נושא לדיון

נושא לדיון

אדם העוסק באומניות לחימה, כולם מסכימים עם כך שבטחונו העצמי עולה לפעמים אף יותר מדיי, והנושא עליו ברצוני שנדון הוא כיצד להשתמש בחוכמה בידע שלנו? נתקלתי בשאלה הזו במהלך קורס שהעברתי והתפתח דיון מעניין בינינו לבין שאר המדריכים חלקם מורים בכירים מאוד בארץ ובעולם בתחומם. מצב רחוב: כמה אנשים מגיעים אליך (אדם העוסק מספר שנים באומניות לחימה) ומבקשים ממך את כל הכסף והרכוש, מה תעשה (בראייה של אמן לחימה? *הם יכולים לאיים עם סכין או סתם תפסו אותך!

שחור2

New member
אני עישית

עם אין להם אקדח או סכין. אני מסה להפתיע אותם ולברוח. ומי יודע עם אני יפתיע אותם טוב אני ימיך להכות אותם.

budoka

New member
כל מקרה לגופו

בעקרון, אני מחפש את נקודת חוסר שיווי המשקל שלהם. זה יכול להיות שהם לא ערניים ,או לא בטוחים, או בטוחים מדי, או שיש להם חוליה חלשה ביניהם, או שכולם תולעים למעט המנהיג, או שהם רחמנים בני רחמנים שבמקרה זקוקים לכסף דחוף. כל נקודת חולשה כזו ניתן לנצל כדי להוציא אותם משיווי משקל, מספיק בשביל לברוח לפחות. אבל אם יש סיכון שתיפגע, תן להם את הכסף. סלולרי יש? תתקשר מייד אח"כ למשטרה ולחברת כרטיסי האשראי שלך. לא שווה להיפצע ולשלם עוד אח"כ על טיפולים, ימי מחלה ואובדן כושר עבודה, שלא לדבר על הסבל. אז הלכו מאתיים-שלוש מאות ש"ח. וגם אם תילחם ותנצח בלי להיפגע, אז חקירות ובימ"ש זה קצת יותר מדי כאב ראש לטעמי בשביל מה שיש לי בארנק. אבל ההגנה הכי טובה היא לעשות מה שאתה יכול כדי לא להכניס ראש בריא למיטה חולה: תשמור על ערנות (גם מתחת לבית), תמלא כללי בטיחות בסיסיים ובכך תפחית את הסיכון שתיכנס לכזו סיטואציה מלכתחילה.

בדיוק!../images/Emo45.gif

אם יש חמישה שקלים בכיס, אז אולי עדיף לך לתת אותם ולא להיפגע. אולם, אם בדיוק משכת 50 אלף ש"ח מהבנק, ואתה רואה שה"חבר´ה" לא משהו, אז אל תיתן! חבר סיפר לי פעם, שהוא היה יוצא עם עוד חברים לחגיגות הקרנבל בריו, אז הוא היה הולך בלי מצלמה ובלי כלום, למעט 2 דולר בכיס. היו מסתובבים של כושים לא סימפטים כ"כ, שפתאום מתנפלים על תיירים, מצמידים אותם לקיר, ואחרי חיפוש גופני חפוז לוקחים כל מה שיש. כל זה היה נמשך שניות מעטות. הפתרון הכי מתבקש - ללכת בלי כלום, אבל להשאיר סכום זעום ביותר שיהיה אפשר לתת במקרה הצורך (לא מנומס לתת להם לעזוב בידיים ריקות...
).

קרוקדיל

New member
הכל תלוי בעונה ובטיב השכנה...

אי אפשר לשאול כזאת שאלה ולצפות לתשובה חד משמעית תלוי... מי תקף אותך איפה תקף אותך כמה אתה בטוח בעצמך כמה כסף יש עליך וכמה תוקפים יש

gafni

New member
הסכום והסיטואציה לא קשורים

ואם זה תוקף יחיד סימפטי רזה וחלוש ? אזמה לא יכול להיות שהוא רוצח מיומן דאן 17 בקנפוגיטסו ? ואם אתם רק עם 1502 ש"ח אבל סבתה שלכם חולה וזה הכסף לתרופה ? אני נלחם רק כשאין ברירה !! מי יקבע מה זה אין ברירה ? הבטן שלי ההחלטה הזו מתקבלת בשבריר שניה וזהו בד"כ גם התוצאה. אין לי מושג ירוק איך אני אגיב אבל בכל מקרה אני אגיב 100% גפני ואני מקווה שיהיה לי השכל והמזל לברוח...

נושא למחשבה...

האם אתה כאומן לחימה לא תגיד: אתם ממני לא תקבלו גרוש ותנסה להראות את כוחך, אולי בהצלחה. או שתיתן אפילו 100 ש"ח ותלך הביתה ללא פגע

deep ocean

New member
אם לאומן לחימה יש אגו גדול ומנופח

הוא יגיד לא תקבלו ממני גרוש, ואפילו יסתכן בחייו, אבל לא יתן 100 ש"ח. אבל פה כבר נכנסים להגדרה של מה זה עבורך אומן לחימה. עבורי אומן לחימה אמיתי לא יפעל כך.

loislane1

New member
אם הלחימה

לימדה אותי משהו, זה לא משנה איך האדם שמולי נראה - הוא תמיד יכול לשלוף איזה שפן ולהפתיע אותי. אז אולי באמת עדיף לא להסתבך. חוץ מזה, זו רק אני, או שמלבד לבטחון שהלחימה נותנת, היא גם מציבה אותך בפני הגבולות שלך. אתה מבין שבצד הבטחון שהיא מעניקה היא גם מלמדת שתמיד יהייה מישהו יותר חזק.

NinjaHacker

New member
והנה מצב שונה לגמרי!

את/ה הולך/ת לתומך ברחוב, והנה מנסים לאנוס ולהרוג נערה. תחושת הבטן שלך היא שהמצב מסוכן מאוד בשבילך. יש לך סיכויים, אך המצב מסוכן. מה תעשה? (והנה כבר אין את שאלת האגו...) נ.ב. מישהו היפוטתי (או אמן לחימה גדול) שאומנות לחימה בשבילו זה לא דרך חיים, אלא דרך החיים - סביר להניח שיחזיק תמיד מלאי של הפתעות בין קפלי בגדיו. בעימותים, האסטרטגיה הטובה יותר מנצחת. תכנון מוקדם ומוכנות תמידית זה בהרבה מקרים אסטרטגיה מנצחת. (כמובן שהרבה אנשים לא יהיו מוכנים לחיות כך, אם לא מכורח הנסיבות)

לשמה

New member
זווית אחרת

האם להשתמש בחכמה בידע שלנו מסתכם בלדעת מה לעשות בסיטואציית רחוב? מה זה משנה איך תתנהג בסיטואצייה אבסטרקטית ששני המשפטים שבהם תארת אותה לא מתחילים אפילו לתת את ההרגשה של המצב. בפורום היו מספיק שרשורים על למה ללמוד אומנות לחימה, מנושא הדיון שלך משתמע שסיטואציית הרחוב היא תכלית הכל. בוא ניקח את זה צעד קדימה. במקרה והחלטת להלחם, נדקרת ונהרגת, האם לשנים שהקדשת ללימוד אומנות הלחימה אין יותר משמעות? (ברור שלגוויות אין הרבה צורך באומנות לחימה... אבל תנסו לענות ברצינות מזווית ראיה אבסולוטית)

WhiteSnake 85

New member
כבוד(ואיתו אגו) לעומת רכוש?!

לדעתי כל עוד אין פגיעה באדם עצמו או ברכושו,אין סיבה להפעיל שום מיומנות או להתנגד... אך ברגע שיש פגיעה בזכותו של אדם ללכת ברחוב עם ארנק שיש בו 50 שקל כי הוא הלך לקנות לאישתו ולילד בן ה-3 מצרכים בסיסיים,על אדם זה להלחם בכל מה שיש לו. אך לאדם המתאמן בכל אומנות לחימה שהיא אסור להגיע למצב שקבוצה של אנשים או אפילו אדם אחד ניצבים מולו בדרך של אין מוצא ואז הוא צריך לפעול כמו עכבר שתקוע בפינה. כמובן,שגם להכי טובים ולמיומנים אין יכולת להתחמק מכל מקום ואחד-ואז האומנות לחימה צריכה לבוא לידי ביטוי: אם זה בהימנעות מקטטה ע"י דיבורים, או ע"י הימנעות מפציעה ע"י ניטרול היריב(בכל מחיר). יש הסכמה? אשמח לקרוא את דעתכם...

למעלה