נושא מעניין

מפוצל 20

New member
נושא מעניין

שלום חברה אני חדש פה קבלו אותי אני בחור חרדי שמעוניין בעצם בתוך תוכי לחזור בשאלה אך יש לי כמה בעיות א אני כל כך אוהב את הורי וצעד כזה ברור ימוטט אותם ב אני גם אוהב ללמוד אמנם אני מחלל שבת וכדומה בסתר אך איני יודע מה השיקול המוצלח האם להיות חפשי ולרצות את טובת עצמי או שמא לרצות את טובת האחרים ולחיות מסכת חיים כפולה אשמח אם תענו בהיגיון

להחליט בשבילך?

גם אם ההיתי יכול לא ההיתי אומר דבר כזה. תיראה החיים זה הימור אחד גדול, יכול להיות שתהייה ראש כולל +17 מאושר. ויכול להיות שתהייה אברך +7 שיוצא בשאלה בגיל 30 בלי עתיד בחיים. תשאל את עצמך האם אתה מתעב את סגנון החיים החרדי? האם אתה חולם לצאת בשאלה? אם התשובה חיובית, תישקול יציאה בשאלה. אם התשובה מהוססת תנסה להחליף מסגרת ולעשות חושבים.

whitewidow

New member
WTF?

א. גם הוריך אוהבים אותך כמו שאתה אוהב אותם? זה לא ממוטט אותך שאינך יכול להיות מי שאתה ושעדיין יאהבו אותך? ב. לאהוב ללמוד זה לא שיקול להישאר בעולם החרדי. אתה יודע ,גם אצל חילונים אפשר ללמוד ואפילו ההיצע והמגוון גדולים יותר, אה, נכון, צריך גם לעבוד במקביל. אם אתה שונא לעבוד, זה בהחלט שיקול להישאר בשבילו בחברה החרדית. כמה זמן תוכל לחיות מסכת חיים כפולה? כמה קדימה אתה חושב? האם מקובלת עליך האפשרות להתחתן בשנים הקרובות, בשידוך, ודי מהר אח"כ להיות אבא לילדים?

כמה שזה נכון

בחברה החרדית אתה צריך להיות יוצא דופן (בעליבתים) כדי לעבוד. הפרזיטיות חוגגת כול אחד עושה מה בזין שלו. זה גם הסיבה שככה הם נראים. מה הם היו עושים בלי החילונים? אוכלים קש!

אנילה1

New member
יש הורים שמפסיקים לאהוב את

הילדים שלהם אם הילדים פגעו בהם יותר מידי. מכירה אשה שחזרה בתשובה בגיל מבוגר ולא רצתה לראות את הבנות שלה ולא את הנכדים. הבנות היו רעות אליה. פעם בחצי שנה היא מוכנה לראות את הבת הבכורה לחצי שעה וזהו.

hemi32

New member
חסרים הרבה מאד פרטים בכדי לענות

ראשית האם מדובר במשפחה שחורה לחלוטין או שיש נטייה למודרניזצייה ? האם מעבר לחילול שבת בסתר יש לך עוד הכריות כלשהם עם החיים החופשיים ? מה מושך אותך בלצאת בשאלה ? מה מפריע במצבך כיום ? מה עוד אתה מוצא בחיי דת מעבר ללימוד ? חשוב שתדע שאתה במצב טוב אם אתה כבר מבחין ב 2 הצדדים כבר עכשיו , לפחות תיקח החלטה לפני שיהיו לך מחייבויות נוספות כמו אשה וילדים ומזונות וכל השאר ... ושיהיה לך ברור , אל תשתדך לפני שאתה סגור על עצמך לגמרי , ואל תינעל על עצמך באיזה 'אלול' טוב , תמצא את עצמך חצי שנה סגור על הדרך ורק אז תחליט !

שבי 83

New member
חסרים פרטים כדי ליעץ

אתה כעת לפני הקמת משפחה וזה הזמן לחשוב על העתיד שלך. איך אתה חושב לנהל מסכת חיים כפולה? תהיה מסוגל לכך? אתה חושב לא להתקרב לעולם החילוני ולהקים משפחה חרדית?

הי מפוצל

אם אתה רוצה לשוחח אם אדם שעבר את אותו דבר בדיוק ושרד (בנתיים), פנה אלי במסר.

אתמולי

New member
אהלן - אני מעוניין לשמוע

אם לא קשה לך שלח לי למסר אישי כיצד נתונדדים עם הורים ומשפחה יש לי דברים שקשה לדבר עליהם בפרהסיא-יופטיומט איך אומרים בפרהסיא בעברית נורמלית

Le Fay

New member
בפומבי? בריש גלי?

בתש1

New member
אתה יכול לענות לו בפרטי..

כמו שלו יש אפשרות לשלוח לך מסר אישי..כך גם אתה יכול..

למעלה