זה ממש לא היה קו המחשבה שלי. קו המחשבה שלי הוא שרופאים מסכנים את עצמם כל הזמן מכורח המקצוע שלהם (וכולנו מודים להם על ההקרבה העצמית הזאת, אין ספק), אז למה הוא כ"כ מפחד ממישהי שהסיכוי שהיא מסכנת אותו כל כך כל כך קלוש? היא לא הייתה מהווה עבורו שום סיכון, אם הייתה רק שוהה באותו החדר במרחק של לפחות 1.5 מהרופא, שכן גם אם היא הייתה מתעטשת, וגם אם נניח שהיא חולה ולא יודעת, רסיסי הרוק הנגועים שלה לא היו מגיעים עד אליו בכלל. מה גם, שהוא עוטה מסכה.
אגב, גם לא מקורונה אפשר להידבק מאדם ללא סימפטומים ולא נראה שזה אי פעם הדאיג רופאים.
לפני שלוש שנים אבא שלי חלה בדלקת ריאות, הגענו לחדר המיון, האחות שעשתה לו בדיקה עמדה צמוד אליו, צמודה עם הפנים שלה לשלו, וניסתה להכניס צינור לתוך הגרון שלו, תוך שהוא משתעל בלי הפסקה.
היא הייתה בלי מסכה.
רק אומרת.
יש להבדיל בין סיכון שהוא אינהרנטי למקצוע, לבין סיכון שהוא מיותר. מסיכונים מיותרים יש להימנע גם אם מדובר בסיכונים בהסתברות נמוכה. זו גם התנהגות רציונאלית. היעילות של המסיכות עולה ככל שיותר אנשים משתמשים בהם, וכוחן של המסיכות הכירורגיות הוא בעיקר כאשר האדם הנגוע משתמש בהן. בחדר ניתוח הצוות שם מסיכות כדי לא לזהם את החולה, ולא כדי לא להידבק מהחולה.
מעבר לכך, זה ממש לא בטוח שהרופא מפחד ממנה. יכול להיות שהדבר העיקרי שמטריד אותו זה הכאב ראש שקשור במחלה (בידוד, הגבלות וכו') ולא מהמחלה עצמה.
אגב, גם לא מקורונה אפשר להידבק מאדם ללא סימפטומים ולא נראה שזה אי פעם הדאיג רופאים.
לפני שלוש שנים אבא שלי חלה בדלקת ריאות, הגענו לחדר המיון, האחות שעשתה לו בדיקה עמדה צמוד אליו, צמודה עם הפנים שלה לשלו, וניסתה להכניס צינור לתוך הגרון שלו, תוך שהוא משתעל בלי הפסקה.
היא הייתה בלי מסכה.
רק אומרת.
נכון יש גם מחלות אחרות שניתן להידבק מהן. אך מניין לך שזה אף פעם לא הדאיג רופאים? פשוט אין כל כך הרבה מחלות עם סיכויי הדבקה כאלה גבוהים (מבחינת R), המחלות שמדבקות נשימתית ברמה כזו או יותר הן חצבת אבעבועות רוח ושחפת. נגד חצבת יש חיסון יעיל מאוד. אבעבעות רוח , אם אנשים מספיק מבוגרים (ורוב הרופאים כאלה ) סיכוי טוב שחלו כשהיו ילדים, ובנוסף יש חיסון. ולגבי שחפת - כשמגיע למיון איזה הומלס אלכוהוליסט, הרבה מאוד רופאים ישימו על עצמם N95 עד שיהיה להם מידע יותר ברור על הסטטוס שלו.
ספציפית לגבי אבא שלך. קודם כל קצת מוזר התאור שלך. על פניו זה נשמע כמו הכנסת טובוס כדי להנשים, וזה עבודה של רופא (גם לא כל רופא מיומן בזה), וגם את זה עושים לפני שמרדימים חולה, או בזמן החייאה. אמנם יש אחיות שעשו קורס על בסיסי בטיפול נמרץ ותדענה לעשות את זה, אבל בחדר מיון תמיד יהיה רופא שיעשה. ודווקא מקובל לשים מסיכה בעת פעולה כזאת.
מה שיותר סביר שהיא הכניסה לו זונדה , ואז זה לא לגרון אלא לקיבה (דרך האף). לגופו של עניין - לא הבנתי מה את רוצה לומר בכך? לתת דוגמה לאיש צוות שלא שומר על עצמו?
עוד לפני תקופת הקורונה גם הרופא שיניים שלי וגם רופאי השיניים שטפלו בילדים שלי היו שמים מסיכות בזמן טיפול. לצוותים המטפלים כיום יש מודעות גדולה יותר לשמירה על בריאותם וזה בסדר גמור.