נו, אז איך היה בסדר?

recordion

New member
נו, אז איך היה בסדר?

אצלנו היה כאמור סדר המוני של חמישה משתתפים, הורי, ילדי ואני. מלאכת עריכת הסדר נפלה הפעם בחלקי - אבא שלי לא מסוגל לקרוא (ממתין להשתלת קרנית) ואמא שלי בקשה שאני אהיה אחראית. הקצבת הזמן לפרק של לפני הארוחה קוצרה לעשרים דקות - לאור זריקת האינסולין של אבא, ופרק הזמן בינה לבין השלב שעליו לאכול. קראנו את סימני הסדר, שרנו חלק מהשירים של הפרק (תשואות ל"מה נשתנה" שבו התחלקו הילדים), וסיפרנו בקיצור את סיפור יציאת מצרים בשפה מובנת לטף. קינחנו במכות מצרים ובזריזות בשלבי הביצה והחרוסת (מרור זה רק לדור הבוגר ממני), על מנת להגיע לאוכל. היתה כוונה להמשיך אחרי האוכל, אבל אחרי שאליהו הנביא הביא את הפתעותיו, לצעירים לא היתה שום כוונה לחזור לשולחן. הקטנה טרחה ומדדה את הרולרים, והגדול וסבא הרכיבו את הקורקינט. אליהו הזה מביא מתנות מה זה שוות! חבל שהוא לא מביא אותן גם למי שגילו אחרי צבא. (הבן שלי לא ממש מאמין באליהו. הוא בטוח שאני קניתי את המתנות - אבל למען המשך המסורת ובעיקר בשביל המתנות הוא מוכן לשחק את המשחק) הויכוח כרגע הוא על בובת המפלץ שהילדים מורידים ומעלים בחבל ממדרגות הקומה השניה. ביקשתי לא לראות אותו יורד וקיבלתי תשובה נחרצת שהם תולים את המן. כשהזכרתי שכעת פסח ולא פורים הם החליפו את מינו וכעת הם תולים את נסראללה. תודו שלצעירים של היום יש חיים מעניינים. זהו. איך שיחשיך אנחנו עושים מסיבת פיג'מות. נקווה שהפעם הסיפורים יהיו מספיק מפחידים.

נועם@בת

New member
הסדר היה ../images/Emo31.gif

אני מקוה שאף אחד מהמשפחה של בעלי לא קורא כאן, אבל סדר אצל חמותי אף פעם לא היה חויה נעימה בשבילי. לשמחתי בשלב כלשהו בחיי הבנתי שמדובר בסך הכל בכמה שעות, ואם מחכים בסבלנות הן עוברות. הכי הורג אותי זה שחמותי והבת שלה טורחות כמו שפחות לבשל, אבל הארוחה מוגשת בחופזה ומיד קמים לפנות ולשטוף (לא שבשבתות זה אחרת, אבל לליל הסדר טורחים הרבה יותר). ועוד יותר מחרפן אותי זה שאחרי הארוחה כולם קמים לעיסוקיהם ורק בעלי ואני מנסים בשקט לגמור לקרוא את ההגדה
. מצד שני, יומיים אצל אמא שלי לא קרצו לי במיוחד, אז כמה שעות לא מהנות זאת ברירת מחדל לגמרי לא רעה. מועדים לשמחה בתיה ~שתוהה מתי תתחיל לערוך את הסדר אצלה בבית~

היה בסדר- לא היה סדר

היינו 5 אבא אמא שני ילדים וסבתא היה אוכל נפלא- למרות, אולי בגלל, שבערב חג- התקלקל התנור- ונאלצנו להכין צלי בטבון שיש לנו בחצר הגדה לא היתה הילדים אמרו שהם יודעים מה כתוב שם וחבל על הזמן סבתא (בת 87)- די התעצבנה כי הנוער החליט דווקא לדבר על טיב של קונדומים- ומשום מה אבא שלהם הצטרף- למרות הבעיטות שחטף ממני תחת לשולחן... בשמונה וחצי הכל נגמר. בשנה הבאה ב... לא יודעת איפה

סגלה

New member
../images/Emo8.gifגם היכן שהתארחנו לא היה יותר מדי אוכל

אבל היתה בסה"כ אווירה נחמדה שזה יותר חשוב מהאוכל (אפילו לי)

נחמד מאד!

לנו היה סדר מאד נחמד. אצלנו תמיד הילדים מכינים הצגה (יש לי אחיין מוכשר שמתפעל את כולם..) אחר כך קריאת ההגדה, והשנה הילדים הגדולים דרשו לקרוא הרבה בהגדה וכמובן רבו מי יקרא את החכם. והמוון המון אוכל טעים. אני אישית הייתי מאד נרגשת מעצם היותי ... עם ילד ובנזוג. זהו, עכשיו נהנים מהשקט והשלווה של חול המועד. רק שהחום הזה .... הורס.. ואומרים הרע עוד לפננו.... חג שמח

טילי2

New member
הסדר שלנו עמד בצל הולדת הנכד הרביעי של אחותי

ולאושרי הגדול הצליח לרכך קצת את הסדר הראשון בלי הורים שאנו חוגגים. היה צפוף מאוד וביום שישי היה לנו גם שולם זוכר, שזו מסיבה שעושים להולדת תינוק זכר ביום השישי הראשון להולדתו. אני התארחתי ולכן לא הכנתי את מרבית האוכל, אבל הייתי אחראית על מציאת קיטרינג שעובד בפסח והוא גם בכשרות טובה - בלי קיטניות, עבור הברית שהתקיים היום ועשיתי גם עוגות לרוב. שיהיה לכולנו פסח אביבי. הדרומי אם תציע טיול עדין יש סיכוי שנסכים.

a17

New member
../images/Emo155.gifאנחנו היינו אצל אחותי ../images/Emo162.gif

בקיבוץ הישן שלי (5 דקות נסיעה מהנוכחי), היתה ארוחה טעימה, הקריאו את ההגדה והיה בסדר גמור (לא איזה גליק אבל מכובד...), מזל שיש להם
והסבים גרים שני מטר מהם, ככה הקטנה היתה עסוקה עם
או בהליכה הלוך וחזור לבית הסבים (עם אחד מהם, שם היא שידלה אותו לתת לה שוקולד...). בשבתון עבדתי בגינה ובבית, ובראשון עשינו על האש עם השכנים. כמו כן קרה נס והצלחתי להשלים סוף סוף את מבצע החלפת החורף לקייץ בארונות...וכמובן לצבוע את השיער לפני הסדר... מישהי יכולה להסביר לי איך מספיקים הכל כעובדים משרה מלאה?

סגלה

New member
מזל טוב

וטוב שיש שמחות שיכולות קצת לרכך קצת את הצער.

ה דרומי

New member
הסדר היה בסדר איזה סדר בביתי בלי חג

ובאלגנים מול הטלוזיה עם כוס קולה ושקית במבה. אחרים חגגו להם בחד"א עם נהנו או לא מה אכפת לי. טיול עכשיו http://www.tapuz.co.il/birth/article.asp?CatID=7&ArticleID=1816&SubCatID=44 ותחפשו מקומות מוצלים. צטע'ר אני היה באיזה מפגש ש\מה שכאן לא יודעים מה זה בכלל
וחבל.

היינו אצל הורי

הסדר היה נחמד - אוטוסטרדה - עד שולחן ערוך, אח"כ הגברים המשיכו לקרוא את ההד\גדה ואנו השנשים יצאנו לרכל... היינו רקמ אחיותי + הבעלים והילדים, סה"כ 23 אנשים מבוגרים + ילדים סוף השבוע היה ארוך ביום א' בערב הילדים קצת התחרפנו יום ב' לאור השרב שציפה לנו יצאנו לטייל ירדנו לעין גדי - היה ממש נחמד - הגענו יחסית מוקדם - יצאנו כשכבר היה עמוס שאר הימים בבית - נחים - היום ירדנו לשוק ולים מחר אני ממלאה את חובתי למקום העבודה שלי והולכת לעבוד 6 שעות סה"כ נחמד - ומזל שיש פסח פעם בשנה

למעלה