נושא שטרם בדקתיו...

נושא שטרם בדקתיו...

לא אחת שומעים אנו על מיסטיקנים, ואין אני מדבר היום על אותם שרלטנים שבצע הכסף מוביל את ערכיהם. אנשים רבים מספרים על התנסויות שונות ומשונות בהם אותו מיסטיקאי "ידע" המון פרטים על חייו של המבקר. שמות אנשים, בני משפחה שהלכו לעולמם, בני זוג מהעבר ועוד כהנה וכהנה סודות מתיבת הפנדורה שטרם נפתחה. מדהים בעיני שיש אנשי רוח שיכולים לראות שלא בעזרת עינייהם דברים שאנשים מהשורה אינם יכולים. לצערי אינני נוהג לבקר את כל אלו העוסקים למרות משיכתי העזה - וסיבותי עמי, אך אלו שביקרתים איכזבוני לא מעט. לצורך כתיבת שורות אלו אאלץ להסתמך על מכרי שהנני סומך ידי עליהם ושביקרו אצל חוזים למינהם. נשאלת השאלה התמימה. אם הם יודעים כל כך הרבה ויכולים לקרוא מעבר.... מדוע לא היה מיסטיקאי אחד ויחיד בעולם שידע היכן טבעה הצוללת דקר ? מדוע חיילניו החטופים אינם עולים על שום תדר של קורא היכול לספר לצבא היכן לחפשם ? מדוע חבר ילדות שלי שנעדר בסין כבר מעל עשור עדיין לא אותר ע"י אותם ? מדוע אין מי שיכול לפתור פרשיות פליליות סבוכות מן העבר שלנו אין מידע ואף קצה חוט עליהם ? ודוגמאות יש לי המון. הקונפליקט בין שני ההוכחות שכתבתי עתה גרם לי לתהות לט מעט ואולי יש לי את תשובה. יש סיכוי שאותו מיסטיקן ניחן בכוח (שאולי אף הוא אינו מבין אותו) לשלוף ממוחינו את הנתונים. כלומר הוא יכול להגיד לנו רק את מה שאנו כבר יודעים. מה אתם אומרים ?

IBP1

New member
בוא ונבדיל בין הדברים .............

קיימים כמה יכולות שבהן ניתן לעשות משהו דומה בערך , כגון פאראפסיכולוגיה ,ראיה על חושית וכדומה . תלמידותיי יגידו לך כמו שאני גם כי אין לך שליטה על מה שתקבל כמידע. כעת אלה המקבלים פרטים כגון מספרי ת.ז ושמות תתרחק מהם כי הם שרלטנים! בראיה על חושית למשל שזהו נושא שאני קרוב אליו . אתה יכול לחוש ולתאר מקומות שלא היית בהם ,אך לפעמים אתה תתאר מה עבר שם. לפעמים מה שתראה זהו קטע מהדברים שיש שם ולפעמים אתה תתאר את דירה אחרת מכיוון שהאדם שחי בדירה רק כרגע עבר דירה מהדירה ההיא ואו שזו הדירה בה נולד למשל. אין שליטה על רגע המיקוד והמידע יכול להיות כל מידע . ברגע שהתת מודע משתלט אתה מאבד את יכולת לשלוט על מה שתקבל ומה שמגיע זה רק מה שהצלחת ללקט. הדבר דורש המון אנרגיה ומצב רגוע טוטאלי. כי עליך להתרכז ביותר. בפורום מיסטיקה בנענע עשינו לפני שנה אני ושתי תלמידות שלי ניסוי בראיה על חושית על מנת לתאר את ביתה של חברת הפורום שם (מלאכיתוש ) .האחת תיארה בפרוטרוט את מבנה הבית עד לפרטיו הכי קטנים והשניה תיארה את מראיהו צבעיו ,כליו ,הרהיטים ,התמונות ,האנשים שהיו בבית. זה לא משהו שאתה יכול לעשות כל רגע וזה לא מתי שמתחשק לך . זה בהמשך בא לבד. אבל בצורת פירורי מידע שונים. קיימים מצבים שיחסמו אותך. החוסר שליטה שיש לך על המידע שתקבל ,מרחיק מהעין את מי שעוסק בזה בצורה אמיתית. בשנות ה-50 הרוסים למשל עסקו בזה בצורה תובענית .האמריקנים לא פחות מכך. ככל שהעוסק בזה עושה זאת בצורה בה הוא מחוייב המידע יהיה מועט כי עליו לבזבז אנרגיה על מנת להתרכז. זהו תחום שכל אחד יכול ללמוד ולעסוק בו. אין צורך בידע רב חוץ מאשר ניסיון בדמיון מודרך ובמדיטציה.

ביפו זה עדיין מוזר

אנשים יכולים לגלות רק מה שכבר ידוע!!!!!!!! זה בדיוק מה שאני אומר אין לי בעיה עם הכוחות שלהם אבל איך זה שאף אחד לא יכול לומר דברים שאנים ידועים לאף אחד ? לפני חודשים מספר העולם המדעי היה כמרקחה - נמצא כוכב לכת עשירי (שנים חשבו שיש רק תשע... ואגב אנו היהודים טוענים שיש אחד עשר כוכבי לכת ורק ממתינים שגם המדענים ימצאו אותם), איך זה שכל אותן ישויות שמתקשרות ומוסרות מידעים כה חיוניים לאנושות לא טרחו לספר לנו על הכוכב הזה? היכן תרופה למחלות שאין להן מרפא ? היכן תשובות בסיסיות לשאלות אנושיות כמו מה גודל היקום ? מה התכלית ? משוכנע אני בכוחות אנשים מסויימים אך לצערי אין הם יכולים לומר או לתאר את הלא ידוע אלא רק את הידוע כבר. שזה בהחלט יפה! ומכובד.

אגב...

כל אותם מתקשרים עם העולם שמעבר....... אתה מכיר את "המשפט האחרון של פרמה" ????? מדוע אף מיסטיקן לא מצא אותו ? אגב כיום הוכח שהתאוריה של פרמה היא נכונה, את הגילוי מצאו בזכות התקדמות רצינית במתמטיקה שנים לאחר פרמה ולכן ברור לחלוטין שההוכחה של ימינו אינה "המשפט האחרון של פרמה " אז שמישהו ימצא אותו מבין המיסטיקנים ......

בכל זאת אנו מוגבלים. ואם יש מגביל..

הרי שהוא אחראי על מה ואם בכלל נוכל לחזות. אותו מידע שתיאר IBP למשל, הוא גם אחרי הכל ניתן "ברשות" ומתוך סיבה. יש שיכולים אולי, לראות ולדעת קצת מעבר למקובל, אבל עדיין אי הידיעה גדול מהידיעה עצמה. לחיות עם הידיעה, זאת משימה כשלעצמה שאינה פשוטה כלל, נראה לי.

אפשר להרחיב ולשאול...../images/Emo27.gif

גם לגבי כאלה הטוענים שמקבלים מידעים ממימדים אחרים, אותם אלה שלא פעם, מספרים לנו בדיעבד על אירועים שקרו, ובעצם היו צפויים וכתובים על הקיר.. למה רק בדיעבד? למה לא להכין אותנו מראש לגבי אירוע כזה או אחר, לרבות אותם אירועים קשים שלרוב "מסתבר שהיו צפויים"? לדעתי הענייה, אין אפשרות לחזות עתיד, ולכן אין מי שיכול להזהיר אותנו או להכין אותנו מראש. מבחינתי - אין "חוזים" ונביאים. לגבי השאלה שלך, הולכת לחפש חומר על טלפתיה.. נראה מה אעלה בחכתי
שנה מבורכת לנו

על טלפתיה, ארוך מאד...

מנסה להעביר את הקובץ... "על חושי וטלפתיה" מאת גילה בויום.

לאוהב לבשל אני מסכימה איתך

מיסטיקן אומר את שכתוב בתוכנית האדם הוא רואה את זה אך הוא לא רואה את הבחירות של האדם.(ואני כמדיום יודעת זאת אך לא משתמשת בכך ) ולכן כאשר הולכים למיסיטקן ומקבלים ממנו הדרכה (טוב ככל שיהיה) זאת תהיה זווית הראיה והתדר שלו בלבד.ההדרכה שלו חוסמת את הבחירה של האדם להחליט . אם תלך ל- 10 מיסיטקנים עם בעיה מסויימת תווכח לדעת שלכל אחד מהם וזווית ראיה שונה לגבי הנושא.או מסר תקשורי שונה וזאת בעיה בפני עצמה. דעתי בנושא - שהאדם ישמור את עתידו לעצמו ולא יהיה תלוי במיסטיקן זה או אחר גם כסקרנות - זה מזיק ועלול להטות את הדרך שבה הולך האדם שלא לטובתו העליונה. נ.ב. גם אני אוהבת לבשל עזר כנגדו

IBP1

New member
מיסטיקן רואה רק סך מסויים של ....

פוטנציאלים .הוא אינו רשאי לבחור ,הוא רק מתאר את הפוטנציאל האפשרי הנראה בתוואי חייו של השואל. השואל הוא היחיד הבוחר ללכת על פי התוואי או לא.

למעלה