נו מה אתם אומרים ...?

מעניין ששנינו מצאנו עניין

באותן תגובות. אבל התגובה ש"מפריעה" לי יותר היא דווקא 37 שכותבת אותה "מורה שחוקה" ובה היא מציעה לכל בר דעת להתחלף איתה לשעה אחת ונראה אם יצא שפוי. עד כאן אני מסכימה, גם אני מזמינה כל מי שנכנס איתי לויכוח על חופשות... אותה הזמנה. אבל באותה נשימה היא מוסיפה "מתחלפת עם כל בעל מקצוע אחר בעולם" האומנם?
 
פילוסופיה של חינוך...

מרכיבים רבים בכל "הענין הזה"...הם מאוד פרדוקסלים דווקא מההיבט החינוכי... המורים והמחנכים ש"מלאכת חייהם" ועיקר עיסוקם הינו בחינוך, בהקניית הערכים של: צדק, מוסר, אתיקה ומקצועיות, הגינות וכבוד. אלו שמחנכים את האדם משחר ילדותו ונעוריו דרך סיפורים, משלים, נמשלים ושאר הכלים. אלו שמתארים דרך התפתחותה של ההיסטוריה האנושית על כל תלאותיה ומאבקיה, מהפכותיה, רעיונותיה ותאוריותיה בדרך לקידום הצדק, המוסר והכבוד. אזי, אלו הם דוקא הראשונים למחול על כבודם, מתכופפים עם כל משבר, חשים תסכול מתמיד ועוד נושאים רגשות אשם עם כל נסיון למחות על מעמדם זה - הנחות... האם אכן כצעקתה ? וכי עם איזה היגיון לוגיקה ורציונל זה מתישב ???
 

Elishabb

New member
בני-

ממליץ לקרא את המאמר בקישור המצורף על סנקה - מגדולי המחנכים של התרבות המערבית. אלישע
 
ok ו- ???

קוהלת ( משלנו ) אמר לפניו (בציר הזמן ההיסטורי ) ש: " זה אשר היה הוא שיהיה, ואין חדש תחת משמש..." ומה שיפה כאן שזה שוב מחזק את הרעיון שלכל תזה יש אנטיתזה , הווה אומר: ברצותי אני יכול לעשות שימוש במאמר גם כמקטרג, וגם כמסנגר. המאמר מחד מרפה את ידיי בלומדי "מגדול המחנכים" הנ"ל שחבל"ז והאנרגיה כי יכולת ההשפעה שלי כמחנך היא בשולים, אם בכלל. ( עובדה ! צמח לו נרון) ומנגד אני אמור ללמוד דרך חיים ותפיסת עולם לא קפיטלסטית- לגבי ניהול העושר, ובודיסטית בניהול האושר... ובסוף כל אלו מה ??? רק אפר ועפר, כי ממילא משם בנו ולשם נשוב ! ובכן אז ככה : "אתי א."- פקידת הבנק שלי שאלה אותי אם הנ"ל זה "סטרטאפ" ? והאם זה יכול לסייע לי בכיסוי האוברדראפט ? "שמוליק"- המוסכניק שלי אמר שזה גורם לו להתחממות המוח ואם לא אשים לו בכיס כרגע איזה 3K ש"ח זה יגרום גם להתחממות האוטו וזה יעלה לי הרבה יותר אח"כ. "הילדים שלי" אמרו לי שאין להם כוח לשמוע "סיפורים של אבא" יש להם כאלו מספיק בביה"ס - ושאני גם חייב להם דמי כיס מלפני חודש כשהם הלוו לי (אז כשמהרתי להגיע לבי"ס ולא היה לי כסף לתדלק ..) ורק אמא שלי אמרה : נו בן חכם כמוך - אם זה לא יכלת למצוא עבודה אחרת ? אז מה בסוף ?
 
למעלה