נושא רגיש

a morph

New member
לגבי מכון פוע"ה

יש רופאים (כמובן שלא דיברתי עם כווולם) שטוענים שההשגחה של פוע"ה לא מוסיפה כלום. יש נהלי סימון, מעקב ובקרה פנימיים במעבדות שמטרתן למנוע טעויות, ולמשגיחי פוע"ה ממילא אין שום דרך להתערב ולבדוק יותר ממה שממילא נבדק.
אישית, אני מאמינה שאם באמת הייתה בעיה הלכתית חמורה, השירות היה מוצע פר בית חולים\מעבדה ולא פר מטופל (כמו השגחת כשרות, למשל, הרי אף אחד לא מציע משגיח כשרות אישי למעוניינים בלבד, אלא יש השגחה ברמת המוסד), ואם זה לא המצב, כנראה שאין בעיה...

אני לא מבינה בכלל מה הלכתי בזה. זה סתם השגחה

לי היה המון עוגמת נפש עם פו"עה.
אחרי שבררתי מה הפרוצדורה לזיהוי העובר לפני שהוא מוחזר- שהיא פרוצדורה מאוד ארוכה ויש 5 פרמטרים לזיהוי ודאי- החלטתי לוותר עליהם.
אחרי שקצת מבררים על זה - אני לא מבינה למה צריך עודף השגחה. זה סתם מסרבל
וסתם הדביקו לזה תווית הלכתית כדי שדתיים ישלמו עוד

תסלחי לי אבל את טועה ומטעה! זו בעיה הילכתית חמורה לילד אם

בס"ד
התבלבלו בזרע והאבא הוא לא האבא הנכון
אז אולי זה לא מושלם אבל שום דבר שבני אדם מעורבים לא מושלם
אבל משתדלים
וכסף ? בא והולך ועדיף על דברים טובים
ובטח שמיותר ללכלך על אירגון שעושה עבודת קודש
רק כי לך הוא לא התאים
ותחשבי על זה...
ב"הצלחה

לא מנסה ח"ו לתקוף, אבל הלכתית זה לא נכון.

לפי ההלכה- מי שמגדל את הילד נחשב אביו ו"רוב ביאות לבעל" כך שגם אם ידוע לדוגמא שהאישה נאנסה והרתה או מבעלה או מהאנס- הילד נחשב של בעלה.
כך גם התירו תרומת זרע לדוגמא.
לא שזה אידיאלי וח"ו שלא יהיו טעויות, אבל אין עם זה בעיה הלכתית

אל תשכחי שבתקופת התנ"ך וחז"ל לא היה דנ"א כך שזה נושא שפשוט לא רלוונטי מבחינה הלכתית

יש בעיות הלכתיות לא פשוטות במידה ונעשית טעות

בלי להיכנס לכל נושאי הכפיה הדתית (שפשוט לא מעניין אותי לעסוק בהם) - הידיעה שיש מישהי שנמצאת עם הזרע מרגע שמסרת אותו ושנמצאת עם הביצית מרגע שנשאבה ממך כולל זמן ההפריה וההחזרה - אותי היא הרגיעה.
בלי קשר להלכה ובלי קשר שאנחנו הדתיים "מחוייבים" לעשות כך מבחינה הלכתית.

בדיוק

PAND76

New member
כמה שטויות אנשים אומרים. כן דומה, לא דומה.

פעם הראתה המפקדת שלי בצבא תמונה של הבייבי שלה, לקולגה. ההיא הגיבה בחיוך: "איזה יפיוף! לא דומה לך". בילדותי לא דמיתי אני לאמי בכלל ונראיתי לחלוטין גרסת בת של אבי המנוח. רק בבגרותי, התחלתי לדמות לאמי.

והמחשבות שלך, זהות לאלה של כל אישה אחרת שעשתה IVF. יש זוגות/יחידים שמביאים משגיחי הלכה, כדי להיות בטוחים שהחומר הביולוגי אכן שייך להם. אולי זה משהו שתוכלי בע"ה לעשות בפעם הבאה, כדי להסיר דאגה. אבל בגדול, אני חושבת שעדיף לך להתרכז בשמחה היומיומית בבונבון שלך. כי הוא שלך, שלא יהיה לך שום ספק.

ובנימה רצינית יותר

לאח שלי יש שני ילדים
אחד דומה לסבא מצד האמא - לא דומה לשניהם בכלל
ואחת דומה לסבתא מצד האמא- לא דומה לאח שלי בכלל
&nbsp
לפעמים הגנים של האישה מנצחים

הבן שלי לא דומה לי בכלום

ועדיין הוא הופרה בהשגחה חמורה עם משגיחות גם במדיקל וגם במרכז ברטוב.
אז... כנראה שזה לא ממש מדד...

shira3121

New member
אנחנו עשינו הזרעה וגם אני חששתי מהחלפה

בסוף הילד נראה ממש דומה לגדול ולבן הזוג ושונה לגמרי ממני בדיוק כמו הגדול ואני נראית כאילו אני רק הפונדקאית. וכמו שכתבו-אם היה בלבול תחזירי?

למעלה