נושא שרציתי לדון בו
שלום לכם
הייתי רוצה לספר לכם משהו במטרה שתוכלו לומר לי מה דעתכם : יש לי ולבעלי זוג חברים טובים כבר כמה שנים. את האישה הכרתי כשעשיתי שירות לאומי ומאז אנחנו חברות טובות (חשוב לציין שאנחנו לא דתיות לכן אין שיקולי דת בהחלטה שלה או משהו בסגנון). אתמול הייתה לי שיחה איתה. היא ובעלה מאוד רוצים ילדים ואין להם שום בעיות בריאותיות שיכולות למנוע מהם להביא ילדים. היא אתמול סיפרה לי שהיא ובעלה החליטו להביא ילד בעזרת פונדקאית (והם לא מלאים בכסף, הם לא עניים אבל מרוויחים משכורת ממוצעת בלבד) הסיבה היא כזו - היא סבלה בצעירותה מהתעללות פיזית ממושכת. בניגוד לדעה שילדה מוכה הופכת לאם מכה היא למזלה הכירה את בעלה במהלך ההתעללות (ההתעללות הייתה מצד האם, ודווקא עם האב שלא גר איתה הייתה לה מערכת יחסים מאוד טובה, והוא לא ידע על מה שקורה ככה שבזכות הדמות האבהית הטובה שהייתה לה, היא הכירה את בעלה והוא לא היה אדם מכה כמו שבד"כ קורה לנערות שעוברות התעללות). בעלה הוא אדם נפלא ואני מכירה אותו טוב והוא עזר לה ותמך בה וגרם לה לפנות לעזרה - ואכן היא פנתה לעזרה, ההתעללות נפסקה, היא הלכה טיפול והיא כיום בנאדם שלא יכול לפגוע בזבוב. בשירות האלומי היא התנדבה עם ילדים (היא שוחררה מהצבא בגלל שהתחתנה מוקדם), היא עד היום מתנדבת למען בע"ח וכל אדם שמכיר אותה רואה עד כמה היא אישה טובה ויכולה להיות אמא נפלאה. היא ובעלה רוצים לפנות לפונדקאות בגלל שמאז מה שהיא חוותה, יש לה פחד נוראי מכאב - היא מפחדת שיכאב לה, ומפחדת מללדת במיוחד. היא מפחדת שבמהלך ההריון הצירים והלידה היא לא תצליח להתמודד נפשית עם הכאבים ועם התחושות הנפשיות שהיא תרגיש עקב כך. אני יודעת שבקריאה ראשונה יכולה לעלות תמונה של אישה לא בריאה בנפשה, אבל זה ממש לא כך. היא ובעלה גם רצו לפנות לאימוץ אבל הם רוצים תינוק ובלי בעיות פוריות אפשר לאמץ רק ילדים גדולים מה דעתכם ?
שלום לכם