נושא לדיון

טל205

New member
כדאי שתשאלי את סבא

כי אף אחד לא משסף שום גרון!! לא כתבתי שזה גורם לפרה אושר,זה בסה``כ המוות הכי קל שקיים היום, את הרב קוק אני מכיר,לא קראתי את ספריו ויכל להיות שהוא צמחוני מסיבות רפואיות אך בודאי שזו לא דעת היהדות! כל עוד יש כרך שלם בשולחן ערוך(שחברו רבי יוסף קארו) על הלכות שחיטה, כל עוד ויש מנהג לעשות כפרות בראש השנה וכו..,שוטה מי שיחשוב שדעת היהדות היא בעד הצמחונות...

טל205

New member
ולגבי הגזר-

כשאהיה ליד המחקר אביא אותו כי שם גילו המדענים שלגזר ולשאר הצמחיה יש רגשות בדיוק כמו לאדם! כן כן! אם את רוצה את יכולה לחלוק על אותם מדענים אך אל תסלפי את מחקרם.

מותר לי

New member
בתוןר אחת שאבא שלה שוחט...

אף אחד לא משסף שום גרון? המממ... אז מה זה מה שעושים לבעלי החיים? ומה ההבדל בין "לשסף גרון" ל"לחתוך את הגרון עם סכין מושחזת"? אני אמנם לא צמחונית, אבל זה מסיבות שלא ממש תלויות בי...

טל205

New member
אסביר

לשסף גרון זה לקחת סכין ולהתחיל לחטוף את הגרון לגמרי! עייני ערך שיסוף. תשאלי את אביך והוא יאמר לך שלא משספים את הגרון לגמרי אלא חלק מסויים,עושים חתך,(אני מתאר את זה וזה מבחיל) ולכן לוקח לפרה כמה דקות עד שהיא מתה כמו שנועה ציינה. אילו היו משספים את גרונה היא הייתה מתה במקום!

אוי ואבוי לנאיביות

אני לא יודעת כמה שחיטות ראית בחייך. אבל אני ראיתי יותר מדי שחיטות, וסבא שלי שחט לפי ההלכה. הוא השחיז את הסכין, בירך לברכה, ושיסף את גרונו של הפר/עגל המסכן. אומנם הראש לא הופרד מהגוף- אבל בהחלט נחתך הקורוטיד [עורק מרכזי שעובר דרך הצוואר] הוא נמצא באמצע הגרון וקוטר שלו קצת יותר גדול מטיפקס וקצת יותר קטן מגליל נייר טואלט [רק הגליל בלי הנייר
] לוקח לפרה למות כמה דק' כי היא מתה מאיבוד דם אבל בעיקר מחוסר חמצן למוח [הקורטיד מעביר חמצן למוח] ועד שזה קורה היא מפרפרת למוות.

מותר לי

New member
חתך?????../images/Emo2.gif

אמנם לא מפרידים את הראש מהגוף לגמרי, אבל חותכים שם מספיק דברים כדי שלא יהיה לבע"ח סיכוי לחיות
ואני לא צריכה לשאול, ראיתי מספיק פעמים מקרוב מאד
(וצריך לבדוק שאכן הכל נחתך כמו שצריך, אז אפילו אם הייתי רוצה לפספס לא הייתי מצליחה
)

מותר לי

New member
וגילוי נאות...

כתבתי לפני המון זמן את התגובה ורק עכשיו גיליתי ש... לא שלחתי אותה

לצערי-

כבר לא ניתן לשאול את סבא שלי דבר, הוא עבר לגור לפני 10 שנים בחלקה בבית הקברות הקרוב... יש הלכות שחיטה בשולחן ערוך [ונדמה לי שגם בקיצור שולחן ערוך] כיוון שאלוהים התיר לנו את השחיטה, לא בגלל שהוא מרוצה מהעניין. לגבי הכפרות- רבנים רבים יוצאים נגד שחיטת תרנגול בכפרות כיוון שניתן לעשות כפרות בכסף ולכן זה רצח לכל דבר. הרב אברהם יצחק קוק לא היה צמחוני מטעמי בריאות אלא מטעמי מוסר ולכן גם כתב את הספר "חזון הצמחונות", רצוי שתקרא אותו. שחיטה זה המוות הכי נוראי. אם כבר עדיף לתת זריקת הרדמה [כמו שויטרינרים עושים]

טל205

New member
בבקשה

אל תסלפי כי את עושה מוות ליהדות. לגבי כפרות מן המהדרין לעשות בשחיטת תרנגול ואל תכריחי אותי להפנות אותך למקורות! שנית,יש מצוות כיסוי הדם לגבי שחיטה! זה מצווה מן התורה והיא לא הייתה קיימת לולי שחיטה..בזמן שביה``מק היה קיים היו שוחטים כל יום מספר קורבנות כציוויו של אלוקים אז בבקשה...

ebi83

New member
טוב לא רציתי אבל...

הרב קוק מציין במאמר שלו "חזון הצמחונות" שהעולם יהיה מושלם כשבית המקדש השלישי יקום, וזה כולל את זה שכולם יהיו צמחוניים. ולגבי אכילת הבשר: אחרי המבול הקב"ה מתיר לנח ולבניו לאכול בשר(עד אז העולם היה צמחוני)ולכן יש גם את המצוות של שחיטה וכדו', אבל עדיין האידיאל האנושי הוא צמחונות(למרות שגם לפי הרב קוק אין להחיש את הקץ...). ואת זה אתם רואים מתי אני כותב...(אחרי משמרת לילה) אז אם תרצו פירוט יותר רציני, אולי יותר מאוחר.

העכביש2

New member
אין שום הבדל בין פרה לאדם...

פרה (תרנגול, ג'וק או כל חיה אחרת) מרגישים בדיוק את אותם הרגשות שמרגיש האדם. ההבדל היחיד הוא שרמת המשכל המוחית של החיות נמוכה בהרבה מזו שאצל היצורים הנקראים אנשים. בגלל נורמות חברתיות שקשורות בדת, במסורת רבת שנים ובשקרים אודות חשיבות הבשר לגוף האדם - מבצע האדם טווח נוראי, שואה קולקטיבית ברחבי העולם לבעלי החיים חסרי הישע - במטרה אחת ויחידה- להרוויח כסף מהם ולהנות מטעם הבשר שלהם. אין כל הוכחה שאדם קרניבורי בריא יותר מאדם צימחוני. אין שום הוכחה שאדם קרניבורי חזק יותר מעמיתו הצימחוני. אין שום הוכחה שאדם אוכל בשר יחיה יותר מאדם צימחוני! האדם החליט שטעים לו הבשר וכי זה "מצווה" לשחות, לכפר ולאכול חיות ולכן יש לגיטימציה לעיניין בחברה העכשווית בעולם. בפועל המצב הוא אשלייתי: החיות סובלות, נרצחות למען תעשיה קרה ומנוקרת והאדם מנסה לתרץ את הטווח שהוא עושה בכל מיני תירוצים מגעילים וחסרי כל שחר. האנושות צריכה להתבייש על העוול העצום שהיא גורמת לבעלי חיים בעולם ואני מאמין שלא רחוק היום שאותה אנושות תשלם על זה ביוקר...

אני מבינה שאתר ה"אוגריש" עשה לך רע

רק באתר המזעזע הזה יש את כל הדברים האלה, מישהו פעם שלח לי סירטון כמו שאתה כבר הזכרת כאן ואני רוצה להגיד לך שזה גרם לי לבחילות להמון זמן.

למעלה