נושא לדיון:

BoSco

New member
נושא לדיון:

נושא לדיון שמצאתי להחיות את הפורום: אם הייתם יוצאים לסיור עם מתנדב\ים ואחד מהם היה עושה טעות למשל מעכב מישהו ומכה אותו חזק משחק עם הנשק והמחסניות עושה שטויות משחק בקשר כל דבר שהוא הייתם מגבים עליו או שלא הייתם? יענו הייתם משכיחים את האירוע? אתם מוזמנים גם לצרף דוגמאות בלי שמות כמובן אם מישהו פה נותן דעה ובעייני מישהו אחר היא לא מצאת חן אז שלא יתחיל וויכוח כי לא העלתי את שנתווכח העליתי את הנושא הזה כדי לשמוע דעות שלכם

אז ככה:

בשיחה עם הפרנטר לסיור בארבע עיניים, אצליף בו בצעקות ובגערות שילמד לקח להבא. אבל לא אלך לאלשין או לפסול אותו. אם אראה, שזה התנהגות מתמשכת - אבקש שיפסלו אותו מלצאת איתי לסיור. לגרום ל´חבר´ בלאגן? ממש לא. לנזוף בחבר שעלול ליצור בלאגן? בפרוש כן.

רועי

לפי דעתי צריך לדבר אם אותו מתנדב -קודם כל בצד- לתפוס שיחה קצרה איתו להביר לו ה אתה חושב על הטעות שהוא עשה אם זה לא יעזור- תעביר למב"ס-אבל אל תשלול אפשרות לדבר איתו ב4 עניים כי זה הכי טוב לא לצאת מלשין אחר כך תהיה איתו פתוח ככה חבר טוב ובן אדם טוב שאפשר לסמוך עליו. אני בזמני שהייתי מתנדב- תמיד היה לי בעיה הלכתי למב"ס או למב"סית שלי להתיעייץ איתם הם היו הכתובת הכי טובה בשבילי- כמו משפחה שלי הם עזור ותמכו. שאתה יוצר קשר בוסקו תמיד תהיה פתוח ככה אני הייתי -תתייעץ ת מ י ד ! המב"ס או המב"סית שלך או הסגל- הם הכתובת הנכונה. תהיה פתוח זה הכי חשוב ממני בשבילך בכל מצב גבאי -רועי

מתנדב

New member
בוסקו.......

אתה העלית כאן דיון רציני ונרחב מאוד בנושא. והנושאים האלו מחולקים לכמה סוגים: א. חברך בניידת עושה שטויות בקשר, אין לך הרבה ממה לחשוש, כי אני בטוח שראש משמרת, או קצין תורן, ישתיקו אותו מייד, ויתכן מאוד שגם אתה תקבל על זה הערה כלשהי, כי בכל ניידת יש נהג ויש אחראי ניידת, שזה כולל הקשר. ב. לגבי הנשק, אם מתנדב משחק במהלך הסיור בנשק, לפעמים הסיפור נגמר ברע, שח"ו אם קורה פליטת כדור, אתה בתור אחראי ניידת, ושאר המתנדבים שהיו בניידת, ייחקרו, וחבל לכם על כל הטרחה הזאת, בגלל טעות קטנה שמישהו אחר עשה. לכן הצעתי בכל הנושאים האלו, אם הדבר קורה חד פעמי, דבר עם המתנדב בצד, ותסביר לו בצורה ברורה, כך שלא יהיה סיכוי שהוא לא יבין אותך, (ואפילו בצורה תוקפנית), שאם המצב ימשך כך, אתה תאלץ לצאת לסיורים בלעדיו.

מתנדב-עדיף שששש

לדבר איתו ב4 עניים להגיד מה הוא חושב על מה שהוא עשה. אם הבחור שעשה את זה מספיק חכם לשמוע לו שיעשה אם זה לא יעזור להעביר את זה לגורם המוסמך שזה מפקד הבסיס או להבדיל הסגל הסגני מפקד הבסיס מה אתה חושב זה נכון לעשות ככה?

מתנדב

New member
רועי, תקרא היטב מה שכתבתי......

אמרתי אם זה חד פעמי, לדבר איתו בצד, (ואפילו בצורה תוקפנית).....וכו´ וכו´.

BoSco

New member
אתם ממש לא מבינים!!!!!

לי לא קרה כזה אירוע ואני גם לא ייתן שכזה אירוע יהיה במשמרת שלי אני סתם שאלתי מה אתם הייתם עושים סתם ליידע מראש אמרתי על תיצרו וויכוח כי אני רק רוצה לשמוע מה כל אחד היה עושה לא את הדעות שלו וויכוחים אתם מוזמנים להגיב מחדש

שלום30

New member
בטח להגן, עליו ועל עצמי

אני בדרך כלל לא אוהב להלשין על חברים. אבל אם אותו חבר לסיור לא מוכן לקבל את דעתי שלי בתור חבר שלו, אז גם אני אנהג בצורה דומה ולא אראה בו חבר לאותו נושא. כי לחברים צריך שיהיו 2 אני יעיר לאותו בחור על ההתנהגות או המעשה שמפריע לי. כמובן שהוא יטען שזה כלום... שום דבר.. ויהיה ויכוח קטן בכדי שאסביר לו את חששותי ומחשבותי. אבל אם אותו שותף, חבר, בחור לסיור או לכל דבר אחר ימשיך לשים פס עלי ועל רצונותי. יש 3 דרכים להתמודד עם הבעיה. ואני מדבר על כל המעשים האפשריים כגון משחק בנשק, גניבת כדורים מהמחסנית, יציאה למטווח פרטי בנשק משטרתי א לא חוקי, גניבת ציוד, השחתה, הכאה וכו´.. 1 לתת לו שיעשה מה שהוא רוצה ואז אני יכול להסתכן ולהסתבך כשותף לפשע. 2 להעיר לו להתווכח ולהסביר לו שזה לא מקובל עלי כעת ועליו להפסיק מיד. ואם זה לא עוזר או שזה מצב ממש מסוכן או קריטי - לעבור לשלב 3 3 לעזוב את השטח באמצע הבעיה בכדי לא להסתכן ולא להפוך לשותף לפשע. או אם לא אפשרי לעזוב מיד אז להמתין לסיום המשמרת ויותר לא להתקרב לבן אדם הזה. רק אם ממש קורה משהו גדול וחסר שליטה הייתי מזעיק עזרה חיצונית כי הרי זו אשמתו של הבחור שלא האזין לתחנוני ועליו לשאת בתוצאות. אני בוחר באפשרות 2 ואם הבחור לא שומע לי אז מיד עובר לאפשרות 3

בוסקו נשמה

שמע אחי. אנחנו מייעצים לך חס וקרפס אנחנו לא מנסים לעורר פה ויכוח פה בכלל לא קח את זה בחשבון שכל אחד מביע תעמדות שלו כדי לעזור לך רועי

BoSco

New member
אתם לא מבינים!!!!

מקרה כזה לא קרה לי ואני לא צריך את העצות שלכם וזה לא קרה ככה דאין מה להתחשב בי או משהו כזה

מָשָקּ

New member
אני יודע על 3 יאללה באו נמספר את

עצמינו משק
רועי1 bosoco
רועי2 שוטר82חזר
רועי3 איציקים אני מציע לכם גם למספר את עצמכם !!!! אתם גם הרבה !!!

למעלה