נושא לדיון

waizman1

New member
נושא לדיון../images/Emo70.gif

ביום חמישי היתה לנו פגישה בבי"ח וכן סיור....הצוות קיבל אותנו יפה מאוד. במהלך השיחה נשאלה שאלה ע"י עו"ס המחלקה "...יש לכם היכן לשהות בזמן הלידה?.." חשבנו שלא שמענו טוב...דממה...אנחנו מסתכלים אחד על השני ואז אני אומרת בביטחון מלא : " עד כמה שידוע לי אני מתאשפזת ביולדות.."ואז מסתמנת מבוכה אצל הצוות והם דואגים לחדד לי את הנוהל של בית החולים שלהם. לטענתם , הם לא נוהגים כך . מה דעתכן? לא שאני מחפשת את חווית האישפוז...אבל אני לא רוצה להרגיש "אורחת"...אני מבינה ומשערת שהשיקול הינו כלכלי , מה שמכעיס אותנו במיוחד. נשאלת השאלה : כמה לידות מסוג כזה יש להם? האם זה מה שיכניס אותם לגרעון ? אני חייבת לציין שהצוות ערוך לתהליך וכן קיבל אותנו בזרועות פתוחות עם הרבה חום ואהבה.הם ינסו להעביר את הנושא הלאה בכדי לאשר זאת...מה יהיה ? יהיה טוב! אשמח לשמוע את דעתכן\ם.

רוית ב

New member
את צריכה לסדר זאת מול בית החולים

באסף הרופא למשל הם ערוכים ללידות פונדקאיות ומספקים חינם חדר לאמא המיועדת עם התינוק ללא תשלום במחלקת יולדות היות שאנחנו בבוא העת (חמסה) מתכוונות ללדת בקפלן פשוט ביקשתי לסדר את העניין הזה מול מנהל מח' יולדות והובטח לי חדר ביולדות ללא תשלום כמו באסף ברופא ביקשתי וקיבלתי בכתב. השמחה רבה האמת. במידה ובית החולים לא ערוך ואינו מוכן ללכת לקראתך, חפשי בית חולים שכן מוכן. בהצלחה. אני לא מתכוונת אגב, אם רצית דיון, לוותר על השהות עם התינוק כשהוא חייב להיות מאושפז לאחר לידה, אי אפשר להוציא אותו מבית החולים לפני 48 שעות, זו הוראת משרד הבריאות, אני לא חושבת שיש מנהל בית חולים שאינו רגיש מספיק ויאפשר זאת לפנים משורת הדין, נסי לפנות אל מנהל בית החולים ישירות וראי מה תגובתו. חיכינו כל כך הרבה זמון לתינוקות שלנו, הם שלנו, צריך לאפשר לנו להיות איתם. יש ל ך אפשרות להתאשפז עם התינוק כמובן במח' יולדות תמורת תשלום כמובן.. (לדעתי זה חוצפה לבקש בכלל מאיתנו דבר שכזה אבל הנה משהו שצריך לשנות.

../images/Emo2.gif אני בהלםםםםםםם בשוק והמומה

על איזה ביח" מדובר???? חשבתי לתומי שזה חלק מהחוק שהאם המיועדת מתאשפזת ביולדות, כנראה שלא...אז ללכת על ביח" אחר.!

מיקי1212

New member
אנחנו מיועדים לרמבם

ודיברתי עם העוסית והיא אמרה שהם מכירים את המורכבות של ההליך ותמורת תשלום סימלי הם מאשפזים ביולדות משהו כמו 500 ש"ח ליום .... לא ממש סימלי אך זו התשובה שקיבלתי לפחות מוסדר ומוזל. באיזה בית חולים מדובר לידיעה ? ובכל אופן שיהיה המון המון בהצלחה מיקי

לא נראה לי שיש עיגון בחוק ../images/Emo88.gif

בנושא האשפוז של האם המיועדת לאחר הלידה ובזמן הלידה.. כל בי"ח והמדיניות שלו. חלק מבתי החולים מוכנים לאפשז את האם המיועדת תמורת כסף (כמו רמב"ם) וחלק בחינם כמו שכתבו חלק מהבנות. זה כואב וחבל אבל בתי החולים מתיחסים לאשפוז של היולדת (גם אם זה במחלקת נשים) כדבר שבהכרח ולכן לא רוצים לשאת בתשלומים של עוד אשפוז.... בהחלט יש מקום לעגן את זה בחוק ושווה שכל זוג ידבר על כך עם העו"ס בירושלים/מחוזית כשמגיעים לפגישה איתם (בחודש שישי). אני בטוחה שהם ינסו להתנער מכך, אבל שווה לנסות.. יאלללההההה שיגמר כבר

מירבי*

New member
סורוקה

מחר תהיה לי תשובה לגבי העניין הזה, מבחינתי לא יקום ולא יהיה!!! כפי שאילנית כתבה זה לא מה שיכניס אותם לגירעון, צריך למצוא את התקציב לזה, לא מדובר על מאות לידות פונדקאות בסורוקה בשנה. מבטיחה לטפל בזה מחר ולעדכן.

אתי1000

New member
עדיין מוקדם

אבל זה נוגע גם אלינו בעתיד. נשמח לשמוע עדכונים.

השאלה הזו צצה כל הזמן

אנחנו אחרי התהליך ואני בזמנו (לפני שנה וחצי בדיוק) ניסיתי לנהל מלחמות ולקבל מענה ישיר בנושא אשפוז האם הביולוגית ולצערי לא היה הסבר והחלטה חד משמעית עד עצם היום הזה. אין נוהל כתוב וקבוע בחוק בנוגע לסוגייה זו וחבל. אנחנו ילדנו בברזילי אשקלון שם אין הסדר והאשפוז כרוך בתשלום. כל בי"ח רשאי לנהוג כראות עיניו . לטעמי יש מקום וצריך לעגן זאת בחוק.שהמוסד לביטוח לאומי יממן זאת הוא משלם עבור הלידות.. או קופה"ח. חשבתי שזה תוקן וסודר...... חבל שכל דבר במדינה הזו כרוך במחאות, והתאמצויות.

ראשית נושא חשוב מאד../images/Emo70.gif

בנושא האשפוז של האם המיועדת לאחר הלידה. כל בי"ח והמדיניות שלו...מניסיוני האישי אוכל לספר שבתי-החולים באזור הצפון לא יודעים איך לגבות תשלום עבור ימי האשפוז.אפילו התקשרו לאביביה נימרודי לשאול אותה.אנחנו ילדנו בבי"ח נהריה{ממליצה בחום} צוות מדהים,רגישות לכל נושא הפונדקאות,וייתרה מזאת שבוע ליפני הלידה ה-
שלנו התאשפזה במחלקת הריון בסיכון גבוה,בבי"ח נהריה. אני הייתי בלחץ וביקשתי להתאשפז יחד איתה!!והם היו כל כך רגישים וכמובן אשפזו גם אותי ללא תשלום!!!!!מה גם שקיבלנו חדר ל-ב-ד!!!!!!!!!!!!!!איזה פינוק קיבלנו
גם בפגייה שבה שהינו שבועיים,שנראו כמו נצח!!!היו רגישים מאד לנושא...ולא אני לא אשת יחסי הציבור,של בי"ח נהריה
אני רק מהממליצות בחום!!!!

למעלה