נושא לדיון

אנילה1

New member
היי דביר. בעלי היה ילד מוכה.

הוא נורא סבל מחלומות זוועה על אביו המכה, ואמו שמסתבר גם הכתה אותו כשהיה תינוק, את זה למדתי מאחות אביו, כשנפגשנו איתה לפני מספר שנים. ואז יום אחד הוא הלך למטפל אלטרנטיבי, שאמר לו לכתוב את כל מה שיש לו על אביו. בעלי הלך לבתי קפה על מנת לכתוב, הוא לא רצה לזהם את הבית. לקח לו חודש לכתוב את כל מה שהיה לו על הלב. אחרי שסיים, המטפל אמר לו לקרוע את מה שכתב לחתיכות קטנות, להצית אותם באסלת השירותים. ולבסוף להוריד את הכל עם מים ישר לאסלה. החלומות נעלמו בבת אחת. אבל לקח לו זמן להתאפס כי הוא הרגיש מרוקן. הכעס לאביו מילא את נפשו בעוצמה כזאת שהפעולה של ההתרוקנות הייתה כמו נעיצת סיכה בבלון נפוח. את התרגיל הנ"ל הוא עשה לפני 3 שנים. מאז אין לו כמעט חלומות זוועה. אבל עדיין הוא לא אוהב ולא סולח להוריו שנפטרו לפני 20 שנה בערך. אולי גם אתה תנסה?

גלבועא

New member
הרעיון מצוין

אגב, הוא מוכר היטב מתחום הביבליותראפיה שאיננה תראפיה אלטרנטיבית אלא מוכרת היטב בתחום התראפיה כמו: תראפיה באומנויות. אחת הבעיות, כפי שאת מתארת היטב, היא המקום שהכעס ממלא בנו כמכונן משמעות לחיינו, והפחד לוותר עליו. תודה לך.

alona 9

New member
אני

מעולם לא חטפתי מכות (למרות שהייתי ילדה ונערה מרדנית),הורי תמיד דאגו לי,עד כמה שאפשר בתקופה ההיא, מעולם לא השפילו אותי ,לא העליבו,עזרו לי נפשית, כלכלית ותמיד היו שם בשבילי, גם אני הייתי מאלו שתמכו בהשלמה,פיוס..אף פעם לא יכולתי להבין איך אפשר להתנתק מהורים,וזאת למרות שבתקופה מסויימת בחיי, אבי ואני לא תיקשרנו ולא דיברנו (בת 16 הייתי) היום אני לא מבינה,איך,איך אפשר להמשיך בקשר עם ההורים? שואלת את עצמי,איך הייתי מגיבה? גלבוע לא בקשר עם אביו,למרות שעד לא מזמן היה,(אפילו שוחחו על ידידה חדשה) מיטלי עדיין נפגעת מכל מילה שלהם,עדיין "מחשבנת" ומנסה לשמור על קשר יציב, הרמינה,למרות הנסיונות לשוחח על העבר,עדיין ממשיכה לטפל באימה,לדאוג לה, וגם אם זה נעשה בצורה מכנית, אנפה סלחה,מבקרת את אימה ופשוט מעיפה מעליה את כל אנרגיות הכעס שלה. וכזכור לי,pf ושרון ניסו בתקופה מסויימת להשלים, ניסו להתפייס עימן. אפילו mich שנישאה לאחרונה,מתעקשת לשמור על קשר למרות בעלה, אנשים יקרים,אתם פשוט חזקים,לא יודעת,לא בטוחה אם אם כך הייתי נוהגת, להמשיך בקשר,אני חושבת, כי לא הייתי מצליחה, ועל זאת יש לי אליכם המון הערכה.

אנפה2

New member
הבטחתי לספר לכם איך בילינו הבוקר.

ובכן הלכנו לשדה הנוריות והוא נמצא במושב קדמה, בדרך לבאר שבע, מגיעים לשם ומקבלים קופסת פלסטיק , בגודל של קופסת חומוס גבוהה, מקבלים מספריים ואפשר להכנס לשדה הנוריות ולקטוף כמה שהקופסה מכילה, מכיוון שהימים האחרונים חמים מאוד רוב הנוריות נראו כאילו נוטות לנבול, אה שכחתי להגיד שזה עולה 30 ש"ח לקופסה. אני ב-30 שקל מקבלת זר נוריות מול ביתי במשתלה בכמות כמו זו שהייתי קוטפת לי ובלי להתאמץ וארוז בנייר צלופן, חווית הקטיף מתאימה לילדים ולא לי בחום ששרר בחוץ היום. אז עשינו אחורה פנה והלכנו לאכול דגים במסעדת דגים ביפו. על זה יש לי סיפור אחר, אתם מכירים את החברים שהולכים לאכול איתם, הם מזמינים את המנות היקרות ועוד ועוד, כמובן גם אני מזמינה את מה שטעים לי אבל בגלל נתוח השיניים היום היתי מוגבלת בלאכול והזמנתי פחות מכולים ובסוף הארוחה הם מחלקים את החשבון שווה בשווה למספר הזוגות שאכלו בלי להתחשב מי אכל ובכמה כסף. ספרו לי באם יש לכם חוויות כאלה, אבל את האמת בלי להתבייש.

אמאעדי33

New member
הייתי רוצה לסלוח לאמא שלי

אבל כנראה שאין לי את הכוחות לזה... יום לפני שההורים שלי עזבו את הארץ, כשאכלתי צהריים עם אבא שלי, הוא שאל אותי אם אני אוהבת את אמא שלי בכלל...ואחרי כל מה שקרה בביקור הזה לא יכלתי לענות לו...נשארתי ללא מילים...אז הוא אמר לי:"אולי את אוהבת אותה בצורה אחרת ?". אמרתי לו: "אולי"...אחרי שאמא שלי דיברה על הילדים שלי (הנכדים שלה !) בצורה כל כך מגעילה, אני מרגישה שפשוט אני לא יכולה לסלוח לה...היא יכולה לפגוע בי אבל עד כאן, לא בילדים שלי !! קשה לי כרגע עם העובדה שאבא שלי מתרחק ממני...ככה...פתאום...ממש לא ציפיתי לזה ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה...למרות שהוא אומר שהוא תמיד יתמוך בי אני מרגישה שמשהו הישתנה אצלו...

אמאעדי33

New member
סליחה התבלבלתי בשרשור

כמובן שההודעה הייתה קשורה לעובדה האם אפשר לסלוח להורים...

maybesure

New member
סיפור המסעדה, הזכרת לי:

ביום הולדתו של אבי - אחי הזמין מקומות ב"בליני" נווה צדק. מסעדת יוקרה לכל הדעות עם מוניטין מעולה. לא אאריך בפרטי הארוחה שהייתה עוגמת נפש רק בקיצור: רעש של אקוסטיקה גרועה, מזגן שטיפטף על שולחננו כל הערב, המלצרית שכחה את השולחן שלנו רק לשעה וחצי (!), שערה באחת המנות, קינוחים כפיצוי-אבל לא כללו קינוחים שהזמנו לילדים, בעל הבית שלא הסכים לגשת לשולחננו לשמוע את מצוקותינו, ובמקום זאת עמד בדלת ושלח אלינו מלצרים מגמגמים שידעו רק לתרץ את הבלאגן ב"חוסר בכוח אדם". מה שבטוח לשם לא נחזור יותר. אבל החלטה נוספת שקיבלנו: עם אחי לא חוגגים יותר במסעדות. למה? כי כמשפחה של צמחונים רק בעלי אוכל בשר. אני ושלשת הילדים הזמנו מנות צמחוניות שהיו בערך חצי המחיר מהמנות הבשריות. ושילמנו יותר מאחי..כי הוא בא רק עם אשתו ללא ילדיהם הקטנים. היה נכון יותר לחלק את הארוחה לפי מנות. כל המעמד היה מביך ומתסכל. אז תרגישי לבד בעניין הזה.

חשבונות טובים עושים חברים טובים

אנפה, לדעתי את לא צודק. מקובל שכאשר יוצאים בחבורה מחלקים את התשלום שווה, אלא אם כן מסכמים מראש שכל זוג משלם עבור עצמו, ואז דורשים מהמלצר לפצל את החשבונות. maybesure זה שהמלצרית לא באה והשרות לא טוב, הכעס מוצדק. אבל על שערה באוכל, איזה פיצוי רצית, קיבלתם מנות אחרונות וכך מקובל במקומותינו. גם בבית קורה שמוצאים שערה באוכל, אז זורקים את כל האוכל? במה את מפצה בן משפחה שמצא שערה באוכל?

maybesure

New member
רות:

בבית את לא יוצאת מהמסעדה עם חשבון של 400 ש"ח! פיצוי מתבקש: לא מנות אחרונות ולא בטיח. פשוט התייחסות נאותה. זה הכל. תאמיני שאם ההתייחסות שלהם באותו ערב הייתה מנומסת וסבירה, לא הייתי מתלוננת עליהם בכל מקום אפשרי. אני מטבעי אדם מפרגן מאוד, ומקומות שמגיעה להם המלצה לדעתי, יקבלו אותה בחום גם מבלי לבקש. באותה המידה - כשיש לי מה להתלונן אני הולכת עם זה עד הסוף. מבטיחה לך שאם היית חווה את מפח הנפש הזה גם את לא היית מחייכת בצאתך משם. בליני - לא להתקרב!

אנילה1

New member
פיוס עם הורים. לדעתי רק בגיל 45-50

ישנה היכולת הנפשית להתפייס עם ההורים. כי אז מתחילים לראות אותם כבני אדם ולא רק כאמא ואבא כל יכולים. אני אמא לילדים גדולים, ואני כל הזמן אומרת להם שיש גם לי חולשות, ושיקחו את זה בחשבון שאני בן אדם. אבל הם לא מסוגלים כל כך לקבל את זה. אולי זה יקרה בעוד 10 שנים. אז בינתיים תקבלו את זה כמו שזה. ואולי יבוא יום וההורים שלכם יראו כבני אדם. ולא כיצורים מאיימים. לפעמים זה בכלל לא קורה, ותמיד ההורים נשארים "מפלצות".

למעלה