נו מה דעתכם על זה?

אני חושב שמבין כל הדתות

היהדות של החרדים לוקחת את המקום הראשון מבחינת ההחוקים ההזויים שהם המציאו לאורך השנים.

cwen

New member
איזה בזבוז

לתרום מעשר לנזקקים זה יפה מאוד. אבל אם זה בלתי אפשרי, אז לשפוך??? אני ממש לא רואה איך זה עונה על המצווה.

Sophalin

New member
זה עושה בדיוק להיפך

תחשבי שאם אדם עני שאין לו יין רואה דבר כזה מה הוא חושב. במיוחד כשהוא יודע שזה אמור להיות המעשר שמגיע לו.

לאונידס

Active member
מתוך תלמוד בבלי

"לא מסיקנא לה משום דמסתכלנא בערוה" (סוטה כ,א)
ולפי ביאורו של רבי מנחם המאירי:
"עניין חסיד שוטה הוא שמתחסד ביותר מדאי אף במה שחסידותו גורם נזק או לעצמו או לאחר; כגון שמתענה בכל יום, או שרואה אשה טובעת בנהר ואומר איני יורד להצילה כדי שלא אסתכל בערווה, או שראה תינוק מבעבע בנהר ואומר אחלוץ תפילין קודם שאכנס." (בית הבחירה להמאירי, סוטה כ,א)

ולפי תלמוד ירושלמי
איזהו "חסיד שוטה"? ראה תינוק מבעבע בנהר. אמר: לכשאחלוץ תפיליי – אצלנו; עם כשהוא חולץ תפיליו – הוציא זה את נפשו. (סוטה, ג, ד)
תינוק מבעבע הוא תינוק טובע.

אז במקום לתרום מעשר של פירות, ירקות, דגן או תירוש לעניין הולכים חסידים שוטים אלה ומשחיתים אותם, גם לא תרמו לעני וגם העלו את מחירם.

ומי השוטים האמיתיים? אלו הנוהים אחרי החסידים השוטים, כלל תושבי מדינת ישראל.

the ror

New member
אני סקרן, האם תראה בכמויות האוכל העצומות

שהצבא זורק לפח רק כדי לא לקחת את האחריות על האוכל הזה ולאפשר לעמותות לאסוף אותו לנזקקים כמעשה מטומטם באותה מידה?

Sophalin

New member
זה בכלל לא בר השוואה

האוכל שהצבא זורק זה לא בגלל איזושהי גחמה אישית. הצבא מבשל מזון ל- X אנשים ואת המזון המבושל שלא נאכל הוא צריך לזרוק מחשש לקילקולים וכדומה.
ההסדר הזה בהחלט נקבע באופן שרירותי ואפשר היה לקבוע אותו אחרת (למשל שאפשר לשמור מזון מבושל יום נוסף או משהו כזה)

זה בכלל לא דומה למקרה הזה שבו זרקו יין טוב ותקין, שאפילו לא נפתחו בקבוקיו רק בשביל למלא גחמה שהם קוראים לה מצווה למרות שזו עבירה על המצווה ולא מצווה אמיתית.

לצורך הענין זה כמו שהיית אומר שהצבא היה זורק קופסאות שימורים שהוא לא השתמש בהן - ואת זה הוא לא עושה (אלא אם פג תוקפן כמובן).

the ror

New member
אוקיי, לא באותה המידה, אבל האם אתה רואה

במעשה זה גם כמעשה מטומטם?
אגב, את האוכל המבושל שלא נאכל עמותות רבות היו שמחות לחלק לבתי תמחוי שיכולות לחלק אותו כארוחות ערב כבר באותו יום כך שהחשש לקלקולים וכדומה מזערי אם לא אפילו ממש לא קיים.
אגב2, מעניין אותי מהם אותם קשיים לוגיסטיים שמצוינים בתמונה.
אגב3, אני שותף להרגשה הצורמת לגבי זריקת אוכל/שתיה בצורה כזו בלי קשר לזהות הזורק.

cwen

New member
לדעתי היה מקום לתת לעמותות לאסוף אוכל מהצבא

אוכל שעומד להזרק לפח. אין בעיה גם לקבוע שהן לוקחות את זה על אחריותן, והצבא לא אחראי - כי הרי התכוונו לזרוק את האוכל.

the ror

New member
למיטב הבנתי, ירצה או לא, יש לצבא אחריות על

האוכל שהוא מוסר(גם אם הוא מתכוון לזרוק אותו).
מה גם, שחסר שרק פעם אחת שמישהו ינזק מאכילת אוכל בגלל פשלה של פרט קטן כזה או אחר. אין לצבא שום אינטרס לקחת את הסיכוי הזה(גם אם הוא ממש מזערי).

Sophalin

New member
אז אתה מצדיק את פעולתו של הצבא?

אתה טועה. אם לצורך העניין הצבא מוסר אוכל לנזקקים ואחרי ארבעה ימים מישהו אוכל אותו וחוטף קילקול קיבה זה לא באחריות הצבא ולא באחריות אף אחד למעט זה שאכל את האוכל. (בהנחה שהאוכל נמסר לו באמת ביום הבישול והוא סתם החזיק אותו ביד ארבעה ימים).

the ror

New member
ממש לא מצדיק, מנסה להבין ולהציג את השיקולים.

על פי חוק אולי אין לו אחריות על האוכל הזה אבל מבחינה תדמיתית זה לא יראה/ישמע טוב.

Sophalin

New member
טוב די

המון שטויות. מה הקשר בכלל?

אף אחד לא יחשוב שהצבא דפוק בגלל שאיזה אדיוט אכל אוכל מקולקל רק בגלל שהצבא הכין אותו. זה לא יפגע בתדמית של אף אחד

בדיוק כמו שמי שאכל גבינת שטראוס שפג תוקפה, אז לא יאשימו את שטראוס במכירת או הפצת מזון מקולקל (אלא אם זה קורה באופן גורף)

הסיכון שהצבא לוקח כנגד "אזרחים" שאוכלים אוכל מקולקל בעקבות הבישול או החומרים (כלומר לא מסיבות אחרות) הוא אותו סיכון שהוא לוקח עבור חיילים (רק שעבור חיילים הנזק התמידיתי שאתה מדבר עליו יהיה חמור יותר!)

ובכלל הצבא לא צריך לדאוג לאנשים שחסר להם. זה לא תפקידו ולא לזה הוכן האוכל.

מה שהופך את המקרה דנן למטומטם זה שהיין הזה הוא טוב. הוא לא נזרק בשל עודפים, קלקול, הוא כל שטות אחרת. הוא נזרק כי הוא היה אמור להינתן לעניים ופשוט לא מצאו דרך לתת אותו (כאילו שבאמת אי אפשר לפתור בעיות לוגיסטיות!)

לאונידס

Active member
אני ניסיתי להעביר את האוכל לעמותות - נכשלתי

לא צבא אלא מקום עבודה.
נמצא בעיר מרכזית ולא מחנה בשום מקום.

מסתבר שהעמותות שכל כך שמחות לקבל לא שמחו לקבל ומסתבר שלא בגלל שהאנשים שם רשעים, הם פשוט שומרים על הבריאות של הנזקקים.

אני לא רואה את הגזירה השווה שאתה עושה בין זריקת מזון האסור באכילה לזריקת מזון מותר באכילה.

the ror

New member
ניסית ולא מצאת עמותות ששמחו לקבל, זה לא אומר

שאין עמותות ששמחות לקבל. וזה בטוח לא אומר שמי שכן נוהג כך הוא בעצם מסכן את הבריאות של הנזקקים(מה שמשתמע מדבריך).
תיקנתי את דברי כך שאיני עושה גזירה שווה.

לאונידס

Active member
העמדה שלך שונה מהעמדה של כל הגורמים

המקצועיים.
עמדת הגורמים המקצועיים מנומקת ומגובה במחקרים ועובדות, כדי לשקול את העמדה שלך כדאי שגם אתה תגבה אותה במשהו מעבר לתקווה ורצון להיות צודק.

the ror

New member
כנראה. אני לא מכיר את כל הגורמים המיקצועיים.

ואני מבין שאתה כן, ועדיין אני לא רואה אפילו לא נימוק/גיבוי אחד מאותם מחקרים ועובדות שהזכרת שכולם מסתמכים עליהם. אולי עוד אתקל באחד מהם.
אגב, לא הבעתי רצון להיות צודק כך שלא יודע על איזה גיבוי אתה מדבר.

לאונידס

Active member
אני לא טענתי שאני מכיר את כולם

המידע לגבי מחזור מנות נמצא באינטרנט, יש גם הוראות של משרד הבריאות.
אם מעניין אותך גש ותקרא, אם לא אז לא.

למעלה