היי דביר, ובכן לחלק מיוצאי אירופה
זה היה סיגנון הדיבור וההתנהגות שלהם, גם אמי אמרה לי חבל שנולדת, חבל שלא חנקתי אותך בילדותך, במסיבת הבת מצווה שלי הכניסה לי מכות לעיני כל הכיתה שהוזמנה אלי לחגוג איתי, היתה חובטת בי בחובט שטיחים ושולחת אותי לבית ספר כולי סימנים ברגליים, כבר כתבתי על זה ועוד ועוד, לא רצתה שאתחתן עם בעלי, היא אמרה שהוא יברח ממני, כי אנחנו באותו גיל, כאשר הייתי בהריוני השני , היא שאלה אותי אם אני פרה ולדנית, לאחותי היא אומרת עד היום חבל שילדתי אותך, מתי שבאים לבקר אותה בדיור המוגן, יש לה משהו ארסי להגיד. אני סלחתי לה פשוט סלחתי לה אם לא בשבילה לפחות בשבילי, כפי שכתבתי ההתעסקויות ולהתמסכן, לנטור ולקטר, גוזלות ממני המון אנרגיות, מה שהיא אומרת לי כיום כאילו עובר לי, מנסה להבין מאין זה בא, וכשלא מצליח לי אני אומרת בליבי נו עוד משפט אומלל מאשה מסכנה. יש לי הצעה בשבילך דביר , שב וכתוב את הדברים הטובים, ובטח יש אפילו אם הם בודדים, העלה אותם על נייר, ותיזכר בהם מדי פעם. הרי אומרים "האדם הוא האוייב הגדול של עצמו", אז קדימה תחליט שאתה לא רוצה להיות יותר האוייב של עצמך, תחמול על אביך, ותשתדל לא להיות כמוה. לך הרביץ עם חגורה של חזיר, לבעלי הרביצו עם חגורה והצד של האבזם. פעם התרבות בחינוך ילדים הייתה אחרת. אני בתור ילדה קטנה הייתי יושבת או שוכבת במיטה ומתפללת ומקללת, הלוואי שתמות, הלוואי שתמות, לא הצליח לי אז הנה היא בת 85, ואני מטפלת בה כמו במלכה, אחותי באה אליה פעם בשבוע וחצי או בחודש, ילדי אחותי לא באים אליה בכלל, ילדי באים פעמיים בשבוע, והנה מי שמפחד מקללות שיראה אין בהם כלום , אמי האריכה ימים והכנסנו אותה לפי בקשתה לדיור מוגן מהטובים ביותר. דביר אני לא אומרת לך לסלוח לכל העולם, אלא מנסה להגיד לך ולגלבועא שלאסוף אנרגיות של כעס, דורש השקעה מרובה והתעסקות, אז למה לכם, מחר יום ראשון, תזרקו הכל לפח ותתחילו מחדש. תראו זה יצליח. בהצלחה.