נושא רגיש וכואב ..

נושא רגיש וכואב ..

סיפור חדש שהתפרסם הבוקר בבלוג של יהונתן , שווה קריאה .

תמוה בעיניי...

איזה גדול אישר לו לימוד פסיכולוגיה שהיא היפך דעת תורה? לא קיימים דברים כאלו, יש התנגדות נחרצת לפסיכולוגיה הזאת. מוזר ביותר.

הסיפור תמוה מבחינות רבות

ולעצם העניין, מניין לך שפסיכולגיה היא הפך דעת תורה, פיסכולוגיה היא כלי ככל הכלים השאלה היא איך מנצלים אותם,

לא לזה התכוונתי...

לא התכוונתי לפסיכולוגיה בכלליות, כי גם התורה מכירה והכירה בה עוד לפני שהיא התפתחה בעולם המערבי. כוונתי הייתה לפסיכולוגיה שהוא כתב שם, מטעם האוניברסיטה הפתוחה, שהיא פסיכלוגיה שהיא היפך דעת תורה.

קודם כל זה די ברור...

הרי היהדות אמונה על "חוכמה בגויים תאמין", והחוכמה הזו כוללת טכניקות לעיצוב פנים נניח, פתרון בעיות מתמטיות וכו'. אבל דרך חיים לא, ופסיכולוגיה כלולה בה. פסיכולוגיה היא תורת הנפש וממילא מי שמלמד אותה מכניס השקפה ודפוסי חיים בחומר, ולהנהגות כאלו היהדות מתנגדת. עוד נקודה היא סדר הדרגות בבריאה שקיים ביהדות, הבדל בין יהודי לגוי וכשם שלא תקביל בין דרגת צומח לדרגת דומם ככה לא תקביל בין יהודי לגוי. יש עוד הרבה, זה רק חלק...

דודוש 19

New member
לא סתם עלו בהרבה אנשים כמוני

הרהורים על אמיתות הבלוג הזה.אין מצב בעולם שרב יתיר ללמוד פסיכולגיה באוניברסיטה זה ההפך מתורת הנפש היהודית .אני מכיר כמה אנשים שמתעסקים בזה ורצו להוסיף ידע במכללות והרבנים אסרו להם.מה שכן אין לדעתי הרבה רבנים ומשגיחים שמבינים בחינוך בלשון המעטה

אץ קוצץ

New member
מאוד מוזר לי

שהבחור הכי טוב בשיעור ג [בן 16 !!] לא נתקל מעולם בפסוק מפורש בתורה [ויקרא י"ח כ"ב]

אץ קוצץ

New member
ועוד לכפות את עצמו על אחרים

שגם ילד בן 5 יכול להבין שזה לא אנושי.

אל תנסה למצוא אמת

בסיפורים של יונתן, אני אישית מזמן התייאשתי. לכל היותר הוא כותב יפה...

אפשר לסיים את השס

מבלי לדעת שאין מקרא יוצא מידי פשוטו. ומסתמא הלה היה מחזיר פניו תוך כדי קריאת התורה מאת העם בהיותו שקוע בסוגיה. ולא לחינם ישנן סוגיות בדין הורו ב``ד בדבר שהצדוקים מודים בו. ומה גם שאפשר לרכוש בקיאות במרבית הסוגיות ולא לידע דברים המפורשים בתורה

זהבי24

New member
קורה בהרבה ישיבות

בישיבה הקטנה שלמדתי זה קרה הרבה והמשגיח שהיה עלק פסיכולוג רק הרס בחורים בידים . וכפי ששמעתי אז שהגדולים מורים שבישיבה קטנה לא מעיפים על כאלה מקרים ובישיבה גדולה מעיפים באופן מידי .

לא דובים ולא יער

זכורני רק על 2 מקרים שהתרחשו בישיבתי בת כ 200 תלמיד בתקופה המשתרעת על 5 שנים. ובעיניי הרי זה מדגם די מייצג על מיעוט שאינו ניכר אשר טופל במהרה. ואו שמא ישנם מגזרים בהם הבעיה נפוצה ביתר שאת ? לאלהים פתרונים !

arye 1991

New member
כנראה סיפור ישן היום

זה קורה הרבה בישיבות מיקרים שאני יודע עליהם היום אין כמעט בחור בשעור ג ישיבה קטנה שלא יודע שהמעשה שיוסי עשה זה נגד ההלכה זה עצוב מאוד קורה הרבה אצלנו לרוב בקרב הנוער המתבגר

יש 3 תסמינים לבחור בישיבה קטנה..

שפם... פיצעי בגרות... ומשיכה לבנים..... (או באידיש ישיבע זוכער)

עצבן אותי

שאדם מסוים בשם יונתן, חושף בעיה עמוקה בציבור גדול ללא שום פורפורציה וטעם. תחשבו על ההשלכות שיכולות להיות מחשיפת דבר כזה!!

למעלה