נושא של זמן

kassie

New member
נושא של זמן

רציתי לכתוב על כך שבחברה שלנו בד"כ אנשים נמצאים בשני מצבים קיצוניים מבחינת תחושת הזמן שלהם: חוסר או עודף של זמן. או ש"אין שניה לנשום" או ש"הזמן לא עובר", אין אמצע. אני אישית מעדיפה להיות במצב של לחץ מתמיד כי ככה אני יודעת שאני מספיקה יותר ויותר דברים כי כשאני במצב של "עודף של זמן" אני כל הזמן דוחה משימות עד שאין לא נעשות כלל כי אני שוב נכנסת לסיטואציה של "חוסר זמן". אני בטוחה שיש וצריך למצוא את האיזון. האם זה כרוך בחיים מתוכננים מראש כך שלכל עיסוק מוקצב את הזמן שלו ואסור לזוז מכך מטר (כמו שאבא שלי חי, אפילו כיום כשהוא כבר בפנסיה...)? אני לא בטוחה בכך. מה דעתכם? איך ניתן למצוא את האיזון?

kung fu

New member
שיתוף - אני מרגישה באיזון ../images/Emo23.gif

ניהול הזמן שלי הוא ממש מעולה יחסית לרוב האנשים. (אבל אם אני לא משווה, אז הוא טוב, ואני עובדת על לשפר אותו). אני לא מרגישה בלחץ של זמן, ואני גם לא מרגישה שהזמן שלי לא עובר. אני לא מאחרת למקומות, יש לי המון זמן פנוי, יש לי זמן להגשים את הרצונות שלי (ואני גם עובדת על הגשמתם), אני לא לוקחת על עצמי דברים שאני לא רוצה לעשות (לא תמצאי אותי משהו שאני לא רוצה, או למשל אני לא אלך למקום שאני לא רוצה להיות בו ועוד ועוד.) יש לי באמת שפע של זמן, ואני עושה בו מה שכיף לי. אני לא אומרת אף פעם "אני צריכה לעשות...." אלא תמיד אומרת "אני רוצה לעשות..."

InnerKid

New member
אפשר שאלה אישית?

ממה את מתפרנסת שזה גם מספק אותך לצרכים החומריים הרגילים (שכ"ד, חשבונות, אוכל וכו') וגם משאיר לך המון זמן פנוי לעשות בו מה שאת רוצה? אני באמת תוהה, ולא מבקר חס וחלילה... מאור

InnerKid

New member
טוב..למעשה קיבלתי על זה תשובה

מההודעה האחרת שלך שקראתי רק אחרי ששאלתי את השאלה...

kung fu

New member
אני לא מממנת את עצמי כרגע ../images/Emo13.gif

קראת את ההודעות שלך, אז אני רק אוסיף שאני גם לא מחפשת משרה מלאה או משהו כזה... אני כותבת שני ספרים - דבר שישאיר לי זמן רב כשאצליח בכתיבה. ומחפשת משרה שלא תגזול לי את כל הזמן. חלק מניהול זמן מעולה מבחינתי, זה גם להצליח לספק את כל הכסף שאני רוצה, בזמן מועט יחסית כמה שאפשר. אני עובדת על זה

kung fu

New member
ההודעות שלי ולא שלך ../images/Emo6.gif

יש שם טעות כתיב
אגב, אני מכירה אנשים (ממש קצת - 1
) שמרוויחים כמה שהם רוצים, בזמן מועט יחסית, ונשאר להם זמן לממש את החלומות שלהם, והם לא משועבדים לזמן או לעבודה.

kassie

New member
נשמע באמת כמו כחלום

במה עוסק אותו איש, אם אפשר לשאול?

kung fu

New member
אני בטוחה שכל אחד מכם מכיר

אדם שמנהל את הזמן שלו מעולה
זה לא נראה לי רלוונטי לדיון הכללי לציין שמות של אנשים שרק אני מכירה. זה לא נראה לי גם עוזר בדרך כלשהי. בואו נתמקד בהתפתחות...

kung fu

New member
(במסר ששלחתי לב לא נקבתי בשמות

כי אין לזה משמעות, אלא בתחום עבודה)

kung fu

New member
חיבוק ממני למאור

לא התכוונתי שההודעות האחרונותש לי יצאו בטון כזה מוזר
בוקר נפלא ויום טוב

InnerKid

New member
טון מוזר? ....זה שיעורי הבית שלך..

אני לו חוויתי שום טון מוזר.. והאמת היא שאני בכלל לא התכוונתי לשמות.באמת שלא. זאת היתה פרשנות שלך ואלו שיעורי הבית שלך ...
אני דווקא התכוונתי לתחום עצמו ולא לשמות .. בואי נשתמש גם בזה כמנוף לצמיחה...
לילה טוב מאור

kung fu

New member
חה חה חה ../images/Emo6.gif

זאת אני וההיסטריה שלי לשמור על פרטיות של אחרים. בגלל אמא שלי שמרכלת עם חברות שלה, אני במגננה ששואלים אותי על אנשים, בגלל שאני לא רוצה לרכל, או חס וחלילה
להיות כמוה. משעשע ביותר. תודה מאור

InnerKid

New member
../images/Emo45.gif איך תמיד הכל חוזר לאמא... ../images/Emo6.gif

והנה.. הרווחת לראות עוד מקום לא פתור שמבקש שלום..

InnerKid

New member
ועוד משהו קטנטן...

האם לדבר על אנשים אחרים זה אומר בהכרח לרכל?

זמן של עצמך

שלום מוצאו של המושג "ניהול זמן" מעולם היצור, ממדעי הניהול שגילו את המכונה ואת המושג "יעילות". תשומות, תפוקות, מדידות וכו'. החיים בעבודה ובכלל קיבלו את המושג הזה בלי להניד עפעף, זה עזר להתמודדות פשוטה אבל השאיר חורים גדולים, כיסי אוויר נוראיים. מתי מקצים זמן לעיבוד של תחושות אחרי ישיבה ? הרי היו שם ויכוחים או התמודדויות. מתי מרימים טלפון אחרי מפגש בשביל להתעניין באמת "איך זה היה בשבילך ?" מתי עוצר אדם בשביל לבדוק מה הוא מרגיש ? בלי השאלות הללו אי אפשר להתחיל להתקרב, לדעתי, לשאלות של איזון בלי הקשבה ללב אין משמעות לאיזון. גם בעבודה. יבוא יום ! בהצלחה ויום טוב, אמיר

למעלה