נושא פליטה-אגזוז...

bondi78

New member
נושא פליטה-אגזוז...

שאלה למבינים והתותחים שנמצאים: 1.מה ההבדל המשמעותי בין שני גזוזים לאחד- מה ההשפעה? 2.אם מחליפים לאופנוע בעל שני אגזוזים את המערכת הפליטה לאגזוז אחד- מה השפעה ומה יש לכוון לאחר ההחלפה? 3.האם המנוע יכול "להחנק" בגלל שיהיה לו אגזוז אחד במקום שניים? 4.ידוע שיש גם צורך לכוון קרבורטורים- האם הכיוון יתבצע: יותר אויר או יותר דלק? כלומר האם לאחר הכיוון תהיה צריכת דלק גבוהה יותר או הפוך??? תודה

C O L T

New member
התאמה למנוע

הבדל משמעותי? אני לא חושב שקיים כזה. אולי מערכות כפולות מאפשרות נפח קטן יותר לכל משתיק. בהחלפה למערכת תחליפית, ומשופרת, בין אם היא תהיה עם זוג משתיקים או עם משתיק בודד - יהיה חסכון במשקל ותוספת כח, כמעט בטוחה, עם שינוי אפשר באופי אספקת הכח - התוספת תבוא לרוב בסל"ד גבוה, תמורת פחות כח בסל"ד נמוך ובינוני, כאשר מערכות יקרות ומקצועיות במיוחד יכולות גם להשאיר את העוגה שלמה - ללא הפסדי כח. לכן גם רצוי להשקיע במערכת המיוצרת במיוחד לדגם האופנוע - ZZR600, אם אני לא טועה, במקרה הספציפי. בכל החלפה למערכת משופרת, "פתוחה" יותר מהמקורית, המיועדת לתת כושר נשימה טוב יותר למנוע, יהיה צורך לבצע שינויים במערכת הדלק והאוויר - השינויים הרגילים כוללים החלפת פילטר אוויר והחלפת דיזות במאיידים, בגלל שכמויות האוויר והדלק עולות יחד - תהיה התערובת הסופית נכונה בהרכבה, לא עשירה\עניה יותר, אבל צריכת הדלק תגדל לרוב, למרות שבמקרים נדירים של שיפור מוצלח במיוחד השינוי בצריכת הדלק לא יהיה משמעותי. האופנוע לא "יחנק" בהחלפה, אם המערכת מתאימה לו, אבל כמובן אם זו מערכת המיוצרת ע"י "מומחה" כמו זיקו התל-אביבי, אתה יכול למצוא את האופנוע עם נזקים רציניים, ושוב - ללא קשר אם זה מערכת עם משתיק יחיד או כפול.

ransnow

New member
כלל אצבע לשקולים שבנינו:

אגזוז לא סתם מחליפים. מדובר בנושא מאוד מורכב ומסובך. נזקים יכולים להיות מאוד גדולים (מנוע, קרבורטור). הלחפה רק למקורי או לאחד יעודי/ ספציפי לדגם שלך, מאותם חברות שמייצרות רק אגזוזים משופרים למטרה זו. לא סתם הם כ"כ יקרים.

bondi78

New member
אז רגע...

כוח בסל"ד בינוני ומטה- היא בעצם הסיבה שאופנועי ספורט תיור באים עם צמד אגזוזים ולא שניים???

bondi78

New member
../images/Emo6.gif אופס- יצא מצחיק...

...צמד אגזוזים ולא אגזוז אחד... הייתה הכוונה.

bondi78

New member
"אז בדיוק על זה רציתי לדבר איתכם"..

מה זאת אומרת לא איכפת להם מהמשקל- אני חושב שגם אופנוע ספור תיור צריך להיות בעל משקל נמוך כמה שיותר- מה הם לא חשבו על זה שצריך עוד להרכיב מזוודות+ משקל של ציוד וכו'??? "הם" ממש לא בסדר!!!!

C O L T

New member
נסתרות דרכי המהנדסים היפנים

שיקולי עלות, משקל, ביצועים ועוד איזה 100 פרמטרים, חלקם מוזרים כמו עיצוב, מסורת וכ"ו - מביאים להחלטה על מערכת הפליטה הנבחרת לאופנוע מסויים. אופנועי התיור עוד יצאו בזול, בטח במשקל, תראה מה קורה בקאסטום, האופנוע שלי שוקל 300 ק"ג. שליש טון! לא פעם אני מוצא את עצמי מחפש, איפה הם הכניסו את המשקל הזה, איפה? בכל מקרה - השיפורים הרבים מאפשרים התאמה אישית של האופנוע ושיפורים אלה הם בשליטה שלך. שקח אותה אלהים, בנה לך אופנוע לפי רצונך.

למעלה