נושא שעלה לדיון

Y A E LY

New member
נושא שעלה לדיון

*דרך אגב שלחתי כבר את ההודעה הזו והיא לא נשחה ואין לי עצבים להקליד אותה שוב- היא היתה מנוסחת כל כך יפה..* אתמול ביעור אמנות עלה הדיון מתי האמנות חוצה את הגבולות ו"עוברת את גבול הטעם הטוב"- כשהיא יוצרת םרובוקציות שונות שהן פוגעות באנשים מסוימים בחברה. במשך כל החלק הראשון של השיעור דנו בחציית גבולות כאלו לאורך ההיסוריה- מרבית חציית הגבולות התמקדו באמנים כמו דאלי או פיקאסו ובמוסיקת הג´אז- הוכיחו לנו שכל מה שנראה בזמנו כחוצה גבולות היום נראה בעיננו כלגטימי מאוד ומושא הערצה. אם בזמנו הסתכלו למשל על דאלי כ- חולה נפש היום הוא נחשב לגאון אמנותי. אם בזמנו המונה ליזה היתה חציית קוווים אדומים של הכנסיה והחוקים הבלתי כתובים של הדיוקן הנשי בתקופה ההיא- הרנסאנס (פירוט על זה ניתן לקרוא במאמר שכתבתי פעם והוא נמצא במאמרי הפורום) היום הוא נחשב לאחד מהציורים הטובים היותר. אם בזמנו מויקת הג´אז היתה מסיקה שטנית ששמעו במערות ותהחברה עם כתות מסוימות- היום מוסית ג´אז היא מוסיקה מתורבתת למדי. בחציו השני של השיעור הציגו לנו את מוסיקת הטראנס כאמנות שהיום נחשבת למוסיקה שטנית ששומעים במערות או יערות ומתחברת עם כתות משונות- והוכיחו לנו בדרך די פשוטה שהסיגריות ומוסיקת הגאז של פעם הם בדיוק כמו הטראנס והגרראס של היום- כך שאם נשפוט לפי העבר בעוד כעשרים- חמישים שנה, מוסיקת הטראנס תחשב בעיני הכלל כמוסיקה לגיטימית למדי, מוסיקה מתורבתת- וכפועל יוצא מכך גם הגראס. כל ההקדמה הזו באה להראות לנו שמה שבעבר נחשב לחוצה גבולות באמנות יהיה בעתיד לגיטמי- ומכאן שמה שהיום נחשב לא לגיטימי יהיה לגיטמי. את כל זאת ניסחו לנו כמעין משוואה תמידית- כל עולם האמנות מדדה על פניו באותם המושגים- מגיעה יצירה או מספר יצירות שמעולות הד תקשורתי גדול ומזעזעות את עולם האמנות- מתרגלים אליה והיא הוופכת להיות מקובלת ומתורבתת ברגע שמגיעה יצירה אחרת מאותו תחום האמנות שמזעזעת את כל עולם האמנות. כדיון יום יומי הנושא שעלה הוא ראי השואה והנאציזם באמנות היומיומית. כמובן שהתערוכה עליה דיברנו היא תערוכה המוצגת בעת במוזאון היהודי בניו- יורק- "בבואות הרשע- דימויים נאציים באמנות המודרנית". האמן שיצר את היצירות המוצגות בתערוכה הוא Alain Sechas´s בין ביתר בתערוכה ניתן לראות: 1. חתול תמים לכאורה שכאשר מתבוננים בו היטב ניתן לראות את בבואתו של היטלר ומוטיבים של צלב הקרס. 2. חבילת לגו פשוטה לכאורה- שהיא מעשה דגם של מחנות ריכוז והשמדה. *כמובן שיש עוד עבודות אלו שתי העבודות שלי השאירו משהו מיוחד יותר מהשאר* כאשר ניתחנו את היצירות ניתחנו כל אחת מהיצירות הן כיצירות הבאות למחות על מה שהנאצים עשו לעם היהודי ובמלחמת העולם השניה בכלל, והן כיצירות המציגות את הנאצים כמסכנים (החתול- היטלר יושב בתוך לול ככבכלוב לדוגמא). השאלה שעלתה היא האם העבודות האלו הן לגיטימיות? אמנם, לפי המשוואה שניסחנו הן אכן לגיטימיות, אך היום כמעט כל אמן מתנסה בחייו לפחות ביצירה אחת שמטרתה לזעזע- היכן נקבע מתי יצירה היא מזעזעת- אבל נעמו דבכך, או מתי זעזוע אחר "מבטל" את הזעזוע הקודם?!? האם היצירה הזו לא חוצה את הגבולות כי היא מתעסקת עם רגשות של ניצולי שואה- וזה כבר הרבה יותר מדי? בכל מקרה עיניין אותי לדעת מהי דעתכם בעינין- לגיטימי או חוצה את הגבול?!? *את האתרי אינטרנט חברה השיגה מYNET*

SC

New member
מה הגבול ../images/Emo35.gif

באמת, מה הגבול
לא הזדעזעתי למראה החתול או הלגו (אם הייתי נכנס למה שהלך במקומות האלו ומה שעושים לי הסימנים של הנאצים, הייתי מחרד), אבל מבחינה אמנותית אני לא חושב שזה מזעזע אבל טוב שעוסקים בזה באמנות, כי זו עוד דרך להגיד, ולגנות. מה שכן מחריד בעיניי, היה כאן דיון מעניין מאוד בפורום לפני מספר ימים בנושא והוזכר שם שמישהי טיפטפה שעווה רותחת של נר על ציפור בעודה בחיים כדי להפוך אותה לפסל או לא יודע מה. זה מחריד זה אסור, זה כמו רצח, מה הקטע היא רצתה להיות מקורית ? אז היא לא הצליחה כי יש כאלו שיצקו חומרים על גופות של בני אדם. אני לא מבין את זה ולא חושב שאי פעם יצליחו לעבור על זה ולהציג עבודות מסוג זה.

komandatore

New member
שתי שאלות

הראשונה לגבי ההקשר- תערוכת דימויים נאציים במוזיאון יהודי והשניה היא הגדרת אומנות. האם כל מה שמוצג במוזיאון או תערוכה הופך באופן מיידי למוצג אמנותי? האסלה שהיתה בתערוכה האם היא מוצג אמנותי גם כאשר היא מוצגת בנמל ת"א אצל סוחרי החרסינה ואסלות? ומה בין עירום ופורנוגרפיה? תמונת עירום תמימה עלולה להיות במקום אחר להחשב כגסות זולה ואני לא מדבר בהכרח על מדינת אסלם קיצוני אלא על מיקום בפורום אחר,פה בתפוז. והאם פורנוגרפיה היא המקבילה של היחס בין ג´אז לטראנס? כיום היא נפוצה ופחות מזעזעת ואולי זו אומנות שהקדימה את זמנה?

אני לא יודע אם הטראנסים

יהפכו ללגיטימיים בדיוק כמו הג´אז, ואם הגראס יהפוך ללגיטימי כמו הסיגריות (שכבר היום חצי עולם מנסה להשמידן) כמובן לטראנס תהיה נישה משלו (ד"א, אני אומר טראנס ומתכוון לכל האלקטרוני, האוסים, אמביאנט והכל), אבל היו המון דברים שדווקא לא תפסו, אפילו שהיו פורצי גבולות ותחומים אני חשבתי על זה הרבה, ואני אקח את הפורום שלנו כדוגמא הרי כולם פה חכמים וטובים ויפים ויוצרים בצורה מעולה. ונניח שיום אחד יגיע מישהו ויעלה יצירות שלו שאף אחד לא יאהב וכולם יעירו לו על הטכניקה, והסגנון, והכל כי אנחנו רגילים למשהו ואפילו שאנחנו רוצים להאמין שאנחנו מאוד פתוחים אנחנו גם מאוד חיים לפי כללים ברורים של אמנות ואם מישהו יבוא וישבור אותם הוא יהיה גאון? האם כל מי ששובר דברים הוא גאון, או רק אלו שרוצים לאמר בכך "התנתקו מהמושרות אשר לכם, ופתחו ראשכם ועיניכים, לחבריכם"? לא יודע לאאאא יודעעעע קשה קשה מאוד

למעלה