נו..........איך היה היום הראשון?

nirity1

New member
איזה מטומטמת

אני לא מאמינה שיש לה כזו חוסר רגישות

חזרה עם חיוך מאוזן לאוזן

איזה מחמאות אני נמסתי בטלפון כשסיפרו לי.
גם אני התחלתי את השנה מעולה היום - קיבלתי הצעה שאי אפשר לסרב לה.
ואני פועלת שהיא תצא לפועל.

ושלחתי כרגע ילדה לחברים לשעתיים הקרובות ואני הולכת לנוח ולקבל עוד כוחות מעבר למה שההצעה עשתה לי.

חזר בשלום. רק מאוכזב שאחיו לא שיחק איתו...

לעומת זאת, אני חזרתי על סף בכי מחווית "שלום כיתה א'" של הבני שני...

הילדים חזרו מאושרים, אבל...

לא"ס הגדול (משולב, כיתה ז') יש בעיה עם ההסעות, שאני מקווה שתטופל בקרוב. פניתי לפיקוח. - היום פשוט לא שלחו הסעה לאסוף אותו מביה"ס, למזלי בית-הספר גילה אחריות ושלח אותו עם הסעה של ישוב קרוב. (אבל הם הדגישו שזה חד-פעמי) ואי-אפשר להשיג את מנהל מחלקת החינוך. למזלי גם הסייע שלו בסוף הצליח להגיע היום - אחרי בקשות שלי ושל ביה"ס, אבל הוא לא יגיע מחר.
לקטן (משולב, גן חובה) אין עדיין אישור לסייעת - אז יש סייעת אבל היא בינתיים לא עובדת. עד עכשיו לחצתי על סיוע לגדול, כי לגדול זה לדעתי יותר חשוב. אבל אם לא יהיה אישור בקרוב, אלחץ שיתחילו לתת כבר סייעת גם לקטן. למזלי, הקטן מכיר את הסייעת של הגן מקודם וזה נותן לו ביטחון.

וגם הנטי"ת (כיתה ה') חזרה מרוצה.

כמה זמן הם מעכבים את האישורים? הם לא עומדים בזמנים שהם בעצמם קובעים.

שלומות0

New member
בשבוע הראשון של תחילת שנה

לא ניתן להשיג אף אחד מהגורמים הממונים הן על ההסעות, סיעות, פיקוח וכו'..
אם יש ניהול נכון בבית ספר הם מטפלים בבעיות עד כמה שניתן לבד..

קשה להשיג את הרוב, אבל לא את כולם...

השגתי היום יחסית מהר את אחראית ההסעות במשרד החינוך במחוז חיפה וגם את המפקחת על החינוך המיוחד במחוז חיפה, שתיהן היו נחמדות ענייניות והן מנסות לעזור. מקווה לטוב.

זה מורכב...

לפי מה שהבנתי ילדים משולבים לא זכאים להסעה בטיחותית עם מלווה.
אבל אצלנו השילוב "כפוי", הוא עבר ועדת השמה ולמרות שכולם חושבים שהוא צריך כיתת תקשורת, לא נמצאה לו כיתה מתאימה בכל המחוז (כיתה בבית-ספר ממלכתי דתי). אז מחוסר ברירה הוא בשילוב.
לכן הוא הועלה לוועדת חריגים, ואני מקווה לטוב.

1אילת2

New member
המנהלת אמרה שהיא קיבלה שעות סיוע

לילדים אחרים אבל לילד שלי לא.
אני לא לחוצה כרגע כי ממילא אין לי סייעת.
עד סוף החודש יגיע האישור לשעות וגם תמצא סייעת. אמן.

אז אצלינו היה טוב מאד

אותה כיתה, מחנכת חדשה (שמכירה את הבן שלי בפנים), יש ילדים מכיתות אחרות שעברו אליהם, יש שעברו מהכיתה שלהם לכיתות אחרות, אבל הרכב הכיתה נשאר פלוס מינוס אותו דבר. והבן שלי מרוצה. כהרגלו. רק מה? עשה קצת פדיחות. הם ישבו במעגל עם המחנכת, ששאלה מה כל אחד מאחל לעצמו שיקרה לו השנה. והבן שלי אומר: "להצליח עם הבנות החתיכות ושתהיה לי חברה". ואז הוא פונה לחביב הבנות (חנון גדול לשעבר, שעשה תפנית של 180 מעלות והפך ל"גזעי"), ואומר לו: "אתה תופס לי את כל החתיכות". ככה מול כל הכיתה והמורה (והסייעת).
ואחרי זה הוא אמר לו (בהפסקה, מזל שלא לפני כולם): "אתה עשית תספורת ושמת עגילים ועכשיו כולם אוהבות אותך וזה מעצבן אותי" והוא ענה לו: "זה מה יש".
לא יודעת אם זה אומץ מצד הבן שלי. או טיפשות. אני הייתי בשוק.

dina199

New member
כל הכבוד לבן שלך

אלה לא פדיחות .

מרב געש

New member
התמימות הזו - זה חלק מהענין

הם לא מבינים שלהגיד כל מה שעובר לך בראש לא תמיד משרת את עינייני התדמית שלהם.
מבחוץ יש בזה משהו מקסים, אבל חברתית זו בהחלט בעיה.
אם יש משהו שעובד איתו על כישורים חברתיים - אפשר לנסות לעזור לו.

יש בבית הספר, חוץ מזה הוא לא מטופל (לא רוצה)

אני אמרתי לו שמה שאמר בכיתה זה בסדר ונחמד (בנים אמרו לו: "אני אסדר לך מישהי..." ולקחו את זה בחיוך), אבל מה שהוא אמר לילד בפרטיות לא לעניין. לא צריך להגיד הכל. טוב שהוא לא אמר לו שהוא לא סובל אותו (הוא באמת לא סובל אותו מאז שהוא ראה בפייסבוק שהוא כמעט היחיד בין החבר'ה שלו הוזמן למסיבת היומולדת שלו בית קפה, והילד הזמין).

מרב געש

New member
אם יש בבית הספר - תספרי למי שמטפל שם על

הסיטואציה - אולי הם יוכלו לעזור בנושא.

dina199

New member
היו כמה שרשורים בךפני כמה ימים

על מה הורים מצפים מילדים , על הפחד מלהיות שונה, על מה הורים רוצים שילדים יחקו.
אז כשקראתי אותם יצא כמה סתירות .
הורים טוענים שהם לא רוצים לנרמל ילד א"ס , אבל כן מצפים שיחקה אחרים (כי זו ההתנהגות ה'תקינה') , אבל כן מצפה שיתנהג כמו אחרים (כנ"ל), אבל כן מצפים שלא יחקה דברים שליליים (כי ההתנהגות של אחרים לא תמיד 'תקינה'), אבל כן מצפים שיהי 'מחונך' (כי אחרים לא תמיד 'מחונכים'), אבל כן מצפי שלא יעשה 'פדיחות' (נ"טים כנראה בחיים לא עושים פאדיחות ,אבל כן מצפי שיסביר את עצמו כדי נ"ט יבין אותו (משום מה הפוך לא נדרש) , אבל כן מצפים שיבין את האחר (כנ"ל לגבי הפוך) , ואת ה'אבל כן מצפים' אפשר להמשיך עוד
. ה'אבל כן מצפים' מראה עד כמה מחזיקים את הילד הא"ס תחת זכוכית מגדלת .
למשל בשביל מה בכלל עשו את המעגל הזה (בדוגמה הנוכחית). הרי היה כמעט בטוח שבשאלות כאלה א"ס יביך את עצמו. וחוץ מה הוא אפילו לא כל כך הביך . סביר מאוד שנער נ"ט בגיל שלו גם היה 'מסתבך' כך .

ואי גם חוזרת לדוגמה שילדה לא ענתה 'לפי מצופה' . גם כאן (ולמעשה בכל מקרים ששואלים א"סים) - מי שמפחד לקבל תשובה 'לא תקינה' , שלא ישאל את הא"ס בכלל , או שישאל בצורה ברורה ביותר. מאחר ולא יודעים מראש איך א"ס יענה (וגם לא א"ס
) מי ששואל שאלות צריך להיות מוכן שלא כל תשובה תמיד תהיה 'לפי הספר'.
וכשא"ס לא עונה 'פי הספר' (הנ"טי , או למעשה לפי הדרישה התאורטית ממנו שלא נדרשת מנט"ים) זה לא אומר שהתשובה לא תקינה

למעלה