נושא לדיון

טל205

New member
נושא לדיון

אמש,חברי הראה לי סרטון איך בני דודנו הישמעאלים מוציאים להורג בלי חמלה משתף פעולה... הם קשרו אותו,לקחו סכין והחלו לחתוך את ראשו כמו שפרסתם לחם לאחרונה.. כמובן שהדבר עורר בי זוועה וכו.. אך חשבתי קצת על הקטע הזה ורציתי לשתף ולשאול את דעתכם, אנו לא מתנהגים כך? אנו לוקחים פרה, קושרים אותה וחותכים את צווארה! היא מדממת ומתה.. למה כאן התרגלנו? כי זה הנורמה?? למה לשחוט פרה שונה משחיטת אדם? הכח בטבע הוא השולט? האומנם?

davidiro

New member
כן../images/Emo70.gif

שחיטת פרה שונה משחיטת אדם. איך שלא תהפוך את זה...

והכי מצחיק-

שבדיוק דיברתי על זה אתמול עם הבחור... איך אנשים מבדילים בין פרה לבין אדם. אז נכון שיש הבדל השכלתי ובינתי בנינו [לנו יש את הבינה והשכל להבין מה שאין לבע"ח]- אבל מבחינת מערכת עצבים והרגשת כאב הבע"ח מרגישים בדיוק כמונו. כן. האנשים התרגלו כי זו הנורמה. כי כולם עושים את זה. כי זה טעים, כי "זה דרך הטבע" או כל מיני תירוצים כאלה ואחרים. אין לנו שום סיבה לאכול בע"ח. לא מבחינה בריאותית ובטח ובטח שלא מבחינה מוסרית. שום תירוץ לא מתקבל לרצח. בטח שלא תירוץ בשל "תאוות האכילה".

טל205

New member
הערתי את הפילים משנתם..

יש סיבה! אך זה תלוי באמונה... אם את רוצה שאני יפרט אעשה זאת אך מעבר לכך לא מצאתי סיבה הגיונית.

טל205

New member
אמונה=יהדות

ע``פ אמונה בבורא עולם ותכלית היקום יש תשובה.מסכימה?

האמת שיהדות תומכת בצמחונות

הרא"ה [הרב אברהם קוק] כתב את חזון הצמחונות והיה צמחוני. כשיבנה ביהמ"ק השלישי יהיו רק קורבנות ומנחות מהצומח וכולם יהיו צמחונים [כולל בע"ח] ה"סיבה" שכולם אוכלים בשר ומתרצים את זה ב"ירדנו בדרגה הרוחנית שלנו ולכן אלוהים הרשה לנו לאכול בשר.." הינו תירוץ עלוב... כי לפי הדת אנחנו רק אמורים להתרחק מהגשמיות ולמצוא את הרוחניות בעולם גשמי כמו זה... וזה על קצה המזלג ממה שאני זוכרת מתקופתי כבנאדם דתי ומאמין.. אם אחפור ואנבור עוד קצת במעמקי המוח שלי אמצא עוד דברים..

טל205

New member
כנראה ששכחת..

כלומר בטוח! כשאתפנה אכתוב את דעת היהדות.

טל205

New member
אז ככה

אתחיל מהיסוד.יהודי מאמין בבורא עולם יודע כי האדם הוא נזר הבריאה.. בשבילו נברא כל העולם,להנאתו ולצרכיו.. לכן אין בכך שום דבר שאינו מוסרי בשחיטת בעלי חיים כי לשם כך הם נועדו,כדי שהאדם יוכל להתקיים ולבורא עולם לא היה די בכך אלא הוא נתן מתכון איך לעשות זאת דהיינו,אסור למשל לערוף את ראש הבהמה אל שחיטת סכין,(על הסכין להיות חדה כתער שאין מרגישים את החתך! אנשים שנחתכו מסכין חדה מספרים כי כלל לא שמו לב! גם מקום השחיטה לא נקבע לחינם בצוואר אך לא ארחיב בנושא כעת) על כל פנים,כיון שהעולם נברא לשימוש האדם אזי,אין בכך משהו לא נימוסי. לגבי מה שאמרת שהיהדות נוקטת שצריך להתנזר מגשמיות זה טעות!!! כתוב שכל מי שגוזר על עצמו צום צריך להביא קורבן חטאת(בזמן שביהמ``ק היה קיים) כיון שהאדם צריך להנות מהעולם הזה(וכן אותו הדין לנזיר מיין וכו..) היהדות דוגלת שיש להנות אך במידה! לא כהנצרות לדוגמא ששם הכמרים לא נושאים נשים וכו... רק שאלוקים קבע אמות מידה מה טוב לאדם ומה לא כמו למשל אישה נידה,אסור לקיים יחסים למשך זמן של שבוע וחצי בערך.. אם הדבר הזה לא היה היו צריכים להמציא אותו כך נשמרת החיבה והאהבה בין איש לאשתו וכו.. (ואין צורך להאריך,כל מי שמקיים יחסים מבין זאת) יש מצוות חג לאכל בשר ולשתות יין אז איך זה שהיהדות תדגול בצמחונות?? דבר שני שאני רוצה לשאול אם כבר פתחתי תפה.. גם לגזר יש רגשות! זה נשמע לך מצחיק אה? אז באחת האוניברסיטאות(יש לי תמחקר עם תרצי) חקרו את הנושא וחברו לגזר אלקטרודות של חשמל וברגע שהרימו את הסכין לחתוך אותו הוא שידר אותות מצוקה דרך האלקטרודות.. ושם הוכיחו במחקר(אגב,היו עוד כמה מחקרים שהוכיחו שהצומח שומע ורואה ובעל רגשות) שהגזר מרגיש כאב מתי שקוטפים אותו ושחותכים אותו אז אולי נפסיק גם לאכל גזר? נועה,בתור בחורה צמחונית אשמח לקבל תשובה(אני שואל ולא מתריס)טנקס

העכביש2

New member
אז אולי גם תתאבד וזהו?!

לא לאכול בשר משמעו להמשיך לחיות - לא לפגוע בבעלי חיים ולחיות אורך חיים צימחוני. לא לאכול פירות וירקות בכלל משמעו מוות כליל. אם אתה חס על הגזר אז אל תחיה. תמות כבר מעכשיו ותגמור את העיניין. הטענות שלצמחים, פירות, ירקות ואפילו אבנים - יש רגשות אכן נכונה- אבל רמת הרגש של חיה גבוהה יותר מאשר של גזר מבחינה פיזיולוגית. אי לכך - כאשר אתה רוצח פרה אתה גורם הרבה יותר נזק מאשר אתה רוצח גזר. האדם צריך להתקיים ממשהו ולכן אין מנוס אלא ללכת בשיטת הרע במיעוטו - פרה לא חייבים לרצוח כדי להתקיים, גזר כן צריכים "להרוג" כדי להתקיים (ושוב- לגזר אין מערכת עצבים ורגשות מפותחים כמו לבעל חיים...)

טל205

New member
בגלל שאתה צריך לחיות אתה אגואיסט?

אתה קורא לזה הריגה כיון שאין להם את אותו מערכת עצבים? מניין לך? כי אף פעם לא שמעת גזר צועק?? אז זה שלא,כי במחקר מוכח שיש להם את אותו רמת עצבים וכן רמת רגש!!(צמח שקיבל צומת לב גדל יותר טוב וכו..) וכאן אתה צודק שהאנשים הצמחוניים מתעלמים! מהמחקר הזה כי אין להם מה לעשות אתו.. אולי להתאבד כמו שכתבת.

העכביש2

New member
קודם כל ---

מה אומר המחקר הזה בדיוק? איך המחקר ידע לבדוק אם הגזר שידר אותות מצוקה או אותות הנאה או אותות רדיו או כל אות אחרת? אצל החיות הדבר שונה- מערכת העצבים שלה "חיה" יותר והרגשות שלהם פיזיות יותר ממש בדומה לבני אדם. אתה לא יכול להשוות בין פרה לבין גזר עם כל הכבוד. אתה לא יכול להשוות בין הכלב שלך לבין גזר. אם היית עושה את זה אז מזמן היית מגדל גזר מחמד, יוצא איתו לסיבוב בערב, משחק איתו ובוכה כשהוא מת. זאת ההוכחה שחיות הם כמו בני אדם -- יש אנשים שאפילו קוברים בבית קברות את החיות שלהן שנפטרו. ואני ממש לא אגואיסט -- קודם כל תציל רבע ממה שאתה יכול כאוכל בשר ואחר כך תדבר על מי אגואיסט ומי לא. בינתיים המשוואה פשוטה: אם אתה אוכל בשר אתה הרבה יותר אגואיסט ממני כצימחוני. אני לפחות לא אוכל חיות וגורם לרציחתם האכזרית כדי שיהיה לי בשר על הצלחת. אם אתה צימחוני- אתה פחות אגואיסט, יצורי העולם מרוויחים מזה. להתפס על עיניין הגזר הוא שיא הקטנוניות בזמן שאתה שותף לרצח בעלי חיים...

טל205

New member
קודם כל

לקחת את זה אולי במובן האישי ואני כתבתי זאת ברמת הויכוח! אז לירן,אני לרגע לא חושב עליך כאגואיסט. דבר שני,כתבתי לנועה שכשאהיה ליד המחקר אביא אותו מילה במילה,אדע גם באיזו אוניברסיטה וכו... אני לא מדען! אולי אפילו הגזר התעטש והם חשבו שזה אותות מצוקה... אין לי שמץ ואני לא חובב גזרים... זהו המחקר,כך זה כתוב ואתו תתמודד.אל תפרשן אותו כי לא אני ולא אתה מדענים. גם לי קשה לראות שחיטת בהמה! קשה לי מאוד אפשר לומר אך אני חי עם אמונה שזו היעוד של הפרה ולכן זה מוריד לי מהקושי.לולא אמונה זה חושבני שגם אני הייתי צמחוני.

התעלמת לחלוטין ממה שכתבתי.

קראת את חזון הצמחונות של הרא"ה? אני חושבת שאתה יודע מי זה הרב אברהם יצחק קוק- אחד הרבנים הידועים ביותר בזרם הדתי-ציוני, היה הכי בעד שיש עם הצמחונות. לידע כללי- אין שום מצווה לאכול בשר בחג או בשבת, יש מצווה לשמוח ולהתענג בחג ובשבת, לרוב האנשים בשר גורם לעונג ומכאן התחיל המנהג שלאכול בשר בשבתות וחגים. לגבי הגזר? כמו שכבר אמרתי לך בעבר, יש על זה מאמר שלם אם תרצה אביא אותו שוב. באופן כללי למדי, לבני אדם ולבע"ח יש מערכת עצבים ומוח, וזה מה שגורם לנו להרגיש כאב. יכול להיות שלגזר יש מודעות לסביבה ולכן הוא הגיב לאלקטרודות..... אבל כאב הוא אל חש.

ולגבי הסכין-

סבא שלי היה שוחט, הפרה פירפרה למוות בין 4-5 דק' עם הרבה קולות של כאב... כן, משחיזים סכין. אבל לא נראה לי שאם משחיזים סכין זה הופך את השיסוף גרון לפחות גרוע... אני רוצה לראות אם יש מישהו שמוכן שרק נעשה חתך קטן ביד שלו עם סכין מושחזת היטב [או בצוואר].. נראה אם יכאב לו או שלא יכאב לו.

ToryMaster

New member
אויאויאוי

איך זה מזכיר לי את ההתכסחויות שלנו בפורום האחר

למעלה