נושא רגיש

נושא רגיש

אני נמצא עם חברתי שנה וחצי. בין לבין נפרדנו לתקופה מסוימת (3 חודשים) כדי לדעת מה אני רוצה מעצמי ובקשר הזה בכלל. בסופו של דבר חזרתי איליה והיום הכל נפלא. העניין הוא שלעיתים אני רואה אותי ואותה מקיימים זוגיות נפלאה בעתיד לבוא, אבל לפעמים אני מרגיש קצת אחרת. שאלתי היא האם יש לכם עצות לדעת איך יודעים שזו האחת? איך לעזאזל זה קורה? לפעמים אני כל כך מקנא באנשים שההחלטה הזו באה להם די מהר, ויודעים שזאת האחת בשבילהם. למה אני בוחן יותר מידי ואולי אף פוחד מלעשות את אהובתי לבחורה הכי מאושרת בעולם? יאללה חבר'ה, האירו את עיניי.

seeyou

New member
איך יודעים שזו האחת?../images/Emo8.gif

אם לא תגדיר לעצמך מה אתה רוצה מהזוגיות לא תדע! שנה וחצי זה הרבה או מעט? לפי תורת היחסיות אם תחזיק ברזל חם דקה-זה כאילו שעות... ואם תתעלס עם בחורה שעה זה כאילו עברו רק דקות ספורות.. אף פעם לא נידע עם הבחירה היתה נכונה או לא... דבר אחד אני בטוח-לא תצליח לברר את הזוגיות עם כול הבנות!! רוצה סיפור? פעם צעיר עולה לאוטובוס כאשר היה ריק-רק הוא והנהג.. הסתכל הבחור איפה לשבת(??) בחר! אחרי דקה קפץ למושב אחר...וכך המשיך מבלי לשים לב שעולים עוד אנשים והבחירה שלו מצתמצמת! כאשר האוטובוס היה מלא אבל עדיין הוא ישב עלה זקנה ...וביקשה לשבת במקומו... כך הבחור המשיך את נסיעתו בעמידה...

האחת

היו לך חברות רציניות לפניה? אפשר לבחון את הנושא הזה לאור התנסויות קודמות, ומידת ההתאמה של הקשר הנוכחי לרצונותיך, לעומת זו של הקודמים. אבל זה לא מספיק. כי גם אם זה קשר שהוא טוב לך יותר מקשר קודם, זה עדיין לא אומר שהיא האחת. ולפעמים גם הראשונה יכולה להיות האחת. אני לא יודעת אם בכלל אפשר לדעת בוודאות. יש כאלה שאומרים שאם יש ספק, אז בעצם אין ספק. אני גם לא יודעת אם אני מסכימה עם זה. אז כדי בכל זאת לנסות לעזור לך (כי אני לא חושבת שבכל מה שאמרתי כאן היה ערך ממשי עבורך), תן לי להזכיר לך מה כתבת פה בפורום לא מזמן. האם אתה עדיין מרגיש ככה? אם מחשבות שליליות כגון אלו ממשיכות לאורך זמן - זהו לא סימן טוב. אם הן היו סממן של פאניקה זמנית וחלפו להן, אז אולי בכל זאת הכל ביניכם נפלא והספקות שלך הם ספקות-סרק.

לאחת

אני מאוד שמח לדעת שמישהו עוקב אחרי הספור שלי. וכן, היו לי מחשבות שליליות לגביה, מחשבות שצצו להן משום מקום, מחשבות שאין להן כל ביסוס. יכול להיות שפחדתי בגלל הצעד עצמו של החזרה, כי החזרה הזו משמעותה "שדרוג הקשר". היום אני כן מעוניין לשדרג את הקשר ואנחנו עוברים לגור ביחד, שזה טוב ורצוי(אם כי קצת עצוב לעזוב את הבית). התחלנו לשפץ את הדירה והוא מתחיל לקבל צורה. בנוסף, אהבתי לפניה עוד 2 אהבות גדולות, כל אחת עיצבה אותי ונתנה לי משהו אחר בחיי. האהבה הנוכחית היא משהו שגובר על שתי הקודמות. את יודעת, אומרים שהאהבה הראשונה לא דומה לשנייה, לשלישית וכן הלאה. אבל זה, זה משהו אחר, האהבה הזו משפיעה עליי אחרת, והיא כלל לא דומה לקודמותיה. עדיין, האם ניתן לומר שזה זה? יש איזשהי בחינה שאפשר לעבור? סתאאם. פשוט כנראה קשה לעשות את הסוויץ' בראש, ואני מאמין שזה יקרה עם הזמן. תודה לך, ורק טוב מתוקה

ה-1

אתה אומר שהאהבה הזו כלל לא דומה לקודמותיה. זה נשמע טוב. אני מניחה שאתה מתכוון באופן חיובי? מכאן עדיין לא נגזר באופן חד משמעי שזה זה. אין נוסחה, אין חוקים, ובטח לא בחינה שאפשר לעבור.
מקודם, בהודעה הראשונה, גם אמרת שאתה מקנא בכל אלו שזה מגיע להם מהר והם ישר יודעים לזהות את "האחת" כביכול. אז זהו, שבדרך-כלל זה לא מגיע מהר בכלל, וצריך לעבור דרך חתחתים עד שמגיעים למסקנה הזו. אבל עד שלא תגיע למסקנה הזו, באיזשהו אופן, עד שלא תהיה בטוח, לא הייתי ממליצה לך לבצע צעד שאתם לא שלם איתו. וזה שאיתי אומר: שיש כנראה יותר מ"אחת" אחת, ושאפשר להגיע למיצוי של רגשות ותחושות וסיפוק רצונות עם אהבות ששונות לגמרי אחת מהשניה. והחוכמה היא - לדעת לזהות את זה, לדעת לתפוס את זה - שכן, יש לך עכשיו משהו טוב, משהו שיש בו שילוב טוב ומיוחד של כל הדברים שתמיד רצית - וכמובן, צריך גם מזל...
אז המון

קיסה

New member
אין נוסחה ואין תשובה ברורה

אתה מקנא באלה שההחלטה באה להם מהר? אל תקנא! תבדוק איפה הם נמצאים היום. אנשים בונים לעצמם ארמונות ובתחילת הקשר חושבים על בן הזוג רק דברים טובים ומתעלמים מהלא כל כך. אז מחליטים מהר שזה האחד בשבילם כי חושבים שקיים אחד כזה בעולם והתערב הגורל כדי שהם יהיו יחד. לדעתי, הכל אגדות. אין שני אנשים שנוצרו אחד בשביל השני, אבל יכולים להיות שני אנשים שלומדים אחד את השני במהלך השנים, מעצבים את עצמם ואחד את השני ובכך מתאימים להיות יחד. יכולים להיות אין ספור זיווגים כאלה - לך, לי ולכל אנשי הפורום. החוכמה היא להבין האם אותו האדם שאתה נמצא איתו כרגע מתאים להמשיך את הדרך איתך כדי שבסופו של דבר הוא יהפוך לאחד והיחיד שאיתו אתה חי את חייך בלי להצטער על כך. אז איך מחליטים? בוחנים את הבסיס. האם אתה מרגיש שעקרונות שלך ושל חברתך הם אותם העקרונות? האם אתה מרגיש שאתה זורם איתה, או שאתה מרגיש תקוע ומאולץ לבנות את מערכת היחסים, אבל בעצם מנסה לברוח ממנה? האם אתה מאושר כשאתה איתה? האם יש לך על מה לדבר איתה ויותר חשוב מזה - האם אתה מרגיש נוח לשתוק איתה? כתבת כי נפרדתם כי היית צריך להבין מה אתה רוצה מעצמך. מצאת את עצמך והגעת למסקנה שמקומך איתה? או שלא מצאת את עצמך וחזרת אליה כי היא הדבר המוכר, הבטוח והאהוב שקיבל אותך בחזרה? כתבת "לפעמים אני מרגיש קצת אחרת". מה גורם לך להרגיש את זה ומה זה בדיוק "קצת אחרת"? אולי תפרט יותר. בכל מקרה, אתה לא לבד בהתלבטויות שלך ואם תשאל את חברתך, אולי תגלה שגם היא לא בדיוק בטוחה בזה שאתה גבר חלומותיה, אבל היא אולי מוכנה יותר ממך לבנות את הזוגיות שלכם ולהסתגל לתהפוכות שיהיו לכל אחד מכם בעתיד. תברר לעצמך האם המציאות שלך כרגע היא הדבר הטוב בשבילך בבסיסו, או שאתה צריך להמשיך לחפש ולראות האם עם הבחורה הבאה תוכל להגיע למצב שתרגיש יותר שלם עם עצמך. הרבה הצלחה!

../images/Emo124.gif תוהה יקר..

קראתי את מה שכתבת ואני חושבת לעצמי, הבחור אומר שנפלא לו, מצד אחד מתלבט אם לעשות אותה מאושרת, מצד שני, ואחרי שגם קראתי את הודעתך הישנה, אני קצת מבינה מאיפה מגיעה השאלה, עקב החששות. אתה אומר שאתה מקנא באנשים שההחלטה באה להם מהר.. מעטים האנשים שבוחרים בן זוג מתוך מודעות היכרויות, כן יש כאלו שעושים את זה מהר מדיי, כי הם מאמינים באמת באותו רגע שזה האדם הנכון עבורם אבל יש גם כאלה שמגלים בדיעבד שזה לא נכון בכלל, למרות ששקלו את זה בוקר צהרים וערב. מה אני אומרת? שאין נוסחת פלא.. אני מאמינה שאם תנסה לענות על השאלה הבאה בכתב כאן בפורום יהיה לך קל יותר לענות לעצמך על השאלה הזו: מי היא בעינייך "האחת והמיוחדת", מה צריך להיות בה כדי שתדע שהיא האחת? ואחרי שתכין את הסימני דרך האלה תנסה לבדוק בצורה לוגית האם יש לה את הדברים האלה שאתה מחפש באחת שלך, אני בכוונה לא שואלת שאלות ספציפיות כי מה שיכול להיות קרטריון מהותי עבורי יכול להיות ממש לא רלוונטי עבורך.. הרבה פעמים באתרי היכרויות אנשים רושמים שהם לא מחפשים רשימת מכולת, אבל הרבה פעמים זה מן סוג של שקר, כי הרי כל אחד יודע לערך מה הוא רוצה או לחילופין מה הוא לא רוצה, ובכך מצמצם אפשרויות... מעבר לזה, אולי אני טועה, אבל נדמה לי שיש בך מחשבות רבות שאולי לא קשורות אליה? אלא דווקא אלייך? כי אמרת שלמחשבות בעצם אין כל ביסוס, מן סוג של פרנויה? ועוד נקודה למחשבה.. בהמשך לסיפור על האוטובוס.. לפעמים אנחנו שוכחים לחיות את היום ועסוקים יותר מדיי בעתיד לבוא, ובעצם אנחנו מפספסים את כל מה שיש לנו בידיים.. הנך, כנראה עדין לא בטוח או שלם, נסה קודם לברר עם עצמך, איך כשהיית צעיר יותר היית אומר "בחורה כזו הייתי רוצה שתהיה אישתי/ בת זוגי לחיים". אולי הקריטריונים השתנו לך עם השנים, אבל אני בטוחה שאתה עדיין יכול לעשות מן רשימה שכזו, וכן זה אולי קצת יותר מדי טבול בהגיון כל מה שאמרתי, אז כמובן שאל תשכח את הרגש שיש לך כלפיה כי הוא מהותי מאד, גם אם גם הוא משתנה עם השנים. אני הייתי מעדיפה להזדקן עם מישהו שיהיה לי נוח וטוב איתו וכיף להזדקן איתו אם למשל חס ושלום האהבה בינינו תיהפך להרגל (מישהו כמו החבר שלי
), ולא מישהו שכבר היום לא כ"כ טוב לי איתו אבל אני אוהבת אותו וזהו אין התאמה בכלל. ואגב, מאחר ולא מצאתי הודעות קודמות שלך,אני אשמח אם תסביר מה הסיבה שהביאה לפרידה ביניכם? כי 3 חודשים הם הרבה זמן סה"כ ואז זה הגיוני שאולי תפתח חששות לחזור אליה, האם היא עשתה דברם שגרמו לך לתהות לגביה האם היא האחת? היו אזהרות קודמות או שזה צץ פתאום בלי הודעה מוקדמת ? מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחר, אולי בסוף תודיע לנו שיש עוד בחורה מאושרת שם בחוץ? מרגישה שונה

קיסה, מרגישה שונה, ביקשתם פירוט...

קיבלתם. קצת עדכונים, אנחנו עומדים לעבור לגור יחד, ההורים משנים את יחסם ומשתדלים, וכן, השאלות שלכן מהדהדות בראשי מרגע שקראתי את תגובותיכם. ולא, כיום אני חוזר למצבי הטבעי, לאט לאט, בונה את עצמי מחדש, מקרין בטחון עצמי, מחייך אל העולם כפי שחייכתי לפני כן, ומשתדל למצות את עצמי ולמלא את עצמי בכל יום. תודה רבה על תגובותיכם, הם מאירים את עיניי, גם הראש נפתח לדברים חדשים, יותר "מודרניים", רק שהיום האישה שלצידי היא יותר חזקה. שתשאר שם, אני בדרך איליה ואולי אף יותר.( אין מה לעשות, אני אדם תחרותי
אני ממש מקווה שהקישורים הצליחו... ראו הוזהרתן, זה קצת ארוך.

אני שמחה לשמוע

שעזרתי אפילו בקצת.. הקישורים לא כל כך הצליחו, אבל אני מבינה שיש משהו שקשור בהורים שלך לגביה? לגבי התחרות.. זה יכול להיות דבר שיכול להרוס מערכת יחסים, בת הזוג שלך היא האוהב שלך לא האויב או הפרטנר העסקי שלך.. סתם חשבתי שצריך להדגיש. ודרך אגב במה בדיוק היא חזקה יותר ממך? היא מרימה משקולות? (סתאאאם)
באופן אישי אני חושבת שנשים חזקות יש בשפע היום, כמו שהיו גם אז רק שאף אחד לא רצה לראות את זה.. הפחיתו מערכנו
נשמע שאתה מתחיל לחזור לעצמך.. זה אומר שאתה בדרך הנכונה לענות לעצמך על השאלה ששאלת.. האם היא האחת עבורך? עולה לי שאלה עכשיו, למרות שאמרתי שאין לי שאלות ספציפיות.. האם היית מוכן לקחת את הסיכון שהיא תהיה האחת של מישהו אחר? (ולא מבחינת קנאה) היית לוקח את הצאנס הזה היום שהיא תהיה אושרו של גבר אחר או שמא זה מעביר בך צמרמורת? (רק המחשבה שבן הזוג שלי יהיה של מישהי אחרת ויעשה אותה מאושר ולא אותי מעבירה בי צמרמורת, ולא בגלל שאני מקנאה בו אלא כי אני מקנאה לו.. ואוהבת אותו בטירוף) טוב בטח שיגעתי אותך שיהיה לך יום טוב.. מרגישה שונה

למעלה