נושא מטריד. . .

mich78

New member
נושא מטריד. . .

לאחרונה יש המון מקרים של הטרדות מיניות ע"י פדופולים / קרובים/סבים וכו' אני אמא ל2 ילדים (הגדולה בת 2.9 ) אנחנו הולכים לחברים יחד וחברים באים אלינו, מדי פעם הם נשארים אחה"צ/ערב עם בייביסטרית.... משום מה לאחרונה עולה חשש האם נכון להשאירם לבד עם מישהו אחר ? לא נדבר על חששות עתידיות (שירצו לרדת שלחק למטה) ... גם המקרה האחרון של הילדה בת ה10 שקיימה יחסי מין במקלט לא תורם.. נראה שהחשש אצלי גדול כי כבר התחלתי לחלום כל מיני חלומות זוועתיים
איך מצליחים להגן על הילדים, לשמור על התמימות ועדיין לא לגזול מהם ילדות נפלאה ? איך שומרים עליהן אבל לא חונקים אותם ? איך יודעים לזהות (חו"ח) אם משהו קרה? איך גורמים להם לבטוח בנו ולספר הכל? איך בכלל סומכים על אנשים שסובבים אותנו (מקרה הסבא המטריד - ממש מטריד) . . . (סתם תהיות יומיומיות של אמא שבחלומותיה מחסלת כל מי שמעיז לעשות משהו לילדיה
)

אני דיי היסטרית בעניין

ואמהות לפעמות "פותחות עליי עיניים" אבל... אני לא שולחת את הילדים לבד לבית לא מוכר. חייבת להכיר את האמא - היכרות שטחית אומנם, אבל עדיף על כלום. אני לא שולחת אם האמא לא נמצאת בבית. אני לא שולחת אם יש בבית אחים מעל גיל 10. בכל מקרה, אם אני לא בטוחה, מעדיפה להזמין אלינו.

צריך להסביר לילדים

אם אני לא טועה יש ספר למי שלא יודע באיזה גישה להסביר לילדים. אבל הכי חשוב הוא להגיד לילדים שאפילו אם אומרים להם לא לספר,לאמא ואבא הם חייבים לספר הכל. תמיד הסברתי לילדי שבכל מקרה עליהם לספר לי כל דבר אם זה לטוב ואם זה לרע. לתת לילד בטחון שיוכל לספר הכל

beky1

New member
האמת שגם אני נחרדת לגורל

ילדי , אנשים מופרעים וסכנות אורבות להם בכל מקום. על ההורים היום להיות יותר מודעים וערים לסכנות יותר מבעבר, גם חוג מכרים וגם משפחה. צריך לפקוח עין ולתת לילדינו כלים איתם יוכלו להתמודד במצבי קיצון. אין ספק שהאתגרים היו תמיד , אבל עם ריבוי המקרים צריך יותר לפקוח עין ואת הלב למה שקורה סביבנו.

טלטוש

New member
מקרים כאלו היו תמיד רק שעכשיו שומעים על זה

יותר מאשר בעבר גם כי יש יותר פתיחות של ההורים לדווח ולצלוב את האשם (בעבר זו היתה בושה והיה עדיף להסתיר את העובדות) וגם כי הילדים היום, הרבה יותר מודעים לזכויותיהם ולכן הם גם מדווחים יותר. הפתרון שלי, הוא להשאיר את הילדים רק עם אנשים שאני סומכת עליהם, ביביסיטר, משפחה חברים. אין לי בעיה להשאיר את הילדים עם אבא של אחד הילדים, במידה ואני מכירה אותו. אבל כמו בהודעה שלך, אי אפשר לסמוך על אף אחד. גם המטרידים הכי גדולים נראים לנו הכי תמימים שבעולם. הטרדה מינית יכולה להיות גם בבית, לא חסרים מקרים של אבות שתקפו את ילדיהם והאמא שחיה איתם באותו הבית לא ידעה כלום. אני מאמינה שצריך להפסיק לחיות בפחד מתמיד, כי הפחד הזה משתק. אבל אסור לעצום עיניים חייבים להיות עירניים ולשים לב לשינויים בהתנהגות או בתגובות.

אנילה1

New member
לצערינו רוב ההטרדות המיניות נעשות ע"י אנשים

מוכרים. מה עושים נגד זה? ממש לא יודעת, כי זה גם מבלבל את ההורים. מנסים לחזק את הילדים, לומר להם שכל מגע, שלא נראה להם, לא משנה עם מי, שיבואו לספר לכם. תקשיבו להם בתשומת לב, אפילו שזה נשמע לכם שטויות.

לשמור על ילדינו

העיסוק הרב בנושא הוא טוב, כי הוא מעלה את המודעות והורים מחפשים דרכים להגן על ילדיהם. עלו פה דברים נכונים - ללמד את הילדים שלאף אחד אסור לגעת בהם, ללמד את הילדים לא להתפתות לזרים - לא ללכת אחריהם לחפש גורים, לא לקחת סוכריות וכו'. יש פדופילים שיוצרים קשר עם הילד בהדרגה, בכדי ליצור אמון ובכדי לבדוק האם הוא מספר להוריו. עדיף ללמד את הילדים את הדברים האלו, אך לא תוך היסטריה, גם אם ילחצו קצת - יותר טוב מאשר יפגעו. חשוב ביותר (ולא רק בגלל נושא זה) להקשיב לילדים - להקשיב בלי להעביר ביקורת, להקשיב בסבלנות, להקשיב בלי להאשים. ילד שההורה יקשיב לו - לא יחשוש לספר. ואז נדע אם משהו לא טוב קרה. לדעת לאן הילדים הולכים, עם מי הם נמצאים. לשים לב להתנהגות הילדים - האם משהו השתנה, האם יותר עצובים / עצבניים / תוקפניים / מסתגרים / מסרבים לזוז מההורים / מסרבים לצאת מהבית / מסרבים ללכת לגן/ בי"ס / מגלים סימני פחד ולחץ. לאפשר לילד לפתח בטחון עצמי, לתת לו חום, אהבה וגבולות כדי שלא יחפש אותם במקום אחר. בברכת הצלחה בהגנה על ילדינו תוך חינוכם לחיים טובים.

למעלה