נושא רגיש

נאשא

New member
נושא רגיש

אתמול בפעם הראשונה מאז הכימוטרפיה של האמא של החצי שדיברנו עם ההורים שלו באינטרנט. הסבתא, שכבר איבדה את שערה והשבוע גם גלחה אותו, הופיעה במטפחת. התמגוצ'י מיד שאלה "סבתא, איפה השיער שלך?", ונענתה בתשובה: "יצאתי החוצה והרוח החזקה לקחה לי את השיער". (ואם יורשה לי להעיר לרגע: גרררררררררר, איזו תשובה מפגרת!) לא היה צריך להיות גאון גדול כדי לראות שהילדה שלי מבועתת, ושהתשובה לא מניחה את דעתה כהו זה, מה גם שהיא חזרה ושאלה בדרכים שונות מה קרה לשיער ולמה לסבתא יש מטפחת. כיון שהיא נוסעת עם אבא שלה לשם בעוד שבוע, חשוב לי לצייד את הילדה שלי שהיא ילדה חושבת ומאוד רגישה לזולת ולמה שקורה סביבה בצידה נפשית מתאימה למה שהיא הולכת לראות (הם יהיו שם כשהסבתא הולכת ליומיים לבית-חולים לעבור עוד טיפול כימו והיא מרגישה נורא בכמה ימים שאחרי). בינתיים אמרתי לה שהסבתא סתם צחקה שהרוח לקחה לה את השיער, ושפשוט היא גזרה את השיער מאד מאד מאד קצר וקר לה בראש אז היא שמה מטפחת (ראיתי שזה מניח את דעתה קצת יותר). כל תגובה שלכן או הארה/הערה ועצה תתקבל בברכה ובאהבה.

ספרי לה את האמת בשפה שהיא תבין

הכוונה ברמה שהיא תבין שסבתא חולה והיא מקבלת תרופה כדי להבריא ובגלל התרופה השיער נשר לה

happy

New member
יכולה לספר מקרוב

אישתו של בן דוד של החצי חלתה בסרטן לפני שנתיים. הבת הגדולה שלה היתה בת 4 והבת הקטנה בת 4 חודשים
הקטנה לא היוותה בעיה אבל הגדולה שאלה המון. אז האמא סיפרה שיש לה מחלה והתרופה גורמת לשיער לנשור אז היא פשוט גזרה את השיער וכשהיא תחלים השיער יגדל בחזרה. את לא יודעת איך ילדים מקבלים את זה בפשטות.היא גם שיתפה שאמא לא מרגישה טוב בגלל המחלה. ילדים מקבלים את האמת בצורה פשוטה ומדהימה. אם לא מסתבכים בשקרים אז לדעתי הרבה יותר קל לילדים.

אםדניאל

New member
מסכימה

האמת בצורה פשוטה. כל ניסיון הסתרה (ומי באמת יכול להסתיר מילדים?) רק הופך את זה לסוד מפחיד של מבוגרים.

נאשא

New member
מסכימה עם שלושתכן

ולכן הזדעזעתי מהתגובה של הסבתא. תודה. אשמח אם תמשיכו "להכניס מילים בפי" כי זה מאד עוזר. ומנצלש"ת: הפי, הרסת אותי עם ההודעה שהשארת לי על המשיבון. לא הצלחתי לתפוס אותך חזרה. יתכן ושמעת אותי ואת המולת הבית אבל לא הבנתי אם אנית או לא.

happy

New member
אחרי שניתקתי את הטלפון אמרתי לעצמי

סתומה למה השארת באנגלית
אני אתקשר היום בערב אחרי שהחברה ילכו לישון. שמתי לב שאצלי השעה 21 אצלך זה שיא הסיוט 19 בערב

עדיקים

Active member
מסכימה עם מה שכתבו לך ב-100%

הקטנים שלנו מבינים יותר מימה שאנחנו חושבים ולכן חשוב לספר להם את האמת גם אם לא בפרטי פרטים כמובן אבל את האמת. המון בריאות לסבתא כמובן.

מוסיפה רק שחשוב לסנכרן גרסאות עם הסבתא

מסכימה עם כל מה שכתבו לך האחרות, כולל הניסוחים המוצלחים. מניסיון, חשוב מאד שתעדכנו גם את הסבתא בתשובות במה שעומד מאחוריהן ובגישה הכללית. להעביר את המסר הכללי שלא משקרים אבל מרככים את האמת - "אמת לייט" כמו שקוראים לזה אצלינו. אני הייתי מציעה אפילו לסבתא את אותם המשפטים - מילה במילה - כמו שאתם תגידו. יותר גרוע מתשובה כמו התשובה עם הרוח זה כמה גרסאות, ועוד גרסאות סותרות...... (תארי לך שהסבתא אומרת לה: "לא חמודה, אני לא חולה, זה באמת רק הרוח"). סליחה שאני אומרת, אבל אולי כדאי להכין כבר תשובות לשאלות כמו "זה מדבק?", "מתי תבריאי?", "את עלולה למות?" ושאר מריעין בישין. ועוד יותר סליחה שאני אומרת - אבל אולי כדאי שהיא לא תיסע? אני לא רואה איך ילדה קטנה ורגישה מרוויחה משהו מלראות את סבתא (וגם בטח אבא) עצובים מודאגים וכואבים. אוף...המון בריאות. לא פשוט. תחזיקו מעמד.....

../images/Emo45.gif מסכימה

ותחת ההנחה שהיא כן נוסעת, לתאם הכל גם עם
שלך, שידע מה אמרת וכן להסביר את האמת הפשוטה. ברגע שילד מרגיש שדיברו עימו אמת, הוא הרבה יותר רגוע.

נאשא

New member
עכשיו דרכת בפצע הפתוח../images/Emo7.gif

לא, זה ממש לא אידאלי שאנחנו נפרדים, ולא, זה ממש לא אידאלי שהם נוסעים לשם, ועוד איך, אבל זה מה שיש כרגע במסגרת האפשרויות וכשמכניסים את כל הפקטורים המאד מסובכים של המשוואה הזאת (ולא כרגע בא לי לפרט חלק מהם, וחלק את יודעת). עכשיו אני מרגישה האמא הכי פארשית בעולם (ולא באשמתך, אלא באשמת העובדה שהצלחתי להדחיק את זה עד שקראתי אותך. זה היה מציף מתישהו בימים הקרובים בכל מקרה).

happy

New member
נאשא אל תרגישי רע

ילדים יודעים לקבל את העולם בצורה הכי תמימה ופשוטה. אני דווקא לא חושבת שזה רע שהיא נוסעת לשם אפילו שסבתא מאוד חולה. תמר תקבל את הסבתא כמו שהיא וזהו. לנו בתור מבוגרים זה קשה מאוד לה בתור ילדה ככה זה וזהו. צריך רק להסביר לה ולעשות תיאום ציפיות.

מצטערת מצטערת מצטערת

סליחה שלא לקחתי בחשבון שאם היתה דרך כלשהיא שהיא לא תיסע - היא לא הייתה נוסעת. אני בטוחה שלמרות שזה לא אידיאלי תצליחי למצוא את הדרך שלא יבלבלו אותה וילחיצו אותה. ואם זה לא היה נשמע ככה מההודעה הקודמת (וגם אם כן אני אומרת שוב) - אני משוכנעת שתדעי מה לעשות במיליון אחוז.... שוב מצטערת. שיעבור בקלות.

סינטה1

New member
מסכימה עם מי שכתבה -

להסביר את האמת בצורה הכי בסיסית שלה. להבדיל הרבה הבדלות - כאשר רותם שאלה על הורי ואיפה הם נמצאים, עניתי לה בשיא הפשטות שהם מתו, והם לא איתנו יותר, אבל אנחנו תמיד יכולים לחשוב עליהם ולראות אותם בתמונות. זה סיפק אותה לגמרי. מאחלת רק בריאות לחמותך

נאשא

New member
"אמא, מי אמא שלו?"../images/Emo182.gif

ככה, במילים האלה ממש היא שאלה אותי השבוע, מחזיקה בתמונה של אילון. כמה מהתמונות שלו שוכבות חופשיות על האח בסלון ומעולם לא אמרנו לא לגעת. אגב, היא משחקת "איתו" המון: הוא התינוק שלה, היא נותנת לו אוכל, שתיה, מחזיקה אותו איתה על הספה שיראה טלויזיה... היא לא רואה בזה שום דבר חריג, וגם אנחנו לא (אוהו, כמה שאני יכולה לדמיין מה יש לאנשים לומר על זה). אבל שאלה כזאת היא מעולם עוד לא שאלה, ומשום מה השאלה הזאת הקלה עלי מאד, למרות שמה שהכי כאב זה שאחרי שאמרתי "אני אמא שלו", היא עשתה פרצוף לא מבין והלכה לשאול את אבא. רק כשאבא אישר היא אמרה: "אז מי אבא שלו? אתה אבא שלו!". מה הייתי עושה בלעדיה? רציתי לספר כבר לפני כמה ימים אבל זה היה תקוע לי. התגובה שלך סינטהל'ה אפשרה לי לשתף בזה, אז תודה.

סינטה1

New member
מדהימה הילדה הזאת ../images/Emo99.gif

אני בכלל גיליתי, שבגלל הפשטות שרותם מתייחסת לעניין של המוות גם לי הרבה יותר קל להתמודד עם המוות ולדבר עליו. פעם היה לי הרבה יותר קשה, אבל הטבעיות שרותם מתייחסת לעובדות ומדברת עליהם מחייבת אותי לפתיחות הזאת ואני חייבת לומר שמאז הרבה יותר קל לי.

happy

New member
היא מדהימה פשוט מדהימה

אין לי מילים להגיד. חייבת רק להגיד שדודה שלי ילדה תינוקת מתה לפני כמעט 35 שנה. ואח"כ נולדה לה הבת שלה. הם תמיד דיברו על התינוקת המתה. מהיום שבת דודה שלי הבינה דברים היא ידעה שלפניה אמא שלה ילדה תינוקת שנפטרה בבטן. אני לא ידעתי מזה. הורי מעולם לא סיפרו לי. אני זוכרת שהיתי אצל בת דודה שלי הינו בערך בנות 7 (אני גדולה ממנה בשנה. התינוקת שמתה היתה אמורה להיות בערך בגילי) ובת דודה שלי אמרה לי שלפני שהיא נולדה היתה לאמא שלה תינוקת שמתה בבטן. אני היתי בשוק מזה ובת דודה שלי המשיכה כרגיל כאילו כלום לא קרה. ולדעתי דודים שלי עשו נכון. הם מעולם לא הסתירו את זה. וככה בדיוק צריך להתנהג.

תגובה

כשאמא שלי חלתה ועברה כימו עוד לא היו לי ילדים אבל אנ יזוכרת תגובות של ילדים מהמשפחה אליה והם באמת היו מבוהלים. אני זוכרת שאמא שלי אמרה שיש לה מחלה ושבגלל הטיפול השערות נשרו אבל הן יצמחו מחדש. ילדים מבינים גם בגיל קטן וזה באמת היה פחות מבהיל ברגע שהוסבר להם. במקביל לטיפולים של אמא שלי גם אבא שלי ואחי עשו קרחת לאות הזדהות וזה הקל על הסביבה... וכמובן על אמא שלי. מאחלת לכם רק בריאות

נאשא

New member
תודה רבה

אני מקווה שאמא שלך כבר בסדר. הרעיון של התגלחות הוא לא רעיון רע בכלל (מה גם שבעלי צריך תספורת דחוף...חחח). תודה על השיתוף הזה, ובריאות גם לכם.

תגובה

אמא שלי כבר 6 שנים אחרי הסיפור ובריאה. היום היא משקיעה המון המון מרץ ואנרגיה בטיפול ועזרה לאנשים שחלו. אני מאחלת לה ולכולם רק בריאות...

למעלה