נושא לדיון

memzi

New member
נושא לדיון

אהלן אנשים יקרים, מחשבה שכל הזמן תוקפת אותי . חשבתי להעלות את זה לדיון ולשמוע אותכם קצת. אתמול (יום שני) בערב דיברתי עם חבר. בשיחתנו העלתי בעיה שמאוד קשה להתמודד איתה . כדי להתפתח ולהתקדם במסע הרוחני שלנו , כל אחד מאיתנו מבין לבדו חווה חוויות ומסיק את לקחיו . אך בנוסף, אנו מקבלים מידע מהסובבים אותנו , מורים , מרצים ,משפחה. בעצם בימים אלו אנחנו נגישים הרבה יותר לכל תחום שרק נרצה. אינטרנט ספרים וכו'. ידוע לנו שאין שחור ולבן בעולמנו ואנחנו ברוב המקרים אובייקטיבים ויודעים להפריד בין " חומר טוב" לאחר. אך לפעימים אנו סומכים על מורה מסויים , על סופר , וכך בעצם יוצא שאנו מקבלים כל מה שנאמר . כשאדם חכם שאנו מעריכים מלמד/ממסביר. אנו נוהגים להסכים איתו . ולשאלה , איפה הגבול? חשוב מצד אחד לתת באנשים אמונה בסיסית ומצד שני תמיד להיות עם היד על הדופק ולבדוק כל אחד ואחד. כשאנו מגלים מאדם ידע לא תמיד אנו חזקים כדי לדעת את כוונתו?, איכן מעורבת דעתו האישית בדבריו? מהי המטרה שלו? ולאן הוא לוקח אותנו.? כבר שמעתי ! ולא על מקרה אחד שבעזרת ידע אנשים ניצלו אנשים תמימים כדי לספק את מטרתם האישית . כדוגמה: שליטה ! עשיתי בעבר, לא משנה בדיוק איפה ומתי ,מדיטצית אום, במדיטציה הזאת בעצם אני הייתי צריך לצעוק, לבכות, לקלל , לחבק וכו'. לראשונה , כאשר לא ידעתי דבר על המדיטציה הזאת בעצם זרמתי ... אותו מדריך לדעתי פעל בצורה שגוייה ניצל את מעמדו כ"שליט" מפני שאני והאחרים עשינו כדבריו. נהנה מהאנרגיה ומהשלטיה . לאחר שנה עשיתי את אותה מדיטציה באותו מקום עם מדריך שונה ( מדריכה) ראיתי כמה שונה היא הייתה ולכן האור האדום מהבהב אצלי . כשאנו עושים מדיטציה בסגנון הזה , הוא זורמים עם אדם מסויים. מתי נדע להתמסר ומתי לא. בברכה , הדר

ידידי היקר ../images/Emo140.gif../images/Emo66.gifמהצפון גם../images/Emo6.gif

שלום הדר, כל החיים אנו בתהליך למידה , כאשר בעבר היית אצל מישהו שמעצם אישיותו היה במקום של שליטה - בעינייך , ( אגב מישהו אחר אולי ראה שהוא במקום של חוייה משותפת) אתה למדת מה לא טוב עבורך , כשהיית במקום אחר והרגשת אחרת , יותר נעים , יותר זורם, למדת מה טוב עבורך...
אין כללים איך להתחבר למישהו מסויים, למורה ,למדריך או לכל אדם אחר , היו לי אולי 20 מורי דרך בחיי , ורק עכשיו אני יכולה להיות נוכחת במקום ולהחליט -זה לא מתאים לי, אבל אתה חושב שאני תמיד בורחת ? ממש לא , אני לפעמים נשארת כדי להמשיך ללמוד איך אני לא רוצה להיות , מאחלת לך הצלחה בדרך
אריאלה מורה ותלמידה אוהבת

memzi

New member
תודה ,

אני מאחל לך ולכולנו הצלחה בדרך. חשוב לי לעורר את הנושא אנשים רבית "נלכדים, ברשת של מורים . עד רמה כזאת שההגיון שלהם עצמם כבר בנוי שונה. לתת לאנשים לתכנן לנוו את כל הקופסא מחדש זה מסוכן. וחשוב לחשוב על זה ולדעת ארמת הסיכונים. אנשים משפיעים עלינו לטוב או לרע, אם נרצה בכך או לא . לצומת ליבכם אנשים ואנשות יקרים

liat sa

New member
אני חושבת שכל אחד הוא

מורה , גם ממורה רע לומדים וגם ממורה טוב לומדים . ממורה שמעורר בך חוויות לא נעימות , ואתה מכיר בהן , לומד איך להתעלות מעליהן ,להכניס אור לחושך , הרי שעלית שלב בסולם .

../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

יש הרבה מורים שפשוט מלמדים אותי מה אני לא רוצה להיות

memzi

New member
אם את זוכרת

דיברנו על זה , העלנו את הדיון הזה גילי בשיחה שלנו , אבל התקדדמנו לנושאים אחרים . ואני חושב שעוד מהשיחה הזאת איתך באילת אני עדיין טעון עם ה"נושא" הזה

memzi

New member
בדיוק כך,

תחילה היתה הנפילה , כי אכן הייתי ממש בשליטתו מזעזע ממש . בעצם לא הייתי משרת או משהו אבל ממש היה אפשר להרגיש את השליטה שלו ואת ההתרוממות רוח שלו . לאחר מכן למדתי ישבתי חשבתי ועד היום אני לא שוכח , ומעלה את זה המון לשיחות עם חברים . כך בעצם אני מנסה למנוע מקרים דומים בעתיד.

למעלה