נושא לדיון

yoni malka

New member
נושא לדיון

ברוצוני להעלות שאלה שכבר עלתה בעבר לפורום מדוע אליפות ישראל מתקיימת כל שנה באילת ? נכון שיש מסורת רבת שנים אך אני חושב שאנחנו צריכים לקבל דוגמא מארועי ספורט יותר גדולים כגון המונדיאל שמידי 4 שנים עובר מארץ לארץ לדעתי אליפות ישראל צריכה להיות מידי שנה באזור אחר כך גם לא נוצר מצב של מלול מסויים למתחרה מסויים... כדאי לחשוב על זה...

מה זה לא ברור?

1. לחץ של מלון ספורט (שלא נותן כסף, אלא רק חדרים במלון בתקופה של משבר בענף התיירות ולא בעונה). 2. המשטרה באילת לוקחת יותר כסף מבכל מקום אחר. 3. עיריית אילת מאד "שמחה" לארח אותנו. 4. עלות ההשתתפות בתחרות גבוהה יותר. 5. אין עליות. 6. זה המקום היחידי בארץ שלותר לדר מוכן לנפוש בו.

למה להיות כל כך ציניים ?!

למה לבזבז אנרגיה בלחשוב על כל הצדדים השליליים בכך שאליפות ישראל מתקיימת באילת ? יש גם צדדים חיוביים לעניין . אין טעם להתפס אך ורק לדברים השלילים . זה לא תורם לאף אחד ובטח שלא לך .

izek

New member
לא מבין

לא מבין מה כל העליהום הזה בנושא קיום אליפות ישראל ו/או כל טריאתלון אחר באילת .מה קרה תחרויות צריכות להתקיים רק במשבצת של ראשל"צ - קיסריה. האם קשה כל כך לחברי קבוצת חוף הכרמל ולעומד בראשם לרדת לדרום או שאויר ההרים של הכרמל גרם לדלילות של חמצן במקומות החיוניים של הגוף. דרך אגב לטריאתלט אילתי שמגיע לתחרויות בצפון עולה לא פחות ממה שעולה לכם להגיע לתחרות בדרום אבל להבדיל אותם טריאתלטים מאילת לא בוכים ומרימים את קולם כל כך. תרדו כבר מהנושא הזה.

sharona&magic

New member
באילת יש קבוצה גדולה

ובאילת יש קבוצה לא מבוטלת של טריאתלתים שמגיעים להרבה מהתחריות. חוץ מזה מה רע בקצת "מסורת"? זאת אומרת מסורת של תחרויות - כמו שבכל שנה יש דואתלון ברמת השרון, ו טריאתלון חורשים וטריאתלון הכנרת, אליפות ישראל היא באילת. מה שלדעתי מצויין כי זה מוסיף נופח לארוע - בגלל שרוב הטריאתלתים אינם אילתים זה יוצר אוירה "חגיגית" משהוא ליומיים לפחות של המשתתפים והמלווים שיורדים לאילת ושוהים שם לפחות יום.

יאצ´ק,אף לא אחד מהדברים שציינת

רלוונטי או עונה על שאלתו של יוני. אף אחד לא שואל למה יש טריאתלון באילת. ואני מבטיח לך שאוויר ההרים של הכרמל עושה לנו רק טוב. וגם לו לא היה הטריאתלון באילת אליפות ישראל אלא הטריאתלון הבינלאומי השנתי של מלון ספורט היינו מגיעים בהרכב החזק ביותר שלנו. אז למה שלא תשב בנחת ותקרא שוב את השאלה של יוני(למרות שהוא בן 15 יש לך הרבה מה ללמוד ממנו לפי תגובתך). אחרי שתבין אותה נסה לענות לענין עצמו שהוא: "למה אליפות ישראל צריכה להיות כל שנה באילת?" הדגש הוא על שני פרמטרים,אילת....ואליפות ישראל. אין שום נסיון לבטל את הטריאתלון באילת שהוא חשוב והוא היה הבסיס להקמת איגוד הטריאתלון הישראלי. לדעתי האישית זה הטריאתלון החשוב ביותר בשנה וממש לא בגלל שהוא אליפות ישראל אלא משום שהוא היחיד (כיום) שהוא בינלאומי וחושף אותנו לשאר העולם. אשמח לחדד שוב. בברכה העומד בראשם

izek

New member
מעניין

אם היו קובעים שאליפות ישראל תתקיים באזור קיסריה האם גם אז הייתם מבקשים לערוך אותה כל שנה במקום אחר?

חד משמעית-כן

אני רואה שקשה לך להבין אז אנסה שנית(ואחרונה להיום כי אני רץ לחתונה-לא שלי) העקרון הוא פשוט. בכל שנה נודדת אליפות ישראל למקום אחר ואז מקבלים יותר חשיפה לענף ע"י החשיפה לאוכלוסיה המקומית שמתלהבת מעצם הגעת אליפות ישראל למקום. הערך הספורטיבי הוא השינוי המסלול כך ששנה אחת ישחו בים התיכון שנה אחת באגם ושנה אחת בנהר הירדן. באופניים יהיה שינוי ממסלול מישורי למעט עליות או הרבה עליות. אותו העיקרון בריצה. מה כל כך קשה להבין? אף אחד לא חושב שצריך לבטל את אליפות ישראל או את טריאתלון אילת צריך פשוט לערוך את זה במקומות שונים.אגב יאצק, בדקת פעם כמה ספורטאים לא מגיעים לאליפות בגלל שהיא נערכת באילת? לי יש מדי שנה מספר חניכים כאלו, שהמעמסה הכלכלית מכריע אותם. אבל עזוב זה בטח בגלל שהכסף שלהם התנדף באוויר הדליל של הכרמל. ועוד משהוא... בעבר העליתי בפני הנהלת האיגוד דרך הוועדה המקצועית רעיון. אליפות ישראל כל שנה בתחרות אחרת במקום שונה (אליפות לאזרחי ישראל בלבד) ולהשאיר את אילת כמרוץ ספינת הדגל של האיגוד כאליפות ישראל הבינלאומית. זה לא רעיון שלי כך נהוג בכל העולם הספורטיבי. אם זה לא ברור אני אוכל לענות רק אחרי שאשוב מהחתונה(אם לא אשתה יותר מדי בירות =העמסת פחממות)

yoni malka

New member
חברה

חזרתי מאימון כרגע, לכן לא יכולתי להיות במהלך השיחה.. למי שלא יודע את דרכי כטריאתלט התחלתי עוד באילת ואני יודע כמה לא היה קל להיג לתחרות בצפון. לכן אני לא אומר לבטל את התחרות באילת (בשום אופן לא) אך לדעתי התחרות צריכה לנדוד משנה לשנה כמו שיאיר אמר...קצת עליות פעם מישור...כל פעם מסלול שונה. מאחל לך הצלחה בתחרויות ! ובאליפות ישאל !

zolo

New member
שמתם לב

שכל מה שיאיר בן עמי אומר יונתן גם אומר?

זולו שים לב....

אין לי מושג מי אתה מה שמך ולמה אתה כל כך קטן בשאלתך אך אומר לך כי אני משוכנע שאימון אחד עם יונתן מלכא יסדר לך הרבה תאים אפורים ולבנים. לדעתי הוא גם נותן לך בראש בתחרויות אבל זה סתם בגלל שהוא בחור רציני ומוכשר עם ראש על הכתפיים.

למעלה