נושא רגיש

shayadiv

New member
נושא רגיש

הייי, זאת פעם ראשונה שאני משתמשת בפורום או משהו מהסוג הזה...אני נמצאת במצב כרגע שאין לי עם מי לדבר על הנושא... יש לי חבר כרגע כבר 8 חודשים (הקשר הראשון שלי..עד עכשיו הייתה לי בעיה עם קשרים מהרבה סיבות,בעיקר תפיסתיות) הקשר הזה התחיל מרצון של החבר שלי(מתן) ובהתחלה אני לא ממש הייתי מעוניינת אבל החלטתי לנסות,למרות שהיה לי מישהו אחר שחשבתי עליו בראש(מור),מישהו שלא הצלחתי להוציא מהראש שלי בערך 4 שנים,ואם היה בינינו קשר מסוים הוא היה סטוצים לא מובנים כאלה... כשהחלתי לצאת עם מתן,מור היה בחול.... אחרי 3 חודשים של קשר עם מתן,שהיה כבר רציני ואמיתי מור חזר מחול וחזרנו לדבר...אני עמדתי לטוס ואמרנו אנחנו חייבים להיפגש לפני כדי להתעדכן ולקבל טיפים.. לא רציתי להיפגש איתו(מור)כי ידעתי שעדיין יש לי רגשו אליו ושעלול לקרות משהו לא טוב...אבל בכל זאת נפגשתי! בסופו של דבר התנשקתי עם מור... חודש אחר כך טסתי ל3 חודשים ואני ומתן נפרדנו לפני הטיסה...לא ידעתי אם נחזור להיות ביחד כשאני אחזור... עברו כבר חודשיים מאז שחזרתי,כמובן שחזרתי להיות עם מתן ואני אוהבת אותו וטוב לנו ואני כבר לא חושבת על מור! אבל בשבועיים האחרונים אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה שבגדתי בו ועל זה שאני חייבת לספר לו את זה... הבעיה היא שרבנו כמה פעמים בגלל מור(הוא יודע שהיו לי רגשות כלפיו גם כשהיינו יחד בהתחלה) אין דבר שהוא שונא יותר מזה שמשקרים לו,מצד אחד אני פשוט לא מסוגלת לספר לו,אני מעדיפה להיפרד ממנו מאשר לספר לו,מה שאני לא רוצה שיקרה...אני יודעת שאני כלכך אפגע בו אם אני אספר לו על זה מצד שני זה מנקר לי בראש כל הזמן ואני מתה להוציא את זה כבר... אני באמת לא יודעת מה לעשות,אני באמת אוהבת אותו וטוב לנו ביחד!אני בנאדם סגור וקשה לי לבר על רגשות וגם אם אני ממש ארצה לספר לו אני לא ידע איך..אני כלכך לא רוצה שהקשר הזה ייהרס בגלל זה! אשמח עם מישהו יוכל לעזור בעניין

לא לספר

בשביל מה זה טוב? ינקה לך את המצפון? על חשבון "מתן"? מיותר וילדותי. תאכלי לעצמך קצת את הלב ותבטיחי לעצמך לא לעשות זאת יותר. זה בהחלט מספיק בתור הכאה על חטא, אין צורך לפוצץ את היחסים בשביל נשיקה טפשית. אלא אם כן יש בך צורך נסתר כלשהו לפגוע במתן ולפוצץ את היחסים איתו, ואם הכוונה לבחון את אהבתו אליי, זה עדיין מיותר ובכל מקרה תצאי נפסדת - בין אם תשארו יחד ובין אם יזרוק אותך.

adam33

New member
יקירתי..

נראה לי שאת אוהבת פשוט להיות נאהבת. והשאלה הינה היא כזו.. כעת יש את מתן ואת מור..מה יהיה אם יהיה גם יונתן? לכן לפני שאת מתחבטת בלב שלך לכאן או לכאן וההלקאה העצמית שלך היתי מצפה שקודם כל תשאלי את עצמך מה באמת חסר לך? כנות? אהבה? קשר ארוך ומחייב? או שהסקרנות היא זו שבעוכרייך.. תזכרי תמיד שהסקרנות בסוף הרגה את החתול.. אבל במקרה שלך אל תדאגי..יש לו שבע נשמות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה

מצבך מובן. את לא יכולה לשכוח את מה שאת תופשת כבגידה, וזה עומד כחייץ ביניכם. יש כלי שמאוד מתאים למצב הזה, והוא כלי טיפולי שנקרא "התערבות חד פעמית". הכוונה היא לפגישה טיפולית בודדת בהגדרה. פגישה שבה צריכים להספיק הכל. מאחר וזו המסגרת, והיא מוגדרת מראש גם עבור המטפל/ת וגם עבורך, אפשר להגיע מאוד לעומק בפגישה כזאת ולעשות שינוי דרמטי. ברור שלא כל תופעה ובעיה מתאימה להתערבות חד פעמית. יש דברים שצריכים טיפול תהליכי. אבל יש בעיות, כמו זו שלך, שכן יכולה להיפתר בפגישה אחת. זה לא אומר שלא יהיו לך עוד דברים בחיים לטפל בהם. הרבה פעמים התערבות חד פענית יכולה להאיר איפה יש עוד הרבה עבודה להמשך, וגם זו תרומה חשובה. אבל הבעיה המיידית שבגללה באים יכולה להיפתר. כמובן שזה גם לא תהליך יקר, כי פגישה כזו עולה כמו כל פגישה אחרת (תלוי כמובן במטפל ובמחירים שלו). חפשי בגוגל "התערבות חד פעמית". בהצלחה.

אייבורי

New member
המלצה

אמנם המצפון מציק לך וטוב שכך אז תסחבי את הבושה, רגשות האשם בכוחות עצמך מתן לא צריך לנקות את מצפונך לא צריך לסחוב את הפגיעה ואת הסליחה בכדי שאת תוכלי להסתובב עם הרגשת ניקיון.

whiteisright

New member
פרטים חסרים...

לדעתי יש פה אלמנט נוסף, האם מדובר בנשיקה, או "נשיקה", כי הרי שאם שכבת עם מור כל העניין מקבל פה תפנית שונה, ונכון, בגידה זו בגידה, גם אם אין בה אלמנט פיזי, אבל לדעתי תגובתו של מתן תהיה שונה במידה וכן תבחרי לספר לו..מה שאני לא ממליצה בכלל אגב.. את גם כוללת בתקופת מערכת היחסים שלכם את הזמן ששהית בחול אבל מציינת שנפרדתם לפני הטיסה, אז מה עם כל הגברים שהיית איתם בחול? פה אין אלמנט של בגידה מסוימת? לדעתי זה מאוד תלוי איך היה נראה הקשר לפני הטיסה שלך, ומה באמת קרה עם מור.. אם את באמת אוהבת את מתן כמו שאת כותבת, והנשיקה הייתה באמת רק נשיקה, אני לא הייתי עושה מזה סיפור...

למעלה