נו באמת ,אינקא

drall

New member
נו באמת ,אינקא

פרק 10 סוטרא 24? דע כי תמיד העצמי הוא ברהמן ,אחד והכל. איך יתפצל הבלתי מחולק למודט מול מושא המדיטציה. העיקרון כאן נוכרי ,אינקא. אין שום משיק. פעם אמרתי לבת , שהמיינד יכול להבדיל בין סדר לסדר. קשה לו להבדיל בין תוהו לתוהו. כאן נפלת , כי זה תוהו ואתה לא מאומן להבחין בין השניים , ככל שיהיו שונים. אתה מקשיב למילים , לא למנגינה

alissa

New member
וואלה

אהבתי.

אינקה

New member
הננבור בטקסטים?

יש בי כנראה געגוע לאיזה סדר מוחלט בו כל דברים מסתדרים בדיוק מוחלט ללא סתירה ביניהם. אפשר להבין את זה מכיוון שבהחלט גם הייתי שם, רק שהפעם אני מחפש את הסדר בארגון הרעיונות השכליים, וזה לא שם בכלל. צריך להחליף מקום אנרגטי.

אינקה

New member
אתה לא עוזר

אם אני דואג שתי המילים שלך לא יעזרו לי בכך. אבל אני חושב שיש חשיבות להחליף מקום אנרגטי כדי לא להקבע. לא הייתי אומר שצריך ממש לנדוד כי זו כבר הקבעות אחרת, אבל למצוא משהו זורם יותר.

drall

New member
מקום אנרגטי????????????????????????

למה אתה מתכוון? יש לך מקום אנרגטי. כשאני מדבר על מקום אנרגטי אני מתכוון לאיזה אתר שיש לו משמעות למה אתה מתכוון?

אינקה

New member
אתר או אזור

נדמה לי שהקבלה מדברת על אנרגיות שונות באיזורים שונים. ירושלים היא אש כמדומני בעוד צפת מים ויש משמעות להתאמה של האדם לאיזור בו הוא מתגורר.

drall

New member
מקומות אנרגטיים

שלום אינקא. הנושא הזה הוא נושא מאוד מורכב . איפיון של מקום אנרגטי נעשה בכמה רמות ומכמה פרספקטיבות. מה שנכון לגבי בני האדם לא נכון לגבי אחרים. חיית בר לא תשרוד בתוך מטרופולין , מבחינתה זהו מקום מסוכן , שומם ומזוהם ואילו בני האדם נדחקים אל הכרכים , מתרבים בהם ומשגשגים. זו הבעיה עם מקומות אנרגטיים ומה שאנשים יודעים על מקומות אנרגטיים שכן , הרבה מהמידע לא התקבל מבני אדם אלא מאחרים שראו את המקומות אחרת והעבירו מסרים מוטעים , ולא מתוך כוונה רעה. הצורה האנרגטית של מקומות מתחלקת לשלושה סוגים: הראשונה צורה טיבעית - שהיא דבר שהיה ונותר , ממש כאילו הוא גנטי. השניה צורה שצמחה באופן טיבעי , דבר שיכול לקרות מהר או לאט , אבל עקרונית הוא נוצר יש מאין והשלישית היא צורה מלאכותית שלא הייתה עד שמישהו לא גרם לה להיווצר בכוונה באותו מקום ובאופן מסויים. יכול להיות מקום שמתפקד בכל הרמות , כלומר , מצד אחד הוא כך מצד שני הוא כך ומצד שלישי הוא כך , אבל בדרך כלל החלוקה טובה גם מבחינת שטח , כלומר מקומות מלאכותיים יהיו קטנים מאוד , מקומות שצומחים יהיו יותר גדולים , ומקומות טיבעיים יכולים להגיע לשטח מדינה. מהבחינה הזאת , כל המזרח התיכון הוא אש, לא רק ירושלים. בצפון סוריה היה מקום שנקרא אור Ur פירוש המילה הוא אש , זוהי התחנה הראשונה של הציוויליזציה האנושית , של התבונה, ערש התרבות. כשהגיעו לשם האנשים , המקום גרם להם להתעלות להפוך למשהו פחות חייתי. עם הזמן האנרגיות האלו נדדו , באו אחרות במקומן , אבל עם כל זה , עדיין , מקום אנרגטי חזק תמיד משאיר עקבות , ועם העקבות האלו אפשר גם לעשות כל מיני דברים. הקדמונים , הכירו את העוצמה של המקומות האנרגטיים ועשו בהם שימוש רב . הנושא הזה היה מאוד חשוב בזמן העתיק . רוב הידע שלהם אבד אבל ניתן להבין את הקרדינליות שלו בהרבה כתבים , לדוגמא הפסוק הזה מספר בראשית "ויט אהלה ,בית אל מים והעי מקדם ויבן שם מזבח לה' ויקרא בשם ה'". אם תפתח מקראות גדולות , תראה שאף אחד לא התייחס לפסוק הזה. הם כבר לא ידעו , אבל הפסוק הזה נותן נקודת ציון מדוייקת למקום אנרגטי , מי שהולך ורואה את בית אל מצד מערב ואת העי מצד מזרח יימצא בדיוק במקום בו בנה אברהם מזבח לה' ומי שבאמת יגיע יבין למה. אז אלו מקומות אנרגטיים וזוהי טופוגרפיה אנרגטית. במדינת ישראל ישנם כמה אזורים עיקריים , שבתוכם גם יש כל מיני תופעות יותר ספציפיות. השרון , הגליל , המדבר , לכל אחד מהם יש את המאפיינים שלו , אבל בתוכו , ישנם גם מקומות שהם שונים לגמרי מהסביבה. ירושלים לדוגמא היא הרבה דברים. ארנונה ובקעהה שכנות וןשונות לגמרי , הן לא דומות למרכז העיר והמרכז שונה מאוד מרמות וגילה שהן מאוד רחוקות , אבל הן כאילו תאומות סיאמיות. אם אתה רוצה להגר , אתה צריך להכיר את העניין יותר לעומק, אין לך מה לקפוץ כאן למסקנות.

אינקה

New member
אהמממ

ראשית מי מתגורר היום באור בצפון סוריה, והאם הוא ממשיך להתעלות? אני מניח שאפשר להרחיב בנושא. את רמות אני מכיר מצויין את גילה פחות אבל אני יכול להבין על מה אתה מדבר למרות שיש הבדלים ביניהן. אז שתי שאלות: האחת היא איך לומדים על זה יותר, השניה מה דעתך על המקום שאני מתגורר בו?

אינקה

New member
אני מנחש

שלא משנה מה היה קודם, היום בשל השנאה והאומללות שם זה אינו מקום בריא במיוחד.

../images/Emo10.gif אני לא מסתדר....

אחרי יום איום של הפגזות תכופות בנהריה, ואחרי שאדם נהרג מאחורי ביתי במרחק לא רב בפיצוץ גדול אספתי את שק העור והעצמות שלי וברחתי לת''א. עצוב
מאוד

אינקה

New member
יש לך איפה להיות?

אם תצטרך ודאי ניתן יהיה לארגן לך מזרן במרכז לזן. זו המשמעות של ריטריט, לא?

תודה ../images/Emo13.gif

אבל אני כבר מוקף בבודהיסטוות
חזרתי למקום מגוריי הקודם בת''א (לזמן מה). המון תודה על הרצון הטוב וההזמנה

אולי לא הייתי מדויק מספיק ../images/Emo13.gif

שאלת אותי איך אני מסתדר בצפון ועניתי שאני לא. במרכז אני מסתדר
תודה שוב על ההזמנה

drall

New member
בלי להמעיט מגודל המצוקה והאסון

עדיף באופן כללי לגור בנהריה ולברוח מדי לתל אביב מאשר ההפך.

שובטמה

New member
תגובה לאינקא......

חפש במקום קרוב מאוד חפש בעצמך. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה