נושא מטריד

dimgold

New member
נושא מטריד

בשנתיים אחרונות יצא לי לפגוש כל מיני חיילים מסווגים שתמיד עבדו בעבודה מרתקת. אם זה ברובוטיקה, תכנות וכו'. תמיד כששאלתי אותם איך מגיעים ליחידה שלהם הם ענו את התשובה הבאה: "אם אתה באמת טוב, הם כבר ימצאו אותך". עד כמה זה נכון? כלומר אני מכיר את איתור מודיעין ותלפיות שפונים לאנשים, וכם מסלולי עתודה למיניהם. אבל גם בשביל להתקדם למודיעין צריך להציק להם ברמות מטורפות. מה הסיכוי שהצבא יפנה אלייך סתם ככה? ושימו לב שאני מדבר על תפקידים לא קרביים. כלומר מה הסיכוי של מלשב עם פרופיל קרבי להתקבל ליחידות מובחרות לא קרביות ועוד בלי לחפש אותם (כי לרב הן מסווגות). אם למישהו יש מושג איך לזרז את התהליך הזה, הוא מוזמן לענות.

Itamarro

New member
גם אותי, וגם את פותח הדיון

אבל הקטע שמזמנים אנשים למיונים האלו, לא יודעים למה זה, ולא יודעים למה זימנו אותך אל זה.

אני אומר,

שאם רוצים משהו, ויש איך לפנות למשהו הזה, אז לקחת את העניינים בידיים. אם אין איך לפנות אל המשהו הזה, אז זו באמת בעיה.

Osirus

New member
חצי מהם מבלבלים בשכל

לפי מה שאנשים כותבים, 99% מהצבא הוא יחידות מסווגות שעושות לך מיונים בבית קפה בהרצליה, ואחוז 1 משרת ביחידות הרגילות. כך בעירבון מאוד מוגבל את מה שאומרים לך, בהרבה מקרים אנשים משפצים את התפקיד שלהם, במיוחד ביחידות שהם כביכול מסווגות.

dimgold

New member
זה לא המקרה

האנשים האלה היו באמת בתפקידים מאד מעניינים ואת זה אני יודע. העניין הוא שלמשל להגיע לעבוד ברפא"ל מטעם הצבא אתה לא יכול מרצון וצריך לחכות שאולי הם יחשבו עלייך. מה עושים במצבים שאתה רוצה לתרום ואין לך למי לפנות?

dimgold

New member
נצל"ש---- תלפיות

כל מי שמואכזב שלא קיבל תשובה, עוד יש תקווה. היום מישהו מהקבוצה שלי קיבל מכתב. החלק המעניין שהוא גר בירושלים. כלומר יש סיכוי שתקבלו מחר מחרותיים מכתב שעברתם.

dimgold

New member
אתה לא מרוויח מזה כלום

זה לא עניין של כבוד כמו חברה- מי זרק את מי. רק אם אתה בלחץ של זמן מבחינת מיונים אחרים, אבל הם הבטיחו תשובות עד סוף החודש

aureliano1

New member
זה ידוע שאם אתה טוב אז מוצאים אותך

לדוגמא אותי ניסו לשכנע ללכת לגיבוש של קד"ץ נהיגה

למעלה