אם מדובר ברשת קמעונאית פרטית.
והלבנת הון שחור. יש כאן הכנסה ממילגה לסטודנט שלא מדווחת ויכול להיות שגם מקור הכסף לא ממש ברור.

בהתעלם מהלבנת הון ואפליה על סמך אמונה דתית כל דבר שמשפר השכלה, גם ואולי במיוחד אצל חרדים - מבורך.

למעלה