נושא לדיון

נושא לדיון

יש לנו בחווה קבוצות גדולות של ילדים שבאים לרכב. באחת הקבוצות ישנו ילד חריג שאני מונתי להיות ה"מדריכה" שלו. רוב הפעמים הילד לא רוצה לעלות על הסוס כדי לרכב ומעדיף לקחת את הסוס לטייל ברכבי החווה והוא נהנה מזה. השאלה היא האם להתעקש איתו על לעלות, או לזרום עם מה שעושה לו טוב.... מכיון שאני לא מדריכה לרכיבה טיפולית ואין לי ידע שופע בעינין אני קצת פחדת ללחוץ עליו. מה דעתכם? האם יש טעם ללחוץ על הילד לעלות או פשוט לעשות לו כיף?

סוני DSCH1

New member
גם

לנו יש ילדים כאלה. אנחנו עושים דבר כזה בהתחלה לא לוחצים ואז מנסים לעודד אותם לעלות לחמש דקות ואז עשר וכו אנחנו עולים איתם על הסוס וילד ליד הסוס בשביל לתת להם ביטחון אבל אני חושבת שאת לא צריכה לעשות כלום כלפי הילד זאת לא ההחלטה שלך אלה של המדריך ועם המדריך מעדיף שהוא ילך עם הסוס מסביב לחווה ככה עדיף.

jgut

New member
יש לכם מדריך טיפולי בחווה

שמלווה אותכם?

סוני DSCH1

New member
אצלנו

לא כי הם ילדים רגילים שיש להם טיפה בעיות עם המשפחה הכונה בבית והם נמצאים בפנימיה אז הם בערך כמו ילדים רגילים

העינין הבעייתי הוא

שהילד הספציפי הזה נמצא בקבוצה שהיא לא טיפולית, לכן המדריך של הקבוצה הנ"ל לא טיפולי. ההתייחסות הינה כאילו שאני "מדריכה פרטית" לילד ויש לי אישור לעשות איתו מה שאני רוצה. הבעיה היחידה היא שאני לא מדריכה וחוץ מלעשות לו קצת כיף במשך חצי שעה אין לי הרבה מה לעשות איתו. ואם נתעלם לרגע מהעובדה שאני לא מדריכה טיפולית מוסמכת, בואו נתרכז רגע על העובדה שאין לי על מה לעבוד עם הילד מהסיבה הפשוטה שאין לי מושג על הבעיות שלו.

jgut

New member
באמת מצב בעייתי

במיוחד שאין ליווי... האים הגדירו לך מטרות? או שאת דיי באוויר בנושא? אים לא הוגדרו מטרות הייתי יושבת עם המדריך וההורים וכל מי שנוגע בדבר או יכול לעזור ומגדירה... במטרות הכוונה - האים לקדם אותו ברכיבה או ללכת לכיוון הכיף בלבד. בנוסף הייתי עושה מה שסוני הציעה ומנסה לשכנע אותו לרכב קצת ולאט לאט להאריך את הזמן... וגם מנסה להבין למה הוא לא רוצה לרכב (מבלי להתעמק בבעיות האישיות שלו)

popi199

New member
זה בעייתי לשבת עם ההורים

כי יש הורים שנמצאים בהכחשה, הורים כאלה לא יקבלו שמשהו לא בסדר עם הילד ואז אי אפשר לבוא אליהם ולומר להם שהילד שלהם לא בסדר, יש אצלינו מלא ילדים טיפוליים שההורים שלהם מסרבים לקבל את זה שלילד יש בעיות, אז אנחנו מתייחסים ומטפלים בבעיות (עד כמה שאפשר) והילד מקוטלג כילד שמקבל שיעור רכיבה רגיל. עוד פרובלמטיות זה שמדריך יבוא אל הורה ויודה בפניו שהוא לא מסוגל לראות את הבעיות של הילד ולא יודע איך לטפל בהן, במיוחד אם אין לה תעודה ואני משערת שהחווה לא מתפארת בזה ומנסה להשאיר את זה בשושו.

סוני DSCH1

New member
אני

חושבת שזה לא נכון שאת בלי לווי מדריך לצדרך אפילו שאנחנו מדרכים גם אבל המדריך יודע ואומר לנו מה לעשות עם כל ילד וילד וגם הוא עוזר ועובר בינינו לראות אך אנחנו מסתדרים. לפעמיים הוא נותן לנו חופש לעשות מה שאנחנו רוצים עם ילד מסויים אבל אנחנו מבקשים עזרה מהמדריך במצב כמו שלך הכונה שאנחנו לא יודעים בדיוק מה טוב לילד ומה כידי לנו לעשות.

peligrosa1

New member
פיצפיצון

אני עבדתי שנתים עם קבוצות של קידוד נוער סיפור שלך הוא דומה,אני לא מדריכה טיפולית כל אבל כל 10 תלמידים בפרואקט הזה תחת הגדרה טיפולת. תבדקי כיון של מעמד הילד באותה קבוצה שהוא מגיע איתה- הם חיים ביחד בפנימיה, חוזרים מהשיעור ותוחנים את הנושא כמה פעמים עד השיעור הבא כי בטח זה הדבר הכי מענין שקורה להם בחיים. אם הילד לא ממש מה"מקובלים"-יש מצב שיורדים עליו והוא מפחד שגם פה הוא יכשל. צרי איתו קשר אישי יותר, קחי אותו ואת הסוס למקום שאחרים לא רואים-ברגע שהוא ירגיש שאת חברה שלו ולא המורה ואף אחד לא רואה- הוא יעשה את הצעד-רק כמובן שמרי על כלי בטיחות. אני לא מאמינה שמשהו מהצות הבוגר של החוה יעזור לך כי על ילדים האלו משולם סכום גלובלי לפי הזמן בדרך כל ולא מש אכפת אם אחד לא עולה על הסוס- זו היא גם סיבה שמשתמשים בך- קחי את זה כאתגר. בהצלה

fliperit

New member
לתת לו זמן...

אני מניחה שהוא בסופו של דבר ירצה לעלות...וגם אם לא, זה נראה לי בסדר. אפשר לעשות שיחות מוטיבציה, אבל לא ללחוץ ובטח לא להכריח

popi199

New member
לא להכריח

אסור שהביקור בחווה יהפוך למשהו שהילד לא אוהב, או מרגיש שבמקום לתת לו תרפיה נפשית לוחצים אותו למקום. הייתי מנסה עם ילד כזה לעבוד עם סוס אחד, לפתח איתו קשר מאוד טוב על הקרקע (אפשר לאכף אותו ביחד, לקחת אותו לטיול בהובלה, להחזיר אותו לתא ולטפל בו) לא ללחוץ, אפשר לשאול אותו כל פעם אם בא לו לשבת קצת על הסוס...אם הוא עונה לא אז לא, אבל להמשיך לשאול ולהציע, בסופו של דבר אם הוא ירגיש קשר מספיק טוב עם הסוס הוא יגיד כן. חשוב להבין למה הילד לא רוצה לעלות על הסוס, האם זה מפחד וממה? או אולי משהו מפריע לו (אוכף, הפרווה של הסוס)? לגבי זה שאין לך מושג מה את עושה עם הילד, אני לא מבינה למה החווה לא מעבירה אותו לרכב עם קבוצה טיפולית, זו רשלנות בגלל שמשולם על הילד הזה כסף לטיפול מסויים שהוא לא יכול לקבל אותו כמו שצריך בלי מדריך עם כלים להתמודד עם הילד הזה. אני לא מאשימה אותך בכלל כי אני מבינה שאת עושה מה שאומרים לך אבל במקומך הייתי מסרבת להדריך אותו.

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif

יש דרכים לדבר עם ההורים גם אם הם "בהכחשה", יש אפילו דרכים עקיפות להסביר להם שזה לטובתו בלי לדבר עם מושגים כמו חריג\ טיפולי וכ' (מילים שישר מקפיצות דגלים אצל הורים) בקיצור זה נשמע לי כמו התחמקות של החווה מלקיחת אחריות, והתחמקות שאינה קשורה אליך כלל... אני גם הייתי מסרבת לעשות לו שיעורים, אבל אם כן עושה, נותנת לו לעשות מה שהוא רוצה... זאת לא אחריות שלך, את לא באמת מדריכה ובוודאי שלא טיפולית, אין לך שום כלים להתמודד עם הבעיה הזאת את יכולה להמשיך להיות נחמדה\ לתת לו תשומת לב אישית\ לשאול לשלומו ולדבר איתו על ב"יס ואפילו לתת לו להוביל את הסוס ברחבי החווה, כל עוד הוא נהנה מזה אבל לא הייתי נכנסת לדילמות המקצועיות של "מה לעשות" כשאין לך שום כלי לדעת באמת מה לעשות...

popi199

New member
אפשר להסביר בדרכים עקיפות

כמו שהילד יוכל לקבל יותר תשומת לב, יותר יחס אישי וכ'ו. אבל אסור לבוא ולשאול הורה מה הבעיות של הילד. אפשר לדבר על בעיות ספציפיות רק כשההורים מספרים למדריך ולא לפני.

למעלה