נו ב'מת!

צימעס

New member
שחו"ח לא תדע שתינוקות יונקים?

הנקה בפרהסיה אין פירושה חשיפת השד. יתר על כן, העובדה שאנחנו חיים בתרבות שלא מרשה למיניקות לחשוף בדל-שד, וכן מתירה זאת (ויותר) לנשים-בלי-תינוק, לא מחייבת אותי.

shellyland

New member
וגם לא אותי.

לא שאני מניקה (בפרהסיה או בחדרי-חדרים) אבל מאוד תומכת בכל אותן אמהות שלא נענות לתכתיבים עליהם צימעס מדברת.

נץ666

New member
I gave u a brake

מה אכפת לי בעצם. רק הבעתי את הסתייגותי מהנקה פומבית, אבל לא אעלה על בריקדות לצורך הענין. וחוצמיזה שכתבתי בהודעתי הראשית שהדוקטורית צודקת.

lexigali

New member
כפיה חיובית ביותר, אם תשאל אותי.

לדור הבא זה כבר ייראה רגיל, וזה יופי יופי.

תּמר

New member
כאילו

אתה יכול לשכנע ילד בן תשעה חודשים שלא מוכן לאכול שום דבר מלבד חלב אימו ישר מהמקור? כי אם כן, אשמח לקבל את הפרטים שלך, לתינוק הבא (אם וכאשר).

נץ666

New member
כאילו, את חושבת שלא גידלתי ילדים?

ומעולם לא היתה לנו בעיה כזו. אבל אני אישית לא מוכן להיכנס לנישה הזו. לא הינקתי מעודי, והילדים שלי לא ינקו מעודם.

עולמות מקבילים

בנושא של פתיחות וחשיפה העולם שלנו היה וימשיך להיות עולם בו מתנהלות תרבויות שונות במקביל, לי אישה מניקה היא הדבר הטבעי ביותר וגם דבר יפהפה, לאדם אחר יש כאן עניין חושפני, מיני, פרובוקטיבי, תועבה, עניין מביך. בתחומים רבים אנו רואים את זה ונמשיך לראות את הפער הזה, יש צורך להנמיך ציפיות, להניח מראש שתהינה גישות שונות ושבעולם הזה נצטרך להתקיים. אותה אישה תצטרך להפנים את העובדה שבסביבתה יש מי שהנקה במקביל מביכה ומפריעה לו, ושבמקומות ציבוריים היא תצטרך לתת את הדעת מה מקובל ומה לא ולהחליט בהתאם איכן היא מעוניינת והיכן לא מעוניינת לערוך קניות למשל.

נץ666

New member
טללי

אני מקווה שענין "חושפני, מיני, פרובוקטיבי, תועבה" לא מיוחס לי. כי כל הדברים האלה לא עוברים בראש שלי למעט מבוכה, זה הכל. המבוכה היא בגלל האינטימיות שהופכת ציבורית וכמו אני עובר לאיזה מרחב פרטי.

לא התייחסתי אליך אישית

קודם כל כי אינני מכיר אותך מספיק על מנת להתייחס אל מה שכתבת. אם להתייחס אל הנושא הזה בכלליותו, יש מי שיחוש מבוכה בגלל שהחשיפה הזאת מתנגשת עם גישה שמרנית שלו אל תחום זה ובכך זה מציב אותו בשמרני שמבין שני העולמות שתיארתי, ויש מקרים יחודיים החורגים מהחלוקה הזאת, הם לא מסווגים בחלוקה של עולמות שתיארתי אבל הם להערכתי מיעוט שבמיעוט ולא מבטלים את הצורך להבין את החלוקה לשני עולמות בה אנו חיים.

צימעס

New member
זה ענין של הרגל.

לטעמי, זו הדרה (לא מכוונת) של תינוקות, פעוטות ואימהותיהם מהמרחב הציבורי. ניתן לתקן את זה בהדרגה, ע"י חשיפה הדרגתית והתרגלות של העין שלנו.

shellyland

New member
אני לא בטוחה שאני מסכימה עם זה.

את חושבת שהאכלה בבקבוק היתה מעוררת הסתייגות דומה?

צימעס

New member
לא

אבל הקלות בה אנשים אומרים "מה יש, אז שלא תשב במסעדה אם יש לה תינוק יונק" או אפילו "אז שתלך לחצי שעה לחדר שינה" - כשיש בבית אורחים וגם היא רוצה להשתתף בשיחה, כן קשורה להדרה הזאת.

נץ666

New member
אני נוטה להסכים עם צימעס

אבל גם עם הדגש שלך על ההנקה. לפחות מנקודת המבט הגברית שלי, שדיים מיניקים [מיכלי הנקה קראת להם] שייכים לתחום האינטימי של יחסי אשה-צאצא. אבל אני בהחלט מקבל שהבעיה אתי ורק אתי ולא היססתי לטעון את זה כבר בהתחלה, שאני באופן אישי...

shellyland

New member
אם הבעייה היתה רק איתך

סביר להניח ששהדיון הזה לא היה מתקיים.

למעלה