נושא לדיון...

yuli c

New member
למה נראה לי שכבר היינו בסרט הזה...

טוב... בעניין הטקסטים ואני מקווה שזה יהיה גם הפעם האחרונה. בגדול אני מסכימה איתך שהמוסיקה שלהם הרבה יותר טובה מהליריקה. בגדול אני חושבת שיש בטקסטים שלהם באמת משהו יומרני ושיטחי. אבל להגיד שתום לא יודע לכתוב זה ממש מוגזם. אני אישית חושבת שיש להם גם טקסטים מאוד יפים שאני אישית מאוד מזדהה איתם. אז נכון ש"סמי חופשי" קצת דפוק אבל יש להם עוד הרבה טקסטים יפים כמו: "מחפש תשובה", "קח אותי", "עוד ארון אחד", "ג'קי". "עידן האלוהים", "גניבה", "לעוף". "פעמון מלחמה", "בסוף תבכו"... ואני יכולה עוד להמשיך...

לי ולידיד שלי היה דיון אל זה...

וזה ניגמר בסיכום: כל השירים שיכולים להיות בעיניכים ממבט חירון בשביל הצחוק וסתם דפוקים... נסו קצת יותר לנתח אותם תיראו שיש בהם איזה משהו,לא עמוק,אבל יש לזה מטרה בקיצור. וזיהו...

פיב

New member
עכשיו דעתי..

אני מנסה לכתוב מאד מאד בזהירות, כדי לא לפגוע, ורוצה להדגיש שהמחשבות באות מהראש וההרגשה שלי ורק שלי. אני מסכימה אם מי שאמר/ה שלהגיד שתום לא יודע לכתוב בכלל זו טעות. יש שירים שהשנינות דומיננטית פחות ויש יותר (מדבר עכשיו רק! על מילים). אם כל ההערכה שלי לתום (ויש לי!) לכתוב ככה: "ושוב פעם אני מרגיש בחילה כששוב פעם לא אכלתי יומיים" זאת לא חכמה גדולה. כל כותב מתחיל שחווה הרגשה דומה יתאר אותה ככה, בפשטות. לעומת זאת, ואין להשוות: " ואת יודעת כשכואב לך זה כל כך - כל כך שקוף אבל את לא מבינה זו מלחמה שקטה להשתתף - והמנצח לא חשוב". וואו (לא ציניות). אנחנו בעצם לא יודעים פרטים רבים על מי שנכתב עליה השיר (וזה גם לא כ"כ משנה), כל אחד יכול לקחת את השיר ולחבר אותו לחוויה האישית שלו והשיר לא יעבד מהייחוד שלו והמיוחדות (כתיבה, רבותי). אי לכך יש שירים פחות חזקים <מקום אחר, בסוף תבכו, גניבה, ליפול, עכשיו את, סמי חופשי ... > ויותר חזקים <מלחמה שקטה, הזמן שלך, תענה לי, הימים שלנו,לא קל, עוד ארון אחד, עוד מעט ... >. *חוץ מכמה שירים מושלמים יש שירים שלדעתי פחות טובים בכתיבה אבל עדיין יש שורה או שתיים שאני יודעת למצוא את היופי מתוך שיר, למרות שרובו לא מוצלח. מדגישה שוב- הכל דעתי האישית בלבד פיב.

למעלה