נושא לדיון

אודם44

New member
נושא לדיון ../images/Emo39.gif

שמתי לב שלא מעט רקדניות, בעודן מופיעות הן נוגעות באיבר אותו עומדות להזיז. לדוגמא: להזיז את החזה מימין לשמאל, למעלה ולמטה - ועושים תנועה עם הידיים "כאילו" הידיים מזיזות אותו. אותו הדבר לגבי האגן או כל דבר אחר. לטעמי זה דבר יפה ומדגיש שהרקדנית שלמה עם גופה ואף גאה בו. זה נותן תחושת "בידור" ומקוריות. מעניינת אותי דעתכם לגבי העניין. האם לדעתכם זה יפה? היכן יש לשים את הגבול במגע? האם יש אזורים בגוף/איברים שרצוי שהרקדנית לא "תיגע" בהם במהלך ההופעה כי זה נראה סקסי או נותן תחושת גירוי לקהל הגברי (בעיקר) וכמובן שזה לא המסר המרכזי שאנו רוצות לשדר... וכד'...... מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כראוי... שבוע מקסים אודליה

tlingit

New member
אני דווקה לא אוהבת את זה

(קצת קשה לי להסביר את התחושה שמפריעה לי, אז אני מקווה שלא תתפסי למילים אלא תנסי להבין יותר את הרעיון, הכוונה) אני לא אוהבת את זה משום שזה נראה בעיני כמו "התרברבות" של הרקדנית – מעין "תראו מה אני יכולה לעשות" והרי כלל היכולת הריקודית שלה הוא "מה שהיא יכולה לעשות". כמו שרקדנית בלט קלאסי לא עושה כזה "שואו" מתנועות נפרדות שהיא מסוגלת להפיק. אני אוהבת לראות רקדנית מגישה קטע שלם, ולא מפרקת אותו למרכיבים מפני שזה לא שיעור לתלמידות שבו היא מראה איך עושים את זה אלא הופעה. בהופעה חשוב בעיני המכלול. אני מעדיפה שהריקוד עצמו, ההגשה הכוללת יעשו את הוואו, ולא "היכולות האתלטיות" שמרכיבות אותו.

סביוני

New member
מצטרף לעמדתך

אחד הדברים המהפנטים במחול המזרחי הוא הצבע והתבלין שתנועות הידיים משוות לו. ברגע שמתחילים להצביע אל האגן למשל ואז כוווווולם מבינים שצריך עכשיו לראות את תזוזת האגן - אז מתקיימת איזו ירידה במפלס ההיפנוט של המחול: הידיים יורדות לאגן, כך שהצבע והתבלין הגדולים של המחול אינם דומיננטיים. הקהל באותו רגע מסתכל למטה וכן גם מבטה של הרקדנית (לפחות שתיים שראיתי שעושות זאת). רקדנית מחול מזרחי שמביטה מטה? מותק, את מלכה! מה זה 'סתכלת 'מטה? כמו שהמיים הם מלכת הטבע, הראש שלך הוא המלכה של הגוף. ידיים למעלה דואגים לזקיפות גב וקומה.

שרקייה

New member
תלוי מי עושה מה

אם ההתייחסות היא למה שראית במחן של גואטה - אז אכן זה היה גם והמוני. אבל יש מספר רקדניות שמבצעות את הרוטינה הזו מאד במרומז - ואז, לדעתי, זה מלא חן ועשוי להגיע עד למרגש... גליה

lydiamai

New member
מסכימה. גם לדעתי הכל תלוי בקונטקסט

ברקדנית, באופן ודרך ההבעה וכו'. יש מצבים שבהם זה יוצא מקסים, ויש שמצחיק, ויש גס ובוטה. מה שכן, אם יש מודעות לנושא, ולא עושים זאת אוטומטית, אזי אפשר לחשוב מתי זה תורם לריקוד ומתי זה לא תורם.

אודם44

New member
לדוגמא בקליפים של

אורית מפציר שמצויים באתר שלה. אני חושבת שיש בזה מן היופי והיא גם עושה את זה בצורה מאוד חיננית ומקצועית (לעומת הרקדנית אצל גואטה ששם זה נעשה באופן קצת יותר ברוטלי וגס)

למעלה